«Must» το Cloud για το 1/3 των χρηστών

Το 31% των χρηστών του διαδικτύου δηλώνειότι είναι απαραίτητη η αποθήκευση και η διαχείριση των αρχείων τους π.χ. φωτογραφίες ή μουσική μέσω Cloud.

Απαραίτητες για τη διαδικτυακή του καθημερινότητα θεωρεί, το ένα τρίτο των καταναλωτών, τις υπηρεσίες που παρέχει το Cloud. Συγκεκριμένα, το 31% των χρηστών Internet εκτιμά ότι του είναι απαραίτητο να μπορεί να αποθηκεύει και να διαχειρίζεται φωτογραφίες, αρχεία, μουσική και άλλο περιεχόμενο, μέσω του Cloud.

Μάλιστα, το 13% συμφωνεί απόλυτα γι’ αυτήν την αναγκαιότητα.

Σημαντικό ρόλο στις απόψεις των χρηστών για το Cloud φαίνεται ότι διαδραματίζει η ηλικία, με το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν ότι το υπολογιστικό σύννεφο τους είναι απαραίτητο, προκειμένου να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται φωτογραφίες, αρχεία, μουσική και άλλο περιεχόμενο, να εκτοξεύεται στο 37% μεταξύ των καταναλωτών ηλικίας 30-39 ετών.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να υπάρχει διαφοροποίηση των σχετικών απόψεων ανάλογα με το φύλο, καθώς γυναίκες και άνδρες δείχνουν να αντιλαμβάνονται εξίσου τα οφέλη του Cloud για την καθημερινότητά τους.

Παρά τη διευρυνόμενη απήχηση του Cloud μεταξύ των καταναλωτών ανά τον κόσμο, υπάρχει ένα ικανό ποσοστό και συγκεκριμένα το 18% των χρηστών του Internet, που διαφωνεί ότι είναι απαραίτητο να αποθηκεύει και να μοιράζεται αρχεία, φωτογραφίες, μουσική και άλλο περιεχόμενο μέσω του Cloud.

Μάλιστα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Gfk σε μεταξύ 26.000 χρηστών του Ιnternet σε 22 χώρες, το 10% δηλώνει ότι διαφωνεί απόλυτα με αυτήν την άποψη.

Αποκλίσεις
Τα στοιχεία της έρευνας, που αποτυπώνουν τη σημασία του Cloud για τους ιδιώτες καταναλωτές, δείχνουν μεγάλες αποκλίσεις στις απόψεις των χρηστών σε διεθνές επίπεδο.

Για παράδειγμα, οι χρήστες στη Λατινική Αμερική αποδεικνύονται οι πιο φανατικοί λάτρεις των υπηρεσιών, που παρέχει το Cloud, ενώ, στον αντίποδα, στον Καναδά, τη Γερμανία και την Ιαπωνία, οι καταναλωτές δεν φαίνεται να έχουν πειστεί ακόμη, με αποτέλεσμα οι χώρες αυτές να καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις στη σχετική κατάταξη. Αντίθετα, οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της άποψης ότι το Cloud είναι δομικό στοιχείο στις διαδικτυακές συνήθειες των χρηστών εντοπίζονται στο Μεξικό, τη Βραζιλία, την Τουρκία, την Κίνα και τη Ρωσία.

Χρήση cloud
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, το 2014 περίπου ένας στους πέντε πολίτες (21%) ηλικίας 16 έως 74 ετών χρησιμοποίησε το Ιnternet για την αποθήκευση αρχείων (φωτογραφίες, αρχεία, μουσική ή video). Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το ποσοστό αυτό αυξάνεται σημαντικά μεταξύ των νεότερων ηλικιών, για να φθάσει το 35% στις ηλικίες 16 έως 24 ετών. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού είναι 11% και αυξάνεται σε 21% στις ηλικίες 16 έως 24%.

Στο μεταξύ, η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων κάνει χρήση δωρεάν υπηρεσιών Cloud, με μόλις ένα 11% να καταβάλλει κάποιο τίμημα, ποσοστό που στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 8%. Η χρήση των υπηρεσιών Cloud είναι πιο έντονη στη Δανία και τη Μεγάλη Βρετανία με ποσοστό 42% και 38%, αντίστοιχα, του πληθυσμού, ηλικίας 16 έως 74, να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για την αποθήκευση αρχείων. Ακολουθούν Λουξεμβούργο και Σουηδία με 35% έκαστη χώρα και η Ολλανδία με 34%.

Keywords
Τυχαία Θέματα