Kαλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013

Καινοτόμες και με ισχυρά δείγματα οικολογικής συνείδησης ήταν οι εικονικές επιχειρήσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013».


Στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν οι δώδεκα καλύτερες μαθητικές ομάδες από 11 Λύκεια κι ένα Γυμνάσιο. Ο διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013» διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/JA Greece, στις εγκαταστάσεις του μη-κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας AIT, (Athens Information

Technology), στην Παιανία, Αττικής.


Το πρώτο βραβείο έλαβε η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια, από τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας την μαθητική επιχείρηση «RevoRootion Inc». Η επιχειρηματική τους ιδέα βασίστηκε στη σχεδίαση και κατασκευή ενός αυτόματου ποτιστικού συστήματος, που λειτουργεί με υπολογιστικό λογισμικό το οποίο βασίζεται σε αισθητήρες μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας του εδάφους, επιτυγχάνει μηδενική σπατάλη νερού και είναι ειδικό για τη φροντίδα ευαίσθητων φυτών. Οι νικητές εκπροσώπησαν τη χώρα μας στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013», που διοργανώθηκε το Junior Achievement Europe και το JA – YE Europe, στο Λονδίνο.


Το δεύτερο βραβείο κέρδισε μαθητική ομάδα από το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, η οποία εντυπωσίασε το κοινό δημιουργώντας και παρουσιάζοντας την κοινωνική εικονική επιχείρηση «Sine Qua Non», δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη υπηρεσία προστασίας, η οποία βασίζεται σε «εργαλείο-καθοδηγητή», (ατομικό περικάρπιο) και περιλαμβάνει σωτήριες πληροφορίες για άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις.


Το τρίτο βραβείο κέρδισε η ομάδα «IstArt» από το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισίας που δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία φέρνει σε επαφή κάθε λογής καλλιτέχνες με το ευρύ κοινό και έχει ως στόχο την αγοραπωλησία ή και παραγγελία έργων τέχνης.


Για πρώτη χρονιά φέτος, επειδή οι μαθητικές επιχειρήσεις που δημιούργησαν και οι δώδεκα ομάδες ήταν εξαιρετικές, κάνοντας το έργο της κριτικής επιτροπής πολύ δύσκολο, δόθηκαν και δύο βραβεία «Ευ αγωνίζεσθαι», τα οποία έλαβαν η ομάδα WPA (We promote Aminteo) του Γυμνασίου Αμυνταίου, Φλώρινας, για τη δημιουργία ιστοσελίδας με σκοπό την προώθηση των προϊόντων πλήθους επιχειρήσεων του Δήμου Αμυνταίου εκτός των ορίων της ευρύτερης περιοχής, και η ομάδα «You Drive» του ΕΠΑΛ Καλλονής Μυτιλήνης για τη δημιουργία μαθητικής επιχείρησης με στόχο την παροχή υπηρεσιών τουριστικού μάρκετινγκ στο νησί με τη χρήση τεχνολογιών WEB 2.0.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού, ο πρόεδρος του ΣΕΝ/ JA Greece, Χρήστος Τσάγκος, τόνισε ότι « Όλες οι μαθητικές ομάδες που διαγωνίστηκαν φέτος εντυπωσίασαν για το υψηλό επίπεδο της δουλειάς τους, την έντονη κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία τους και την υποδειγματική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».


Keywords
Τυχαία Θέματα