Instant cameras: Από τον φακό στο χαρτί

Οι στιγμιαίες κάμερες έχουν επιστρέψει στη μόδα. Δείτε τις λήψεις σας τυπωμένες μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και διακοσμήστε τις φωτογραφίες σας, αντί να «μαραζώνουν» στο κινητό σας!   

Fujifilm Instax mini 12

Η στιγμιαία φωτογραφία έχει μετατραπεί σε τάση. Η Instax mini 12 αναλαμβάνει να τυπώσει στη στιγμή τις λήψεις σας, ώστε να τις μοιράσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή να τις διακοσμήσετε στον χώρο. Η στιγμιαία κάμερα προσαρμόζει αυτόματα, ανάλογα με το φως

του χώρου, την ταχύτητα κλείστρου, τη φωτεινότητα του φλας και μία σειρά από άλλες ρυθμίσεις, αφήνοντας σε εσάς μόνο το άγχος της σωστής πόζας! Περιστρέφοντας τον φακό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία κοντινού πλάνου, ιδανική για αποστάσεις από 30 έως 50cm, ενώ για τις selfie σας υπάρχει και ειδικός καθρέφτης στην πρόσοψη.

Canon Zoemini S2

Με τα 8MP θα μπορείτε να τραβήξετε ό,τι θέλετε και να το εκτυπώσετε απευθείας ή να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας σε κάρτα microSD, την οποία θα έχετε τοποθετήσει στην υποδοχή της κάμερας. Η τελευταία συνδέεται με το smartphone σας με Bluetooth και μέσω της εφαρμογής «Canon Mini Print» μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας, να προσθέσετε κείμενο, να εκτυπώσετε προκατασκευασμένες και ήδη υπάρχουσες από το κινητό σας, να βάλετε αυτοκόλλητα, να κάνετε κολάζ και κυκλικές εκτυπώσεις. Τέλος, μέσα από την εφαρμογή θα ρυθμίζετε πώς θέλετε να βγουν οι επόμενές σας λήψεις με την κάμερα, για να μη χάνετε χρόνο.

Agfa Realikids Instant Cam Blue

Η ειδικά σχεδιασμένη κάμερα για παιδιά χρησιμοποιεί ρολό 57mm. Εκτυπώνει τις φωτογραφίες σας ασπρόμαυρες, ενώ μπορείτε να τις κολλήσετε όπου θέλετε εκτός από το να τις βάλετε σε άλμπουμ. Η μηχανή είναι επαναφορτιζόμενη, για να τη χρησιμοποιείτε συνεχόμενα, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε μπαταρία. Επίσης, διαθέτει υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD, έως και 32GB, για να αποθηκεύει τις φωτογραφίες αλλά και βίντεο σε FHD ποιότητα (1.920×1.080 pixel).

Polaroid Go

Η μικρή σε μέγεθος μηχανή σάς δίνει τη δυνατότητα να τη μεταφέρετε και να την τοποθετείτε παντού, ώστε ό,τι τραβήξετε να το εκτυπώνετε απευθείας. Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία 750mAh, μέγιστο διάφραγμα f/12 και εστιακή απόσταση 34mm. Με τη λειτουργία διπλής έκθεσης θα μπορέσετε να δημιουργήσετε τα δικά σας εφέ, ενώ παράλληλα μπορείτε να βγάλετε selfie, χρησιμοποιώντας το «Selfie Timer», για να υπολογίσετε τον χρόνο που θέλετε να ετοιμαστείτε, πριν τη λήψη.

Fujifilm Instax mini Evo

Επιλέγοντας όποιο εφέ φιλμ και φακού (F2.0, Single AF από 10cm έως άπειρο) θέλετε, μπορείτε συνδυαστικά να έχετε 100 διαφορετικούς τρόπους λήψης. Μέσα από την LCD οθόνη θα ρυθμίσετε πώς θα τραβήξετε την κάθε φωτογραφία ή πλάνο, θα προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της εικόνας και θα επιλέξετε ποια θα εκτυπώσετε. Η εν λόγω κάμερα διαθέτει ISO 100-1.600 και ταχύτητα κλείστρου 1/4 δευτ. – 1/8.000 δευτ. (auto). Η λειτουργία «instax-Natural Mode» προσφέρει φυσικά χρώματα, ενώ η «instax-Rich Mode» εγγυάται πιο ζωντανά χρώματα. Με τη βοήθεια της εφαρμογής «instax mini EVO» εκτυπώνετε ό,τι θέλετε κι από το smartphone σας, αρκεί να το συνδέσετε με την κάμερα/εκτυπωτή, μέσω Bluetooth.

Polaroid Now+

Η εν λόγω instant camera διαθέτει 5 διαφορετικά φίλτρα φακού (starburst, κόκκινο vignette, πορτοκαλί, μπλε και κίτρινο), ενώ παράλληλα μπορείτε να επηρεάσετε και την αντίθεση. Η μπαταρία είναι στα 750mAh και επαναφορτιζόμενη. Ακόμα, μπορείτε να συνδέσετε το smartphone σας με την κάμερα, μέσω Bluetooth και μέσω της εφαρμογής «Polaroid» να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία «Προτεραιότητα Διαφράγματος» και «Λειτουργία Τριπόδου». Άλλες λειτουργίες που έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε είναι η «Διπλή Έκθεση», με την οποία μπορείτε να τραβήξετε δύο στιγμιότυπα και να τα τυπώσετε σε μία φωτογραφία, το «Light Painting», η «Χειροκίνητη Λειτουργία» κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα