H Sony κέρδισε 15 βραβεία Red Dot

Η Sony γιορτάζει μία ακόμη επιτυχία καθώς το Red Dot αναγνωρίζει τα καινοτόμα σχέδια των προϊόντων της εταιρείας με συνολικά 15 βραβεία. Το βραβείο σχεδιασμού θεωρείται ένα από τα top παγκοσμίως.

Η Sony, από το πρώτο έτος της ίδρυσης της το 1946, συνεχίζει να οδηγεί την αγορά ηλεκτρονικών ειδών μέσω της ανάπτυξης

της τεχνολογίας και αλλάζοντας τον τρόπο όχι μόνο που ασχολούμαστε με την τεχνολογία αλλά και το πώς την αισθανόμαστε. Η βάση αυτού του επιτεύγματος βρίσκεται στη συνεχή προσήλωση της εταιρείας σε έναν κομψό και λειτουργικό σχεδιασμό έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον καταναλωτή. Αυτό αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 2000, όταν η Sony έλαβε το βραβείο Red Dot Design Team της χρονιάς. Φέτος η Sony γιορτάζει μία ακόμη επιτυχία καθώς το Red Dot αναγνωρίζει τα καινοτόμα σχέδια των προϊόντων της εταιρείας με συνολικά 15 βραβεία.

Το βραβείο Red Dot για σχεδιασμό προϊόντων, ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως, έχει βραβευθεί από το κέντρο σχεδιασμού Zentrum Nordrhein Westfalen το οποίο βρίσκεται στο Έσσεν της Γερμανίας. Το 2015 η κριτική επιτροπή έλαβε 4.928 συμμετοχές από 56 χώρες, γεγονός το οποίο δηλώνει την εξαιρετική θέση των βραβείων παγκοσμίως.

Τα καλύτερα των καλύτερων
Μεταξύ των βραβευμένων προϊόντων, η Sony έλαβε δύο Best of the Best βραβεία Red Dot. Τα εννέα κριτήρια αξιολόγησης στον διαγωνισμό ποικίλουν από τον βαθμό καινοτομίας, τα δεσμευτικά και ελεύθερα ποιοτικά κριτήρια σχεδιασμού, έως τα κριτήρια λειτουργικότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, και έτσι αναγνωρίζεται ο πρωτοποριακός, δημιουργικός και αισθητικά ευχάριστος σχεδιασμός.

Ο κομψός LSPX-W1S με έναν εξαιρετικό προβολέα λέιζερ ανάλυσης 4Κ είναι το πρώτο βήμα αυτού που η Sony ονομάζει «Χώρος Ζωής UX». Μία νέα εμπειρία για τον χρήστη που επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν
πλούσιο περιεχόμενο ψυχαγωγίας στο σαλόνι τους με ένα εντελώς νέο και οπτικά εκπληκτικό τρόπο, ενώ η κομψή του σχεδίαση μπορεί να ταιριάξει απόλυτα σε κάθε μέρος του σπιτιού σας. Ο Ultra Short Throw φακός σας επιτρέπει να τοποθετείτε τον προβολέα κοντά στο τοίχο σας. Αυτό δίνει στο LSPX-W1S προβολέα τη δυνατότητα να μετατρέπει το σύνολο του χώρου σε ένα παράθυρο σε φυσικό μέγεθος με την εικόνα να μπορεί να επεκταθεί στις 147 ίντσες.

Επιπλέον, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι βγάζει τέσσερις φορές την ευκρίνεια του Full HD, μετατρέποντας τον προσωπικό χώρο σας σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ο Ultra Short Throw προβολέας με ανάλυση 4Κ είναι κομψός, με σχεδίαση που δένει αρμονικά με αυτήν των επίπλων και μπορεί να ταιριάξει με όλους τους χώρους. Επιπλέον, το εκλεπτυσμένο φινίρισμα αλουμινίου αναδεικνύει μια αίσθηση πολυτέλειας στο σαλόνι σας. Σχεδιασμένος σαν ένα κομψό έπιπλο, ο προβολέας τραβάει πάνω του την προσοχή είτε είναι ενεργοποιημένος είτε όχι.

Το Xperia™ E3 παρέχει γρήγορες επιδόσεις και απαράμιλλη ψυχαγωγία με εύκολες στη χρήση διασκεδαστικές λειτουργίες. Επιπλέον, μοιράζεται το ίδιο όμορφο στυλ σχεδιασμού με την ναυαρχίδα της Sony στα smartphone, τη σειρά Ζ3. Το Xperia™E3 είναι όμορφα κατασκευασμένο και αυτό φαίνεται με το που το βγάζετε από το κουτί του. Επίσης, διαθέτει λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό κάτι που κάνει εύκολη τη χρήση ακόμα και με το ένα χέρι, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση καθώς κινείστε. Το Xperia™E3 διαθέτει μια… γενναιόδωρη οθόνη 4.5’’ και με κάμερα 5MP, επίσης περιλαμβάνει τις εφαρμογές της Xperia κάμερας καθώς και HDR για εξαιρετικές φωτογραφίες. Επιπλέον, διαθέτει μια ισχυρότατη μπαταρία, ενώ με τη λειτουργία Battery STAMINA κρατάει τη διασκέδαση για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι Νικητές των βραβείων Red Dot
Το 2015 η Sony έλαβε 13 βραβεία σχεδιασμού προϊόντος για μοντέλα που προέρχονται από πολλά τμήματα του τεχνολογικού αυτού κολοσσού. Νικητές όπως η σειρά BRAVIA X9500B, η σειρά Xperia Z3, το NW-ZX2 Walkman όπως επίσης και η Cyber-shot φωτογραφική μηχανή DSC-RX100M3 αντιπροσωπεύουν το καλαίσθητο και λειτουργικό σχεδιασμό που επιτρέπει στις ηλεκτρονικές συσκευές να ενσωματώνονται εύκολα στο προσωπικό περιβάλλον του καταναλωτή. Μαζί με το βραβευμένο SRS-X99 οι συσκευές αυτές συνδυάζουν τις καλύτερες τεχνολογικές εφαρμογές και έναν λιτό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στους καταναλωτές.

Η Sony βραβεύτηκε επίσης για τις καινοτομίες της στον ιατρικό τομέα, καθώς τα ειδικά κράνη HMS-3000MT έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την κόπωση των γιατρών, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και ευκολία εκεί όπου έχει μεγαλύτερη σημασία: κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Το ευρύ φάσμα των βραβευμένων προϊόντων της εταιρείας δείχνει την αφοσίωση της Sony στο πελατοκεντρικό design, μέσα από όλες τις εκφράσεις της εταιρικής της κουλτούρας.

Red Dot: Τα καλύτερα των καλύτερων
・LSPX-W1S
・Xperia™ E3

Red Dot
・BRAVIA™ X9500B Series
・BRAVIA™ X9000C Series
・NW-ZX2
・SRS-X99
・DSC-RX100M3
・HMS-3000MT
・Xperia Z3
・Xperia Z3 Tablet Compact
・Xperia Z3 Compact
・Xperia T2 Ultra
・Xperia M2 Aqua
・SmartBand Talk, SmartWatch 3
・SSE-TN1

Keywords
Τυχαία Θέματα