H HP αξιοποιεί τη δύναμη των Big Data

Η HP παρουσιάζει βελτιωμένες λύσεις για το χαρτοφυλάκιο HP Information Optimization, οι οποίες βοηθούν τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν τα δεδομένα τους.


Με τις νέες λύσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των πληροφοριών, δηλαδή την αξία που προέρχεται από τις επενδύσεις σε λύσεις, υπηρεσίες και πόρους για τη διαχείριση πληροφοριών. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς τα δεδομένα μετατρέπονται σε πραγματική πληροφόρηση και η διαδικασία λήψης αποφάσεων γίνεται ορθότερη και ταχύτερη.


Τα Big

Data περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δεδομένων: δομημένα (από παραδοσιακές βάσεις δεδομένων), αδόμητα (εικόνες, βίντεο, email, γραπτά μηνύματα κ.α.) και ημιδομημένα (δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες και μηχανήματα). Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα της πρόκλησης που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οργανισμοί για τη διαχείριση των πληροφοριών.


Ο όγκος του «ψηφιακού σύμπαντος» αναμένεται να φτάσει τα 8 zettabytes μέχρι το 2015, γεγονός που καθιστά την αποθήκευση και τη διαχείριση των πληροφοριών μια μεγάλη «δοκιμασία» για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Σύμφωνα με νέα έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της HP, περίπου το 60% των στελεχών σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τις κατάλληλες λύσεις για να αποκομίσουν πληροφόρηση από τα Big Data. Μόλις το 10% των στελεχών δηλώνει ότι τα αδόμητα δεδομένα ενσωματώνονται στην πληροφόρηση, τις διαδικασίες και τη στρατηγική του οργανισμού που εκπροσωπούν.


Με τις νέες λύσεις της Autonomy και της HP Vertica (θυγατρικές της HP), τα καινούρια προϊόντα του χαρτοφυλακίου HP Converged Infrastructure και τη βαθιά εξειδίκευσή της στον τομέα των υπηρεσιών, η HP δίνει στις επιχειρήσεις και τους κρατικούς οργανισμούς τη δυνατότητα να αντλήσουν αξία από το 100% των δομημένων, ημιδομημένων και αδόμητων πληροφοριών.


«Στο μέλλον, η απόδοση των πληροφοριών θα εξελιχθεί στο σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας για όλους τους οργανισμούς», δήλωσε ο George Kadifa, Executive Vice President, Software της HP. «Η HP θα συνεχίσει να επενδύει και να αναπτύσσει λύσεις και υπηρεσίες που αξιοποιούν τον όγκο, την ποικιλομορφία και το απρόβλεπτο των πληροφοριών, προσφέροντας πραγματική αξία στους πελάτες της», συμπλήρωσε.


Έξυπνο οικοσύστημα για τη διαχείριση πληροφοριών από την HP
Για να ανταποκριθεί στην ανάγκη αξιοποίησης συστημάτων Big Data, η HP προχώρησε στην επέκταση του χαρτοφυλακίου HP AppSystems, ώστε να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους πελάτες της. Παράλληλα, επέκτεινε τις δυνατότητες του χαρτοφυλακίου HP Converged Infrastructure για περιβάλλοντα Apache™ Hadoop™, HP Vertica Analytics Platform και Autonomy eDiscovery.


Η σουίτα Autonomy Legal and Compliance Performance Suite είναι μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εντοπίσουν ενδείξεις νέων κινδύνων και να δράσουν κατάλληλα. Παράλληλα, τους επιτρέπει να κατανοήσουν, να προστατεύσουν και να διαχειριστούν τις πληροφορίες τους, ενώ διευκολύνει τη συνεργασία και συμβάλλει στη διατήρηση της συμμόρφωσης με το ρυθμιστικό πλαίσιο. Η σουίτα υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL), μια μοναδική μηχανή αναγνώρισης προτύπων, η οποία κατανοεί τις πληροφορίες, σε κάθε τους μορφή. Επίσης, η πλατφόρμα περιλαμβάνει κορυφαίες λύσεις για την αρχειοθέτηση, την προστασία και τη διαχείριση του εταιρικού περιεχομένου, το eDiscovery και τη διαχείριση των αρχείων.


Η λύση HP Proactive Care for SAP βελτιστοποιεί τις υποδομές που υποστηρίζουν τη λειτουργία λύσεων SAP, επιτρέποντας την ταχύτερη ανάλυση μεγάλών όγκων δεδομένων και την υλοποίηση διαδικασιών όπως: η ανάλυση τάσεων για εφαρμογές, ο προγραμματισμός των δυνατοτήτων αποθήκευσης των συστημάτων και η μέτρησης της χρήσης των πόρων του συστήματος.


Επιπλέον, το ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο HP Converged Storage ελαχιστοποιεί την πολυπλοκότητα στις διαδικασίες διαχείρισης, μειώνει τα κόστη και επιταχύνει τη λήψη πληροφόρησης σε virtualized, cloud και Big Data περιβάλλοντα.


Η HP βοηθά τους πελάτες να κατανοήσουν με έξυπνο τρόπο τα δεδομένα τους
Η λύση HP Vertica Analytics Platform 6.1 είναι μια πλατφόρμα analytics επόμενης γενιάς που αναπτύχθηκε με σκοπό τη βελτιστοποίηση των Big Data. Δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα βελτιστοποίησης και οικονομοποίησης των Big Data με πακέτα analytics, λύσεις για την ενίσχυση των επιδόσεων, καθώς και βελτιωμένες δυνατότητες ενοποίησης σε περιβάλλοντα Hadoop και απλοποιημένης υλοποίησης cloud περιβαλλόντων Amazon EC2 – κι όλα αυτά σε μεγάλη κλίμακα και ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.


Οι νέες λύσεις HP Telco Big Data and Analytics επιτρέπουν στους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να μετατρέψουν τα δεδομένα από διάφορες πηγές (ακόμη και δεδομένα που αφορούν στην εμπειρία και τις προτιμήσεις των συνδρομητών) σε άμεσα αξιοποιήσιμη πληροφόρηση. Αξιοποιώντας το λογισμικό Big Data analytics της HP, καθώς και την εκτενή εμπειρία της HP στους τομείς των συμβουλευτικών υπηρεσιών, της έρευνας, της διαχείρισης πληροφοριών και του business intelligence, οι λύσεις HP Telco Big Data and Analytics βοηθούν τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να διαχειριστούν, να αναλύσουν και να χρησιμοποιήσουν δομημένα και αδόμητα δεδομένα που είναι σχετικά με τις δραστηριότητες τους.


Το πρόγραμμα HP Big Data Strategy Workshop βοηθά τους πελάτες να αντιμετωπίσουν με επιτυχία κάποιες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη διαχείριση πληροφοριών, επιτρέποντας τους να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους, για να επιταχύνουν τη λήψη έγκυρων αποφάσεων. Με αυτή την εκπαιδευτική υπηρεσία, οι πελάτες μπορούν να ευθυγραμμίσουν τους πληροφοριακούς με τους επιχειρηματικούς στόχους, καθώς και να αναγνωρίσουν τους κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας για την αρχιτεκτονική των Big Data και τη στρατηγική τους στον τομέα των υποδομών. Επιπλέον, συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της συμμόρφωσης των συστημάτων με το ρυθμιστικό πλαίσιο. Έτσι, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μπορούν να υλοποιήσουν τις κατάλληλες λύσεις, για να διαχειριστούν τον αυξανόμενο όγκο, την ταχύτητα και την ποικιλομορφία των πληροφοριών.


Άμεση αξιοποίηση δεδομένων για ταχύτερη και εγκυρότερη λήψη κρίσιμων αποφάσεων
Η σουίτα Autonomy Marketing Performance Suite, η οποία βασίζεται στην πλατφόρμα IDOL, προσφέρει στους επαγγελματίες του marketing μοναδικές δυνατότητες για την κατανόηση των αναγκών, την προσέλκυση και τη δέσμευση των πελατών σε πραγματικό χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς και τα έσοδα τους. Η σουίτα αποτελείται από κορυφαίες λύσεις για τη διαχείριση της εμπειρίας του καταναλωτή, τη βελτιστοποίηση των ενεργειών marketing και την ανάλυση δεδομένων από διάφορα κανάλια.


Keywords
Τυχαία Θέματα