Champion’s League Top 10 από τη MasterCard

H MasterCard αποκαλύπτει τη λίστα με τις ανεκτίμητες στιγμές του θεσμού, επιλεγμένες από φιλάθλους από την Ευρώπη.


Η MasterCard ανακοίνωσε τις δέκα πιο ανεκτίμητες στιγμές στην ιστορία του UEFA Champions League, όπως ψηφίστηκαν από φιλάθλους σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε έκθεση

της MasterCard και του European Business School (EBS).


Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το ‘θαύμα της Κωνσταντινούπολης’ και η διπλή απόκρουση του Ντούντεκ, χάρη στην οποία η Liverpool FC κέρδισε το πέμπτο της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε επίπεδο Συλλόγων. Στη δεύτερη θέση, το εκπληκτικό βολέ του Ζιντάν που κατέληξε σε γκολ για τη Real Μαδρίτης CF, και στην τρίτη τα δύο γκολ της Manchester United FC στις καθυστερήσεις του Τελικού του 1999, χρονιά στην οποία η Μάντσεστερ κέρδισε και τους τρεις τίτλους – Πρωτάθλημα και Κύπελλο Αγγλίας, και UEFA Champions League.


Το ολοκληρωμένο Top Ten
1. Τελικός 2005: Η Liverpool FC και το θαύμα της Κωνσταντινούπολης
Στον Τελικό εναντίον της AC Milan, η Liverpool FC θεωρείται το αουτσάιντερ. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, 3-0 υπέρ των Ιταλών, δικαιώνει πλήρως έναν τέτοιο χαρακτηρισμό. Οι σχολιαστές και οπαδοί συμφωνούν ότι το μόνο στο οποίο θα μπορούσε να ελπίζει η Liverpool FC για το δεύτερο ημίχρονο είναι να περιοριστεί η έκταση της ήττας. Στην πραγματικότητα, αυτό που συνέβη στη συνέχεια ήταν μια από τις πιο απίστευτες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Liverpool FC σημειώνει 3 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Ντούντεκ, με μια εκπληκτική διπλή απόκρουση αρνείται το γκολ στο Σεβτσένκο της AC Milan και στέλνει το ματς στα πέναλτι, διαδικασία την οποία κερδίζει η Liverpool FC και κατακτά το πέμπτο της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε επίπεδο Συλλόγων.


2. Τελικός 2002: Το βολέ του Ζιντάν εναντίον της Bayer 04 Leverkusen
Χωρίς αμφιβολία, το γκολ του Ζιντάν, χάρη στο οποίο η Real Μαδρίτης CF κέρδισε τον τίτλο του Champions League το 2002, έχει συμβάλει στο να συντηρείται μέχρι και σήμερα ο θρύλος γύρω από τον συγκεκριμένο παίκτη. Μετά από σέντρα του Ρομπέρτο Κάρλος προς τη μεγάλη περιοχή, ο Ζιντάν, 17 σχεδόν μέτρα από το τέρμα και φαινομενικά εκτός ισορροπίας, κάνει μια μικρή πιρουέτα, ισορροπεί και εξαπολύει ένα δυνατό βολέ. Η μπάλα περνά πάνω από τον Χανς Γιοργκ Μπουτ και καταλήγει στα δίχτυα, χαρίζοντας στη Real Μαδρίτης CF τον 9ο Ευρωπαϊκό της τίτλο σε επίπεδο Συλλόγων.


3. Τελικός 1999: Η Manchester United FC κερδίζει τη FC Bayer Mϋnchen και κατακτά το τρεμπλ.
Η Manchester United FC, χωρίς τον Ρόι Κιν και τον Πωλ Σκόουλς στη σύνθεσή της, βρίσκεται πίσω στο σκορ από νωρίς, χάρη στο γκολ που πετυχαίνει ο Μάριο Μπάσλερ με χτύπημα φάουλ. Όλα δείχνουν ότι θα χάσει την ευκαιρία να κλείσει τη χρονιά κατακτώντας τον τρίτο της τίτλο, μετά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Αγγλίας. Όμως, δύο γκολ, από τον Τέντυ Σέρινγχαμ και τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, στις καθυστερήσεις το

Keywords
Τυχαία Θέματα