Campus party τεχνολογίας στο Βερολίνο

Μέχρι και τις 26 Αυγούστου στο Βερολίνο ξεδιπλώνονται όλες οι μορφές τεχνολογίας σε ένα Campus Party με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 επισκεπτών.


Το Campus Party περιλαμβάνει ημερίδες, εργαστήρια, διαγωνισμούς, LAN parties και μαραθωνίους hacking (hackathons).

Ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και διαρκεί πέντε ημέρες. Η δραστηριότητα στο φεστιβάλ είναι 24ωρη, και η πρόσβαση είναι δυνατή για όλους τους φίλους της μοντέρνας τεχνολογίας, πολλοί εκ των οποίων φέρνουν τον ηλεκτρονικό και μη εξοπλισμό τους και πρακτικά «κατασκηνώνουν» στο χώρο μέχρι το τέλος αυτής της γιορτής της τεχνολογίας.


Σαν θεσμός, το Campus Party υπάρχει εδώ και 16 χρόνια. Πάνω από 125.000 άτομα έχουν επισκεφθεί τα Campus Parties που έχουν λάβει χώρα σε επτά χώρες σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η εν λόγω εκδήλωση γίνεται στο Βερολίνο και τη Λίμα, με ετήσιες «εκδόσεις» του Campus Party σε πόλεις όπως το Σάο Πάολο, η Βαλένθια, η Μποκοτά, η Πόλη του Μεξικού και το Κουΐτο.


Το Campus Party «γεννήθηκε» το 1997 στη Μάλαγα της Ισπανίας, ως ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα games και την demo σκηνή. Λόγω της επιτυχίας του επεκτάθηκε σε πολλές άλλες χώρες, από τη Βραζιλία και την Κολομβία μέχρι το Εκουαδόρ και τη Χιλή, ενώ οι διοργανωτές ευελπιστούν να κάνουν ένα και στη Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια. Στην περίπτωση του Βερολίνου, το Campus Party χαίρει της υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ασχολείται ιδιαίτερα με την καινοτομία, την ηλεκτρονική ψυχαγωγία, το ελεύθερο λογισμικό, την «πράσινη» τεχνολογία, τη ρομποτική, τα social media και άλλους ανερχόμενους τομείς του κόσμου της τεχνολογίας. Στα εργαστήριά του ο κάθε ενδιαφερόμενος επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με εξειδικευμένα αντικείμενα όπως η ρομποτική τεχνολογία, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό που βρίσκεται εκεί και παίρνοντας συμβουλές από ειδικούς «campuseros».


Ιδιαίτερης τιμής φέτος χαίρει ο κόσμος των εφαρμογών, με το «Think Big App Workshop» (24 – 25 Αυγούστου) να ενθαρρύνει ομάδες νεαρών από 18 ως 25 ετών να υποβάλουν τις ιδέες τους για εφαρμογές για κινητά που ασχολούνται με κοινωνικά ή περιβαλλοντικά θέματα και να δουν από πρώτο χέρι τη διαδικασία δημιουργίας μίας εφαρμογής. Επίσης, στο ίδιο πνεύμα κινείται και η παρουσία της Microsoft η οποία προσκαλεί στο Microsoft Coding Space κάθε ενδιαφερόμενο να φέρει τον υπολογιστή και τις ιδέες του πάνω στη δημιουργία εφαρμογών για Windows 8.


Keywords
Τυχαία Θέματα