CYTA Κύπρου: Δεν ιδιωτικοποιείται!

Χαρμόσυνα νέα από την κυπριακή αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Η κρατική κυπριακή εταιρεία CYTA, η οποία σημειωτέον λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σαν ιδιωτική, και ήταν μέσα στο πλάνο των υποχρεώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των Δανειστών να περάσει στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Ο λόγος; Η Κύπρος

κατάφερε να εξέλθει του μνημονίου.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης: «Το τελευταίο μνημονιακό Eurogroup για την Κύπρο. Τρία χρόνια δουλειάς και συνέπειας. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα».

Το τριετές πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, λήγει επίσημα στις 31 Μαρτίου. Η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 χθες το απόγευμα και η Κύπρος γίνεται η τέταρτη χώρα που βγαίνει εκτός του Προγράμματος Στήριξης, ύστερα από την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ξεπερνώντας τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και τις δυσοίωνες προβλέψεις των «επιτηδείων», η Κύπρος άντλησε 7,5 δισ. ευρώ από τα 10 δισ. ευρώ του συνολικού χρηματοδοτικού φακέλου. Η Κύπρος, όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, δεν θα ζητήσει επίσης προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης.

Η Κύπρος δεν «συμμορφώθηκε» με το τελευταίο προαπαιτούμενο, που ήταν η έγκριση της νομοθεσίας για την ίδρυση της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ιδιωτικού δικαίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της CΥΤΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
cyta κύπρου
Τυχαία Θέματα