2.700 μαθητές στο Yοung Business Talents ’15-’16

Πάνω από 2.700 μαθητές Λυκείου ξεκίνησαν ένα ταξίδι στον κόσμο των επιχειρήσεων μέσα από το Διαγωνισμό Young Business Talents 2015-16.

Με αύξηση συμμετοχής 42% σε σχέση με πέρυσι, ξεκίνησε η φετινή διοργάνωση του καινοτόμου Διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS 2015-16 (ΥΒΤ) με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, φθάνοντας τις 2.716 εγγραφές μαθητών Λυκείων, από όλη την Ελλάδα!
Ο μεγαλύτερος διεθνής Διαγωνισμός Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, διοργανώνεται

για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην χώρα μας και έχει καθιερωθεί σαν ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο το οποίο προσφέρει στους μαθητές γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες, τη στιγμή που τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό βιωματικό παιχνίδι, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Ο μαθητές που άδραξαν φέτος την ευκαιρία να διοικήσουν χωρίς κανένα κόστος τη δική τους εικονική επιχείρηση, σχημάτισαν 757 ομάδες-εταιρίες σε όλη την επικράτεια, εκπροσωπώντας συνολικά 151 σχολεία ! Χαρακτηριστικό της μεγάλης απήχησης του Διαγωνισμού σε μαθητές και καθηγητές, είναι το γεγονός ότι όλα τα Λύκεια που συμμετείχαν πέρυσι, συμμετέχουν και φέτος, αυξάνοντας σε όλες τις περιπτώσεις των αριθμό των ομάδων τους!

Η διενέργεια του Διαγωνισμού βασίζεται σε έναν πανίσχυρο λογισμικό, τον Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, μέσω του οποίου οι νεαροί ‘διευθυντές’ καλούνται να λάβουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που απαιτεί η λειτουργία μιας πραγματικής εταιρίας, μέσω Επιχειρηματικών Σχεδίων που καταθέτουν διαδικτυακά κάθε εβδομάδα και επί 4 μήνες, έχοντας να διανύσουν συνολικά 11 εικονικά ‘επιχειρηματικά έτη’ μέχρι και την Ημιτελική φάση του Διαγωνισμού.

Φωτογραφία: Γιάννης Μαργετουσάκης / Γιώργος Σπανός

Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι ‘ομάδες – εταιρίες’ μπήκαν στο 2ο Γύρο, εντείνοντας κάθε εβδομάδα τις προσπάθειές τους αλλά και τις εμπειρίες που αποκτούν από τον κόσμο της Επιχειρηματικότητας.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός υλοποιείται παράλληλα σε 4 χώρες της Νότιας Ευρώπης (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) φτάνοντας φέτος συνολικά τις 18.000 συμμετοχές μαθητών!

Στην Ελλάδα, ο Καινοτόμος Διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS (ΥΒΤ) τελεί υπό την Αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), διοργανώνεται από τη NIVEA και υποστηρίζεται από τη ΔΕΠΑ και το MILKO της ΔΕΛΤΑ.

Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης Γενιάς, έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου (online στο διαδίκτυο) και o Τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2016, με φυσική παρουσία των 75 επικρατέστερων ομάδων (300 μαθητών) από όλη την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα