Υπάρχει λύση για τα εγκαταλελειμμένα καλάθια των e-shops;

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργεί εδώ και 12 χρόνια το Baymard Institute σε εκατοντάδες δημοφιλή e-shops ανά την υφήλιο, το 68,8% των καλαθιών σε ένα e-shop εγκαταλείπονται λίγο πριν την ολοκλήρωση της αγοράς.

Όπως αναφέρει η Rebecca Hugo, Senior UX Auditor του Baymard Institute, «είναι πολλοί οι λόγοι που οδηγούν στην τόσο υψηλή εγκατάλειψη. Από την ανάγκη δημιουργίας λογαριασμού και την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά των χρηστών, έως την περίπλοκη διαδικασία checkout και τα

κόστη που δεν εμφανίζονται εξαρχής».

Τι μπορεί να γίνει, λοιπόν; Την απάντηση θα δώσει η R. Hugo στις 28 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του eCommerce Conference, στο οποίο θα συμμετάσχει ως keynote ομιλήτρια. Με τίτλο παρουσίασης «Checkout Optimization: Findings from Testing the World’s Leading Checkout Flows» και έχοντας πραγματοποιήσει UX audits σε περισσότερα από 150 κορυφαία e-shops, η R. Hugo θα εξηγήσει πώς με μια σειρά από απλές σχεδιαστικές αλλαγές μπορεί κάθε online επιχείρηση να περιορίσει το abandonment rate και να αυξήσει τα έσοδά της.

Περισσότερα για το περιεχόμενο το συνεδρίου και τους ειδήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα υποδεχτεί επί σκηνής, στο https://www.e-commerceconference.gr/.

Keywords
Τυχαία Θέματα