Βαρβάρα Σκούρτη, Pet City: «Νέα εποχή Pet City, με επίκεντρο την υπεύθυνη φιλοζωία»

Με νέα εικόνα, φιλοσοφία και στρατηγική, η Pet City επανασυστήθηκε φέτος στο κοινό, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην εταιρική υπευθυνότητα. Η Βαρβάρα Σκούρτη, Head of Marketing Pet City Group, μίλησε στο MW για τη φρέσκια κατεύθυνση

της εταιρείας και για τις κινήσεις που τη στηρίζουν.

MW: Το τελευταίο διάστημα, τα Pet City προχώρησαν στην οικοδόμηση μιας νέας εικόνας και φιλοσοφίας. Πώς θα την περιγράφατε; Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της «νέας εποχής Pet City»;

Βαρβάρα Σκούρτη: Στα Pet City αντιλαμβανόμαστε πως τα ζώα δεν είναι πλέον απλά κατοικίδια, αλλά ένα πολύτιμο και ισότιμο μέλος της οικογένειας που αξίζει να έχει τα πάντα. Η νέα εποχή για την εταιρεία εμπνέεται από την αγάπη μας για τα ζώα και σε συνδυασμό με την απόλυτη γνώση για τη φροντίδα των ζώων, η νέα μας κατεύθυνση κινείται στο να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να εκπαιδεύσει τον κόσμο για το νόημα και τις αρχές της υπεύθυνης φιλοζωίας.

Με ποια στρατηγική έρχεστε να στηρίξετε την ανανέωση αυτή;

Η στρατηγική μας για το επόμενο διάστημα κινείται σε δυο άξονες. Όσον αφορά το προϊοντικό κομμάτι εστιάζουμε στην ανάπτυξη υπαρχόντων, αλλά και στη δημιουργία νέων συνεργασιών με brands που δραστηριοποιούνται στον χώρο του pet care, ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε ο νούμερο ένα Pet Retailer στην αγορά. Παράλληλα, εμπλουτίζουμε το portfolio των προϊόντων μας μέσα από υπηρεσίες όπως grooming και vet clinic, έχοντας ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους στο ανανεωμένο κατάστημά μας στην Κηφισιά Λ. Τατοΐου 161, ώστε να αποτελέσουμε τον απόλυτο προορισμό για την φροντίδα των κατοικιδίων μας.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την εταιρική κοινωνική μας στρατηγική, όπου συνεχίζουμε το έργο που έχουμε ήδη ξεκινήσει προς την υπεύθυνη φιλοζωία μέσα από χορηγίες φορέων, ημέρες υιοθεσίας και συνεργασίες με φιλοζωικές ώστε να γίνουμε ο φάρος και ο ακρογωνιαίος λίθος για κάθε φιλόζωο στη χώρα.

Δίνετε, συνεπώς, μεγάλη έμφαση στο κομμάτι εταιρική υπευθυνότητα. Πρόσφατα, μάλιστα, λανσάρατε και νέο πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό. Σε τι επικεντρώνεται;

Η εταιρική υπευθυνότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νέα κατεύθυνση της εταιρείας. Μέσα από τη στρατηγική μας και την νέα μας εικόνα και φιλοσοφία, δημιουργήσαμε την καμπάνια Act Pawsi+ive. Αυτή η καμπάνια λειτούργησε ως ομπρέλα για πολλές όμορφες, αλλά και ουσιαστικές ενέργειες που ακολουθήσαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. To Act Pawsi+ive είναι μια κίνηση προσφοράς και υποστήριξης, καθώς επικεντρώνεται σε όλα τα ζωάκια που δεν είχαν την τύχη να βρουν το παντοτινό τους σπίτι μέχρι και σήμερα.

Επιπλέον, στόχος είναι να βοηθηθούν ζώα που μπορεί να έχουν προβλήματα υγείας ή και δυσκολίας στην μετακίνησή τους. Βασικός άξονας της δράσης μας είναι να προσφέρουμε σε φιλοζωικούς οργανισμούς το χέρι που χρειάζονται για να γίνει αυτή η δύσκολη δουλειά τους λίγο πιο εύκολη. Αυτό γίνεται μέσα από διάφορες ενέργειες που υλοποιήσαμε φέτος και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με αυτές και την επόμενη χρονιά, προσθέτοντας και δημιουργώντας ακόμα περισσότερους τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσουμε.

Ποιες σχετικές δράσεις έχετε πραγματοποιήσει μέχρι τώρα;

Η αρχή έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, όπου με όχημα τη φιλοσοφία μας «We love Pets», υλοποιήσαμε μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν την ευζωία και την υποστήριξη των ζώων που βρίσκονται σε καταφύγια. Πρώτη δράση ήταν το Act Pawsi+ive: Moving Together. Αγκαλιάζοντας τα ζωάκια που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και μέσα από την συνεργασία μας με την Plus2Feet, η πρώτη αποστολή της δράσης ήταν να προσφέρουμε τα απαραίτητα αμαξίδια που θα διευκόλυναν την καθημερινότητά τους μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια για αυτά. Ήδη δυο σκυλάκια από το φιλοζωικό σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου απέκτησαν τα προσωπικά τους αμαξίδια, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες προετοιμασίες για να λάβουν το απαραίτητο αμαξίδιο και άλλα σκυλάκια από διάφορες φιλοζωικές της χώρας. Παράλληλα, μέσα από δυο άξονες δωρεάς, κάθε φιλόζωος κλήθηκε να συμμετέχει μαζί μας σε αυτή την ενέργεια. Σε κάθε κατάστημα Pet City είχαν τοποθετηθεί ειδικές καλαθούνες όπου για κάθε κιλό τροφής που προσφέρθηκε από τον κόσμο, εμείς τη διπλασιάσαμε, δωρίζοντας την ποσότητα σε φορείς που την έχουν ανάγκη, ενώ την ίδια στιγμή στο petcity.gr φτιάξαμε μία μεγάλη κίτρινη πατούσα, όπου αντίστοιχα διπλασιάζαμε το κάθε click. Μέσα από αυτή την ενέργεια συγκεντρώσαμε 5.000kg τροφής και ειδών πρώτης ανάγκης, ένα νούμερο που βοήθησε πολλούς φιλοζωικούς οργανισμούς και τα ζωάκια που φιλοξενούν σε κάθε άκρη της χώρας. Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου μας έδωσε το κίνητρο να κρατήσουμε τις καλαθούνες προσφοράς μόνιμα σε όλα μας τα καταστήματα, προσφέροντας κάθε μήνα τα κιλά που συγκεντρώνονται και διπλασιάζονται σε όσες φιλοζωικές το έχουν ανάγκη.

Η δεύτερη μεγαλύτερη δράση μας για φέτος, ήταν οι Ημέρες Υιοθεσίες που διοργανώνονταν κάθε μήνα στα καταστήματα μας σε συνεργασία με τo Dogs’ Voice και τις φιλοζωικές που υποστηρίζει ο φορέας. Κάθε μήνα στα καταστήματά μας, διοργανώνουμε μια Ημέρα Υιοθεσίας, όπου σε συνεργασία με μια φιλοζωική οργάνωση δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να βρει ένα παντοτινό φίλο.

Μέσα από τις 3 πρώτες δράσεις μας, 13 πανέμορφα και αξιαγάπητα σκυλάκια είχαν την τύχη να βρουν το παντοτινό τους σπίτι, κάτι που μας δίνει τη δύναμη και τη θέληση να συνεχίσουμε.

Σχεδιάζετε και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας;

Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο στο οποίο συνέχεια εξελισσόμαστε, αναζητώντας νέους και αποτελεσματικούς τρόπους να βοηθήσουμε τις φιλοζωικές και τα ζωάκια που φιλοξενούν. Δεν βρισκόμαστε ακόμα σε θέση να αναφέρουμε τις νέες πρωτοβουλίες που ετοιμάζουμε, αλλά σίγουρα δε θα σταματήσουμε να προσφέρουμε μέσα από τις καλαθούνες μας και τις ημέρες υιοθεσίας. Στόχος μας είναι μέσα στην επόμενη χρονιά να εμπλουτίσουμε τις δράσεις μας με νέες πρωτοβουλίες, που θα δημιουργήσουν ένα σημαντικό αντίκτυπο.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα, στις πρωτοβουλίες σας και στη νέα σας τοποθέτηση;

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ θερμή. Η φιλοζωία στην Ελλάδα αποτελείται από ανθρώπους που έχουν και θέλουν να προσφέρουν πολύ αγάπη στα ζώα. Χωρίς τους στρατηγικούς μας συνεργάτες, όπως το Dogs’ Voice αλλά και το ευρύ κοινό, καμία από τις ενέργειες μας δεν θα είχε επιτυχία. Είναι χάρη στην τεράστια βοήθεια του κόσμου που συμμετείχε σε αυτές τις ενέργειες, που βρισκόμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε ακόμα περισσότερες δράσεις σε μια προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για όλους.

Κοιτώντας μπροστά, ποιο το όραμα για το αύριο των Pet City;

Κοιτώντας μπροστά, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε την μεγαλύτερη αλυσίδα φιλοζωίας στη χώρα. Αλλά ένα βήμα τη φορά. Για αρχή, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κάθε φορέα, ώστε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε ζωάκι που έχει ανάγκη. Με την φράση «We love Pets» στο μυαλό μας, αλλά και με όλα όσα πρεσβεύει η δράση μας Act Pawsi+ive, θέλουμε κάθε φιλοζωική να γνωρίζει πως είμαστε εδώ για να τη στηρίξουμε. Παράλληλα, είναι σημαντικό για εμάς ο καταναλωτής που επισκέπτεται τα καταστήματά μας να αντιλαμβάνεται τη νέα μας φιλοσοφία για την υπεύθυνη φιλοζωία. Αυτή η αρχή ξεκινά από το ανανεωμένο μας κατάστημα στην Κηφισιά, στην Τατοΐου 161, που θα δημιουργήσει μια νέα εμπειρία και ένα ταξίδι για τον καταναλωτή στον νέο κόσμο των Pet City.

Keywords
Τυχαία Θέματα