Τρεις στη shortlist του global media spec της Amazon

WPP, IPG Mediabrands και Omnicom Media Group διεκδικούν τον παγκόσμιο media λογαριασμό της Amazon. Μια λύση του WPP, που θα περιλαμβάνει τη δουλειά διαφορετικών ομάδων σε όλη την holding εταιρεία,

θα διεκδικήσει τον λογαριασμό, ενώ η OMG θα «κατέβει» με μια ειδική ομάδα από τις διάφορες εταιρείες της. Η Initiative της Interpublic είναι η προκάτοχος του λογαριασμού και θα επαναλάβει τον διαγωνισμό.

Ο εκπρόσωπος της Amazon, Brad Glasser, δήλωσε ότι η διαδικασία είναι μια επανεξέταση ρουτίνας των third-party vendors της μάρκας. Το brief για τον λογαριασμό δόθηκε στις αρχές Μαρτίου. Η Amazon ανέφερε ετήσια δαπάνη ύψους 20,6 δισ. δολαρίων για τη διαφήμιση και τις προωθητικές της ενέργειες το 2022, από 16,9 δισ. δολάρια το 2021, και υπερδιπλάσια από αυτή του 2020, ύψους 10,9 δισ. δολαρίων. Πέρυσι δε, υπέγραψε πολυετή συνεργασία με την UEFA Women’s Football, συμπεριλαμβανομένης της χορηγίας του UEFA Women’s EURO 2025.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Amazon θα χρηματοδοτήσει ένα μεγάλο διεθνές αθλητικό τουρνουά. Το agency Adam & Eve/DDB της Omnicom, το οποίο επιλέχθηκε στο ευρωπαϊκό creative ρόστερ της Amazon τον περασμένο Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε το πρώτο έργο για τη χορηγία της UEFA στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Μάρτιο. Η Wieden & Kennedy London περιλαμβάνεται, επίσης, στο creative ρόστερ της εταιρείας.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα