Το «Σπίτι Ανοιχτό» της Praktiker μεγαλώνει

Η Praktiker Hellas προχωρά με συνέπεια την εφαρμογή του προγράμματος συμπερίληψης και προσβασιμότητας «Σπίτι Ανοιχτό». Έπειτα από την ανακαίνιση του καταστήματος της Λάρισας, των Ιωαννίνων, του Ηρακλείου Κρήτης και την πιο πρόσφατη στην Παλλήνη, συνεχίζει τις ανακαινίσεις και δράσεις στο σύνολο του δικτύου της, κάνοντας πράξη το όραμά της για καταστήματα προσβάσιμα και συμπεριληπτικά.

Η

λίστα των καταστημάτων μεγαλώνει, έως ότου πετύχει το όραμα για ανακαίνιση στο 100% του δικτύου της. Μάλιστα, η Praktiker όπως ανακοινώνει θα ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες, για να καταστεί το 60% των καταστημάτων της προσβάσιμα και πιο φιλικά προς ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα έως το τέλος του 2023. Οι ανακαινίσεις συνίστανται στη δημιουργία θέσεων parking ΑμεΑ, τοποθέτηση ραμπών, ειδικές σημάνσεις με οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα καθοδήγησης στους διαδρόμους των καταστημάτων, lanyards εξυπηρέτησης, παροχή καροτσιών αγορών για ΑμεΑ καθώς και στη δημιουργία WC για χρήση από ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα.

Οι αλλαγές της εταιρείας δεν αρκούνται σε κτηριακή ανακαίνιση, αλλά επεκτείνονται παράλληλα σε προσθήκες όπως η αποκλειστική διάθεση προϊοντικής σειράς για ΑμεΑ. Διατίθενται προϊόντα για άτομα με κινητική, οπτική και ακουστική αναπηρία, ηλικιωμένους και εμποδιζόμενα άτομα, ενώ εντάσσει και νέες υπηρεσίες όπως η διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα για κωφούς και βαρήκοους. Επιπλέον, ήδη έχουν εκπαιδευτεί σχετικά, περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι και εργαζόμενες πανελλαδικά και στόχος είναι να έχουν εκπαιδευτεί όλοι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της Praktiker έως τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα