Το Google AdSense δίνει στους εκδότες νέα επιλογή για εμφάνιση Auto ads

Το Google AdSense λανσάρει το format «Ad Intents», δίνοντας στους εκδότες μία νέα επιλογή για την εμφάνιση Auto ads στις ιστοσελίδες τους. Οι διαφημίσεις, οι οποίες αφορούν πολλές βιομηχανίες, είναι αυτοματοποιημένες.

Οι διαφημιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν να προβάλλονται οι Auto

Ads ως «ad intents», τις οποίες η εταιρεία περιγράφει ως ένα «format που τοποθετεί links και anchors σε υπάρχον κείμενο και σελίδες στον ιστότοπό σας τα οποία σχετίζονται με το περιεχόμενό σας», χωρίς τη χρήση third-party cookies. Αυτοί οι σύνδεσμοι θα οδηγούν τον χρήστη σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google που περιέχει οργανικά αποτελέσματα και πληρωμένες διαφημίσεις.

Όπως αναφέρει η Ginny Marvin, Google Ads Liaison, το νέο format είναι εντελώς προαιρετικό και μπορεί να μεταφραστεί σε επιπλέον κέρδη για τους εκδότες που θα επιλέξουν τα Auto Ads.

Χρήστες των διαφημίσεων και της οργανικής αναζήτησης της Google δείχνουν «καχύποπτοι» προς το νέο λανσάρισμα, υποστηρίζοντας ότι αυτός ο τύπος διαφήμισης διακόπτει το user journey. Μια ακόμα ένσταση που διατυπώνεται είναι ότι μέσω αυτού η Google θα «κλέβει» traffic από τα sites, κατευθύνοντάς τους πίσω στη μηχανή αναζήτησης.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα