Τα coffee brands γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, τα brands καφέ προχωρούν στην υλοποίηση ενεργειών με «πράσινο» προφίλ, προκειμένου να επαναβεβαιώσουν τον προσανατολισμό τους και να προσελκύσουν το κοινό. Ειδικότερα, την 1η Οκτωβρίου η Illycaffè εγκαινιάζει την επικοινωνιακή εκστρατεία της #cupsidedown, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της κυκλικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Matteo Attruia, σχεδιάζει ένα νέο limited edition αναποδογυρισμένο φλιτζάνι.

Την

ίδια ημέρα, όπως και νωρίτερα σήμερα, καλεί τους επιβάτες του μετρό, στο Σύνταγμα, για να δοκιμάσουν καφέ σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να ενημερωθούν για την εκστρατεία. Παράλληλα, στην Ελλάδα, η εκστρατεία θα πλαισιωθεί με ενέργειες και στο digital περιβάλλον με αναπαραγωγή περιεχομένου από το IG του @illy_greece και το IG επώνυμων influencers. Από την πλευρά της, η Nespresso λανσάρει την καμπάνια «The Empty Cup», με πρωταγωνιστή τον George Clooney, ο οποίος υπογραμμίζει τον κίνδυνο που ενέχει η κλιματική αλλαγή στις αγροτικές κοινότητες.

Η νέα καμπάνια παρουσιάζει τον George Clooney να κρατά μια άδεια κούπα καφέ ως σύμβολο του κινδύνου που αντιμετωπίζουν πολλοί παραγωγοί καφέ σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους πάνω από 140.000 συνεργάζονται απευθείας με τη Nespresso. Όσο για τα Coffee Island θα παρέχουν, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ, τον limited edition καφέ Buena Vista από την Huila της Κολομβίας, ο οποίος διαθέτει κρεμώδες «σώμα» με αρωματικές νότες μούρων, τροπικών φρούτων passion fruit και μελιού.

Την ίδια ημέρα, ο συγκεκριμένος καφές θα προσφέρεται στους καταναλωτές με ειδική τιμή, την ίδια που κοστίζουν καθημερινά τα ροφήματα Master Blend / Single Estate. Τέλος, τα καταστήματα θα σερβίρουν τα ροφήματα Buena Vista σε επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμια Ημέρα Καφέ,pagkosmia imera kafe