Στη «ζυγαριά» των ad carbon footprints

Αποτελεί ένα Μέσο προβολής το οποίο επιτυγχάνει πολύ μεγάλο reach, εκπέμποντας παράλληλα το λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα ανά impression.

Πηγαίνει κάπου το μυαλό σας; Για να μην σας κρατώ σε αγωνία, πρόκειται για το out-of-home (OOH) advertising (είτε digital είτε παραδοσιακό).

Συγκεκριμένα, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι αριθμοί: το OOH είναι υπεύθυνο για μόλις 0,25gCO2 ισοδύναμο, λιγότερο από το ένα τρίτο του ραδιοφώνου, το οποίο κινείται στο 0,83gCO2 και το οποίο είναι το επόμενο πλησιέστερο Μέσο στη συγκεκριμένη μέτρηση. Στην άλλη πλευρά της «ζυγαριάς», βρίσκεται το email,

ως το Μέσο με τις χειρότερες επιδόσεις, με 9,30gCO2. Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από τη μελέτη «Low Carbon, Low Power» της KPMG για την Outsmart.

Στον information communication technology χώρο ευρύτερα, το OOH αντιστοιχεί στο μόλις 1% του συνολικού ετήσιου αποτυπώματος άνθρακα. Το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από ηλεκτρικές συσκευές όπως smartphones και τηλεοράσεις, σκοράροντας στο εντυπωσιακό ποσοστό του 74,2%.

Παράλληλα, το ΟOH είναι υπεύθυνο για το 3,3% της κατανάλωσης ενέργειας στον διαφημιστικό χώρο και για λιγότερο του 3,5% του advertising carbon footprint.

Εντάξει, το καταλάβαμε: το OOH είναι, αυτή τη στιγμή, η πιο sustainable διαφημιστική πλατφόρμα. Και προσθέτω το «αυτή τη στιγμή», καθώς η βιομηχανία έχει αρχίσει να κινητοποιείται ώστε να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα συνολικά, με τη χώρα μας να μπαίνει (με αργούς ρυθμούς) επίσης στον «χορό».

Το ενδιαφέρον της ελληνικής αγοράς (περιορισμένο μεν, υπαρκτό δε) αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο, πρώτο Sustainability in Digital Marketing Conference που διοργάνωσε η Boussias Events.

Το 54% των marketers συμφωνεί πως η βιομηχανία της διαφήμισης οφείλει να εκπαιδεύσει τα στελέχη της με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές CO2 από την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη λειτουργία της διαφήμισης, τόνισε ο Anthony Falco, Global Director της πρωτοβουλίας Ad Net Zero, μιλώντας στο συνέδριο, ενώ η Laura Wade, Global Head of Sustainability Strategy της EssenceMediacom, επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται να είμαστε sustainability experts για σημειώσουμε πρόοδο, αλλά να αλλάξουμε mindset ως προς μια περισσότερο υπεύθυνη χρήση των data.

Αναλυτική κάλυψη του συνεδρίου θα βρείτε στο τρέχον τεύχος, με την ελπίδα να δούμε σύντομα στη χώρα μας μεγαλύτερη κινητοποίηση και ενθαρρυντικές πρωτοβουλίες!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στη «ζυγαριά» των ad carbon footprints,