Προσαρμοστικότητα

Αυτό που αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο δουλειάς μου το 2023 είναι… η μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία εξατομικευμένου περιεχομένου και στην αξιοποίηση μετρήσεων. Τα Media θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να μεταβάλλονται μέσα από την ανάπτυξη νέων δομών και τρόπων ενημέρωσης αλλά και νέων εργαλείων, όπως για παράδειγμα η τεχνητή νοημοσύνη, γεγονός που προϋποθέτει προσαρμοστικότητα, ευελιξία και διαρκή επαφή με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Η βιωσιμότητα

βρίσκεται πολύ ψηλά στην agenda των marketers γιατί… δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία, ενώ ταυτόχρονα απαντά σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που δεν αφορούν μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά συνολικά τα ενδιαφερόμενα μέρη τους. Οι καταναλωτές για παράδειγμα, περιμένουν από τις εταιρείες την ανάληψη ουσιαστικής δράσης στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Ισχυρισμοί βιωσιμότητας χωρίς αποδείξεις είναι… επικοινωνιακό «πυροτέχνημα». Ο διάλογος με τους καταναλωτές σε θέματα βιωσιμότητας προϋποθέτει διαφάνεια, στοιχείο απαραίτητο για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης τους προς την εταιρεία. Σε μια εποχή υπερ-πληροφόρησης αλλά και παραπληροφόρησης, που έχει ενισχύσει τη δυσπιστία των καταναλωτών, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση είναι επιτακτική.

Η ταύτιση επιχειρηματικότητας και αειφορίας θα επιτευχθεί όταν… η βιωσιμότητα ενσωματωθεί σε όλες τις εκφάνσεις της επιχειρηματικής λειτουργίας και είναι μέρος της εταιρικής στρατηγικής.

Το marketing μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο θέμα της βιωσιμότητας γιατί… αναδεικνύει πιο βιώσιμα προϊόντα και καλές πρακτικές της εταιρείας, ενημερώνει και εκπαιδεύει τους καταναλωτές ενθαρρύνοντας πιο βιώσιμες επιλογές και ενεργοποιεί την καινοτομία.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά σήμερα τα media είναι… οι τεχνολογικές αλλαγές και η επίδρασή τους στον τρόπο με τον οποίο ενημερωνόμαστε και μοιραζόμαστε πληροφορίες. Η διάσπαση του κοινού, η πληθώρα ενημερωτικών πηγών και η δύναμη των social media κάνουν πιο δύσκολη την προσέγγιση του κοινού από τα παραδοσιακά Μέσα ενημέρωσης. Και σε αυτό το τοπίο έρχονται να προστεθούν τα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, που αναμφίβολα γεννούν νέες προκλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα