Προάγοντας την green οικονομία και το eco living μέσω καινοτομίας

Την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την green οικονομία και το eco living επιβράβευσαν, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τα Green Brand Awards 2024 της Boussias Events, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 21 Μαρτίου, στο Sofitel Athens Airport. Το «παρών» στην τελετή έδωσαν περισσότερα

από 250 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες, καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, με σκοπό να επικροτήσουν την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών, οι οποίες συνδυάζουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις βιωσιμότητας και αειφορίας με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική προστασία. Προσφέρουν δε, παράλληλα, βιώσιμες τεχνολογίες και πρακτικές, καθώς και προϊόντα που θεωρούνται green, eco-friendly, recyclable, reusable, zero waste και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Τα Green Brand Awards 2024 διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας.

Τα βραβεία της διοργάνωσης
Συνολικά, διακρίθηκαν 54 εταιρείες, επιχειρήσεις και φορείς από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων. Πιο συγκεκριμένα, βραβείο απέσπασαν οι: Access ΑΒΕΕ, Aegean Rebreath, Airport Limos Greece, Bee for Planet, Carglass Ελλάδας, Dell Technologies, Digital Realty Hellas SA, Dimstel ABEE, Dotsoft, Druckfarben Hellas, EcoMechanica – PowerPerfector, Elismadeit, Engaia ΑΕ, Ergo Ασφαλιστική, Escargot de Crete, FoodBag, FrieslandCampina Hellas, Icap Crif, Info Quest Technologies, Innoveco, Mat&Pil, Matrix Pack, Parostec, Pepsico Hellas, Praktiker Hellas, PressiousArvanitidis, ProspecTree, ProsperTree, Sevensun Hellenic Shading Systems Ltd., TheFutureCats / Holy Llama Creative Bakery, Thermograph, TÜV Austria Hellas, Ultima Derma, Uni-Pharma SA & InterMed SA, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γ.Ε Δημητρίου ΑΕΕ, ΔΕΗ AE, Δελατόλας Express Cargo AE (DEC AE), Δήμος Βοΐου – Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Πενταλόφου, Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ΕΜΑ ΑΕ, Ηρακλής Συσκευασία ΑΕ, Θεόνη ΑΕ, Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+, Κατράδης Σχοινιά Ναυτιλίας, Νέα Οδός ΑΕ, όμιλος Biometrika – Βιοπαθολογικά Μικροβιολογικά Ιατρεία, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων και ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ.

Οι grand διακρίσεις και οι top βαθμολογίες
Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Dell Technologies αναδείχθηκε Green Brand of the Year και η ΔΕΗ ΑΕ Green Company of the Year.

Οι εταιρείες που κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα όπου συμμετείχαν, αποσπώντας Platinum βραβείο, ήταν οι εξής: Κατράδης Σχοινιά Ναυτιλίας ΑΒΕΕ με την υποψηφιότητα «Marine Green Product -Improved 24 RSB Reduced Snap Back», ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ με την υποψηφιότητα Πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Εμείς δωρίΖΟΥΜΕ 1.000.000 €, Εσύ αποφασίΖΕΙΣ που θα το μοιράσεις» και Dell Technologies με την υποψηφιότητα «Dell Concept Luna».

«Βιωσιμότητα και καινοτομία μονόδρομος για τις επιχειρήσεις»
Τη βραδιά «άνοιξε» με χαιρετισμό της η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events. «Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από έντονη περιβαλλοντική ευαισθησία είναι φυσική συνέχεια η αυξημένη ζήτηση για βιώσιμα προϊόντα. Αυτό και μόνο ως γεγονός είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στην ανάπτυξη πράσινων προϊόντων αλλά και να έρθουν πιο κοντά στους καταναλωτές οι οποίοι, αντιλαμβανόμενοι την επιβάρυνση του πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες, αναζητούν προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και εναρμονίζονται με τις αξίες τους. Πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα όπου οι καταναλωτές επιζητούν τη βιωσιμότητα των προϊόντων, ενώ τα brands ισχυροποιούνται μέσα σε μια μεταβαλλόμενη αγορά, καθώς οικοδομούν πιο ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τους πελάτες τους. Η βιωσιμότητα και η καινοτομία είναι μονόδρομος πλέον για τις επιχειρήσεις, καθώς συμβάλλουν στην κατάκτηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και την επιτυχία».

«Σεβασμός προς το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο»
Ακολούθως, η Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνα Σκαναβή, σημείωσε: «Φέτος, η καθημερινότητα όλων μας βιώνει μια συνεχή εναλλαγή χειμωνιάτικου σκηνικού σε καλοκαιρινό και τούμπαλιν μέσα στην ίδια εβδομάδα. Το λεξιλόγιό μας έχει εμπλουτιστεί με τρεις λέξεις, οικείες σε κάθε ηλικία και εκπαιδευτικό επίπεδο: “πανδημία” και “κλιματική αλλαγή”. Λέξεις που προκαλούν αρνητικά ερεθίσματα, τα οποία σημαδεύουν την αρχή μιας νέας εποχής, πυξίδα της οποίας είναι η αβεβαιότητα. Τα Green Brand Awards προβάλουν “πράσινες” βέλτιστες πρακτικές που όχι μόνο δεν εκτροχιάζουν την πορεία της ανάπτυξης, αλλά θωρακίζουν και την τελευταία μας προσπάθεια για να σωθεί η ίδια η ζωή. Το σπουδαιότερο είναι ότι, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης των “ελληνικών πράσινων προτάσεων”, καλλιεργείται μια φιλοσοφία σεβασμού προς το περιβάλλον και όλους τους συνανθρώπους μας, η οποία, εάν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει όχι μόνο στη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πελάτες, στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα, στη διεθνή ανταγωνιστικότητα, αλλά και στη ποιότητα του κοινωνικού ιστού. Η ανάδειξη και διάδοση του θεσμού των Green Brand Awards θα βοηθήσει στην προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών και θα αναχαιτίσει την επιδείνωση της περιβαλλοντικής κακοποίησης, θωρακίζοντας την παγκόσμια υγεία. Τα Green Brand Awards έρχονται να τιμήσουν τα πιο καινοτόμα “πράσινα” έργα και μυαλά, που τόσο ο πλανήτης μας έχει ανάγκη, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να ζούμε όλες και όλοι μια καθημερινότητα που να σέβεται τη ζωή».

«Η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων είναι πολυδιάστατη»
«Για μια ακόμα χρονιά, υποστηρίζουμε τον θεσμό των Green Brand Awards και η διοργάνωση λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας», σχολίασε στον χαιρετισμό του ο Δημήτριος Πειρουνάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος. «Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από ένα τόσο σημαντικό γεγονός, καθώς οι κύριοι στόχοι της επιστημονικής Ένωσής μας είναι η ανάληψη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, η ανάδειξη και προαγωγή της περιβαλλοντικής επιστήμης σε εθνικό επίπεδο και η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μέσο/μακροπρόθεσμο κόστος για τη χώρα μας, εάν δεν υιοθετηθούν τα απαραίτητα μέτρα για την κλιματική μετάβαση, θα ανέλθει στα 700 δισ. ευρώ. Η χώρα μας είναι αναγκαίο να μεταβεί σε ένα ισορροπημένο “πράσινο” οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα βασίζεται στις αρχές της πρόληψης και της κυκλικής οικονομίας, ενώ θα συμπληρώνεται από καινοτόμες τεχνολογίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το μοντέλο αυτό προσφέρει μεγαλύτερη δημιουργία αξίας για τις βιομηχανίες, περισσότερες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες κοινωνικής ευημερίας. Η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων είναι πολυδιάστατη. Χρειάζεται η συμμετοχή όλων, του κάθε πολίτη μέσα στην κοινωνία μας, η συμμετοχή των εταιρειών και, προφανώς, η πολιτική βούληση», υπογράμμισε ο ίδιος.

Απονομή των τιμητικών διακρίσεων
Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων των Green Brand Awards 2024. Συγκεκριμένα, η Δρ. Στεριανή Ματσιώρη, Καθηγήτρια Οικονομικής Αποτίμησης Υδάτινων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προώθηση της αειφορίας και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το φυσικό περιβάλλον. «Πριν από 25 χρόνια, η οικονομία και οι αριθμοί έκρυβαν, για εμένα, τη λύση όλων των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Στην πορεία, αντιλήφθηκα ότι ο κρίσιμος παράγοντας είναι ο άνθρωπος και πρέπει να μάθουμε τα κίνητρα που ενεργοποιούν τα φιλοπεριβαλλοντικά του αισθήματα αλλά και τα εμπόδια που τον κρατούν μακριά από αυτά. Όλα όσα ονειρευόμαστε ως κοινωνία περνούν μέσα από την παιδεία. Τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς. Αυτό είναι που προσπαθώ να μεταφέρω στους φοιτητές μου. Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τον θεσμό των Green Brand Awards και να ευχαριστήσω την Κριτική Επιτροπή. Έχουμε ανάγκη από προσπάθειες που αναδεικνύουν δράσεις και καλές πρακτικές για το περιβάλλον. Αν επιθυμούμε, λοιπόν, ως είδος, την αειφορία μας και την επιβίωσή μας τότε, έστω και στις “καθυστερήσεις” του αγώνα, θα πρέπει να παλέψουμε. Διαφορετικά, θα είμαστε ένα ακόμα είδος που πέρασε από αυτόν τον πλανήτη με ολέθριες συνέπειες».

Ο δε Δρ. Παναγιώτης Καράνης, Καθηγητής Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την έρευνα στην περιβαλλοντική υγεία για την πρόληψη και θεραπεία παρασιτικών λοιμώξεων. Με την αφορμή, δήλωσε τα εξής: «Η ανθρώπινη ιστορία πάντα επηρεαζόταν από πανδημίες. Μεταδοτικές ασθένειες ανήκουν στη φύση και οι περισσότερες δεν θα εξαλειφθούν ποτέ. Υπάρχει ανάγκη για προσέγγιση στην ενιαία υγεία και ισχυρότερη συνεργασία σε τομείς όπως υγεία, νερό, αποχέτευση και υγιεινή, εκπαίδευση και ασφάλεια τροφίμων. Η έρευνα και οι εξελίξεις της συμβάλουν στην παγκόσμια γνώση και πρέπει να είναι μόνιμος και βασικός στόχος για όλα τα κράτη. Με βάση στοιχειώδη δεδομένα, οι φοιτητές ιατρικής, κτηνιατρικής, βιολογίας, βιοϊατρικής, φαρμακευτικής, δημόσιας υγείας, γεωπονίας και συναφείς τομείς θα πρέπει να κατανοήσουν τη σημασία του μολυσματικών παραγόντων για ανθρώπους και ζώα. Ενότητες και διαλέξεις για “παράσιτα, βακτήρια και ιούς όπως κυτταρικά παθογόνα”, “κλιματική αλλαγή και μολυσματικές ασθένειες”, “δημογραφικές αλλαγές και φροντίδα των μεταναστών”, πρέπει να εδραιωθούν στην πανεπιστημιακή διδασκαλία. Το υγειονομικό σύστημα πρέπει να επεκταθεί πρακτικά στην επιτήρηση και την παρακολούθηση ασθενειών για τον εντοπισμό και τον έλεγχο τοπικών εστιών και πανδημιών. Στην Ελλάδα, δεν πρέπει να αγνοούνται οι αναδυόμενες ευκαιρίες για επιστημονική σταδιοδρομία και για επιτεύγματα στην έρευνα για τις μολυσματικές ασθένειες. Η έρευνα και η καινοτομία πρέπει να προσελκύουν ερευνητές και επενδυτές από όλον τον κόσμο και να δημιουργήσουν μια ισχυρή εγκατάσταση στη χώρα μας. Η Ελλάδα πρέπει να βασίζεται περισσότερο στην επιστημονική τεχνογνωσία για στρατηγικές εξελίξεις».

Περισσότερες πληροφορίες, στιγμιότυπα και φωτογραφίες της βραδιάς διατίθενται στο site www.greenawards.gr.

Τους στόχους τους για μια «πράσινη» οικονομία και ανάπτυξη, καθώς και για τη δημιουργία θετικού αντικτύπου στο περιβάλλον και την κοινωνία επανέλαβαν οι εταιρείες που βραβεύτηκαν με of the year βραβεία στα Green Brand Awards 2024.

Αχιλλέας Ιωακειμίδης, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης, όμιλος ΔΕΗ

Green Company Of The Year
ΔΕΗ ΑΕ
«Στη σωστή κατεύθυνση για ένα βιώσιμο μέλλον»
«Ο όμιλος ΔΕΗ βρίσκεται σε μία συνεχή πορεία “πράσινου” μετασχηματισμού, με την ανάπτυξη των ΑΠΕ και τη σταδιακή απόσυρση λιγνιτικών μονάδων να είναι στο επίκεντρο του ενεργειακού σχεδιασμού. Παράλληλα, επενδύει στη βιώσιμη κινητικότητα, προσφέρει στους καταναλωτές νέα πράσινα προϊόντα και υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας, πολλαπλασιάζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης και συνεχίζει να στηρίζει ενέργειες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι ο όμιλος ΔΕΗ να γίνει ηγέτης καθαρής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα (net zero) μέχρι το 2040, μεγιστοποιώντας τον θετικό αντίκτυπο και τη διαμοιραζόμενη αξία στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία. Η αναγνώρισή μας ως Green Company of the Year στα φετινά Green Brand Awards, καθώς και τα 17 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 11 Gold, επικροτούν μία μεγάλη προσπάθεια από ολόκληρο τον όμιλο ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνουν ότι τόσο η στρατηγική, όσο και οι ενέργειές μας είναι στη σωστή κατεύθυνση, για ένα μέλλον βιώσιμο, καλύτερο για όλους».

Aleksandar Preradovic, Chairman & General Manager, Dell Technologies Greece, Cyprus & Malta

Green Brand Of The Year
Dell Technologies
«Φιλόδοξοι στόχοι για τους ανθρώπους και τον πλανήτη»
«Εκ μέρους όλης της ομάδας της Dell Technologies σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, σας ευχαριστώ που επιλέξατε να βραβεύσετε το Concept Luna στην κατηγορία “Green Technology Concept” και να αναδείξετε την Dell σε Green Brand of the Year στα φετινά Green Brand Awards. Βασική μας δέσμευση στην Dell Technologies είναι να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας που συμβάλλουν στην ανθρώπινη πρόοδο. Για εμάς, η βιωσιμότητα, η κυκλική οικονομία και η προστασία του πλανήτη είναι θεμελιώδεις αρχές που ακολουθούμε πιστά για όλα τα προϊόντα που κατασκευάζουμε. Έτσι, οι φιλόδοξοι στόχοι που θέτουμε και υλοποιούμε ωφελούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Σε πολλές πρωτοβουλίες συνεργαζόμαστε με τους προμηθευτές, τους συνεργάτες, τους πελάτες μας και με κοινωφελείς οργανώσεις. Μεγιστοποιούμε τα οφέλη και, παράλληλα, τους βοηθάμε να επιτύχουν τη δική τους περιβαλλοντική ατζέντα. Τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών αξιολογούνται με αντικειμενικά κριτήρια και ανακοινώνονται σε ετήσια βάση. Θέλω να σταθώ στο Concept Luna, το όραμά μας για τον βιώσιμο υπολογιστή του αύριο. Ενσωματώνει όλες τις καινοτόμες ιδέες της Dell Technologies για δραστική μείωση των εκπομπών CO2 και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας με παράλληλη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Στόχος είναι τα διάφορα εξαρτήματα του υπολογιστή να είναι άμεσα προσβάσιμα, να μπορούν να αντικατασταθούν και επαναχρησιμοποιηθούν, μειώνοντας τη χρήση νέων πρώτων υλών. Υπολογίζουμε ότι, στην περίπτωση που όλες οι ιδέες του Concept Luna εφαρμόζονταν στην πράξη, θα επιτυγχάναμε μια εντυπωσιακή μείωση, κατά 50%, στο συνολικό ενεργειακό αποτύπωμα του υπολογιστή. Σχεδιάσαμε το Concept Luna για να διερευνήσουμε τι είναι δυνατό να κατασκευαστεί, συνδυάζοντας όλη την εμπειρία μας και πρωτοπορώντας με τεχνολογίες αιχμής».

Τη χαρά τους για τη διάκρισή τους με platinum βραβεία εξέφρασαν οι νικητές τους, σημειώνοντας ότι η δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα παραμένει διαρκής και τους δίνει ώθηση να επιτύχουν περισσότερα.

Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος, ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ

Platinum | Green Marketing & CSR Actions
ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ
«Μοιραζόμαστε τα οφέλη και τη σημασία της ανακύκλωσης»
«Η συγκεκριμένη διάκριση μας γεμίζει χαρά, περηφάνια και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε επιλέξει να πορευόμαστε εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια. Μέσα από το πρόγραμμα “Εμείς δωρίΖΟΥΜΕ 1.000.000 €, Εσύ αποφασίΖΕΙΣ πού θα το μοιράσεις”, ανταμείβουμε εταιρείες και οργανισμούς που συμβάλλουν με τα έργα τους σε κρίσιμους πυλώνες. Oι συμπολίτες μας είναι συμμέτοχοι σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς οι ίδιοι θα αποφασίσουν πού θα δωριστεί το χρηματικό έπαθλο, επιλέγοντας τους φορείς που επιθυμούν, μέχρι τις 31 Μαΐου 2024. Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αφοσίωσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος, την εκπαιδευτική πρόοδο, τη βελτίωση της υγείας και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε τα οφέλη και τη σημασία της ανακύκλωσης με τους συμπολίτες μας. Γιατί η ανακύκλωση είναι απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση των φυσικών πόρων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη στήριξη της οικονομίας και την προώθηση μιας κοινωνικής κουλτούρας βιωσιμότητας».

Άκης Ζυγούρης, Χημικός – Marketing Manager, Marine Ropes Advisor

Platinum | Green Marine Product
ΚΑΤΡΑΔΗΣ ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΒΕΕ
«Δέσμευσή μας για την καινοτομία και τη βιώσιμη πρακτική»
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διάκριση της εταιρείας μας στα βραβεία Green Brand Awards, όσον αφορά τα σχοινιά μας που αναβαθμίζουν την ασφάλεια. Η εταιρεία Κατράδης, επί πολλές δεκαετίες, είναι κοντά στον χώρο της ναυτιλίας, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πελατών της. Αυτή η αναγνώριση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για την καινοτομία και τη βιώσιμη πρακτική. Ευχαριστούμε τον οργανισμό για την τιμή και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε προς την κατεύθυνση της αειφορίας και της ασφάλειας».

Πίνακας Νικητών

Keywords
green, οικονομια, green, σας ευχαριστώ, sofitel, athens, ελλαδα, access, αβεε, aegean, bee, planet, dell, hellas, ergo, crete, icap, info, quest, matrix, pepsico, praktiker, hellenic, systems, creative, austria, αεε, δεη, δελατολας, express, εμα, ηρακλης, νέα, οκαα, top, luna, βιωσιμότητα, project, τραπεζες, συμμετοχή, λύση, αειφορία, site, απε, αποσυρση, net, cyprus, κυπρος, csr, μαΐου, εταιρεία, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, αποσυρση αυτοκινητων 2011, ομαδα διας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, hellas power, αλλαγη ωρας 2012, η ζωη, κοινωνια, αποτελεσματα, αβ βασιλοπουλος, ergo, ανακυκλωση, βασιλοπουλος, γνωση, ζωα, ηγετης, μαλτα, προγραμμα, υγεια, φυσικη, φωτογραφιες, ωθηση, aegean, creative, cyprus, dell, express, icap, luna, praktiker, quest, αβεε, αγορα, αεε, αειφορία, ανθρωπος, αννα, απε, ασθενειες, ατζεντα, αφορμη, αφοσίωση, βαθμολογια, βακτηρια, βιωσιμότητα, βραδια, βρισκεται, γεγονος, γινει, δημος, δικη, δομη, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, εβδομαδα, εργα, εποχη, ερευνα, ερχονται, εταιρεία, ζωη, ιδεες, ιδια, ειδος, ηλικια, υπηρεσιες, η τελετη, θεσεις εργασιας, θετικο, υγειονομικο, λεξιλογιο, λύση, λιμενικο, μαΐου, μακρια, μειωση, μαρια, νερο, ομαδα, παντα, οδος, ομιλος, οραμα, πεμπτη, περιβαλλον, πηγες ενεργειας, πυξιδα, ποιοτητα, σας ευχαριστώ, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, τιμη, τι ειναι, τμημα, φυση, φυσικο, χαρα, athens, access, ασφαλεια, austria, bee, crete, csr, ειμαστε ενα, εθνικο, hellenic, hellas, χωρα, ιδιαιτερα, info, project, κωνσταντινα, λεξεις, matrix, μυαλα, pepsico, πηγες, πληροφοριες, planet, site, sofitel, systems, top, θελω να, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα