Πώς το Project Agora διασφαλίζει το brand safety για τις native advertising καμπάνιες στα ελληνικά

Το brand safety γίνεται όλο και περισσότερο βασική προτεραιότητα τόσο για τους διαφημιζόμενους, όσο και για τους δημιουργούς περιεχομένου. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο εμφανίζεται μια διαφήμιση είναι καθοριστικής σημασίας για κάθε είδους καμπάνια και ιδίως για τις native διαφημίσεις.

To Project Agora βοηθά publishers και advertisers να ξεκλειδώσουν τα οφέλη του native advertising με τον καλύτερο δυνατό και πάντα brand-safe τρόπο.

Το brand safety βασική προτεραιότητα για τους διαφημιζόμενους
Το Project Agora είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης

της Taboola, της μεγαλύτερης native ads πλατφόρμας στο open web, στην Ελλάδα και άλλες 25 αγορές στην  περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Οι λόγοι γιατί ένα brand πρέπει να προσθέσει το native advertising στο marketing mix του είναι αρκετοί: η ενίσχυση της απόδοσης σε όλο το funnel, η κορυφαία τεχνολογία της Taboola, το τεράστιο τοπικό και παγκόσμιο reach που ανταγωνίζεται αυτό του Google και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό πως όταν οι διαφημιζόμενοι τρέχουν τις καμπάνιες τους στην Taboola, το brand τους είναι απόλυτα ασφαλές.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Forrester-Oracle, το 60% των καταναλωτών δηλώνει ότι η φήμη ή οι αξίες μιας μάρκας είναι ο “πιο σημαντικός” παράγοντας που τους επηρεάζει όταν πραγματοποιούν μια αγορά. Αν οι native διαφημίσεις ενός brand εμφανιστούν σε περιβάλλον που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητά του.

Οι διαφημιζόμενοι πρέπει να νιώθουν εμπιστοσύνη ότι οι native διαφημίσεις τους θα προβληθούν αποκλειστικά σε sites υψηλής ποιότητας, που συμβάλλουν θετικά στη φήμη του brand τους και προστατεύουν τη δημόσια εικόνα που θέλουν να διατηρήσουν.

Το Project Agora παρέχει στους διαφημιζόμενους πρόσβαση σε προσεκτικά επιλεγμένα ελληνικά sites, σερβίροντας στην Ελλάδα 2,7 δισεκατομμύρια premium impressions το μήνα. Ταυτόχρονα, διασφαλίζει το brand safety και προσφέρει υποστήριξη στους διαφημιζόμενους με διάφορους επιπλέον τρόπους.

Τρεις τρόποι με τους οποίους το Project Agora διασφαλίζει το brand safety και στηρίζει τα brands όταν χρησιμοποιούν την Taboola

1.Έλεγχος των διαφημίσεων από ανθρώπινο μάτι
Ένας λόγος για τον οποίο οι πλατφόρμες native διαφήμισης συχνά αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τα brands είναι ότι είναι αυτοματοποιημένες. Οι διαφημίσεις εισάγονται στο σύστημα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και μεταφράζονται αυτόματα.

Το αποτέλεσμα είναι “οριακά” ακατάλληλες διαφημίσεις να ξεφεύγουν, με αποτέλεσμα οι publishers να μην μπορούν να διατηρήσουν την ακεραιότητα του site τους και τα brands να προβάλλουν τις διαφημίσεις τους μέσα σε αμφιλεγόμενα περιβάλλοντα.

Το Project Agora φροντίζει εκτός από τα τεχνολογικά μέσα να υπάρχει και ανθρώπινος έλεγχος, με inhouse ομάδα που ελέγχει το 100% των διαφημίσεων της Taboola που εμφανίζονται στα ελληνικά.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι κάθε διαφήμιση που προβάλλεται πληροί τα αυστηρά στάνταρ τόσο των brands όσο και των publishers – δημιουργώντας ένα κορυφαίο επίπεδο brand safety.

2.Εγγυημένα ασφαλές περιβάλλον για τα brands
Τα brands διστάζουν κάποιες φορές να τρέξουν native καμπάνιες από φόβο μήπως οι διαφημίσεις τους εμφανιστούν δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο. Και είναι λογικό. Το βασικό χαρακτηριστικό των native διαφημίσεων είναι ότι ενσωματώνονται στο περιβάλλον ενός site και ευθυγραμμίζονται με το οργανικό περιεχόμενο. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το περιβάλλον αυτό γύρω από μια διαφήμιση, να μην έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα και τις αξίες του brand.

Η Taboola αξιοποιεί την καινοτόμο pre-bid targeting τεχνολογία της DoubleVerify και της IAS, ώστε να παρέχει στους διαφημιζόμενους ένα πραγματικά ασφαλές περιβάλλον που ταιριάζει στους στόχους και τις αξίες του brand τους.

Επιπλέον, οι διαφημιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους custom targeting και να αποκλείσουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά σε ονόματα sites και διευθύνσεις URL, καθώς και να χρησιμοποιήσουν post-bid monitoring tags από οποιονδήποτε από τους μεγάλους 3rd party verification providers, ως ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου και ασφάλειας.

3.Τεχνική υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα
Για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία και εξυπηρέτηση για τα brands, το Project Agora υποστηρίζει τους διαφημιζόμενους με πολλαπλούς τρόπους:

Localaccountmanagement ομάδα και ομάδα τεχνικής υποστήριξης.Οne to one customer support calls, όπου οι πελάτες μπορούν να μιλήσουν live για θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν και για ενέργειες βελτιστοποίησης.Whiteglovecampaignservices: η inhouse ομάδα του ProjectAgora αναλαμβάνει να τρέξει τις καμπάνιες και να παραδώσει τα αποτελέσματα βάσει των KPIs του διαφημιζόμενου.Εκπαίδευση πάνω στην πλατφόρμα της Taboola σε εβδομαδιαία βάση.Εβδομαδιαία sessions, όπου οι διαφημιζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ομάδα τεχνικής υποστήριξης και να θέσουν οποιαδήποτε ερώτηση.

Με αυτόν τον τρόπο το Project Agora διασφαλίζει το brand safety και υποστηρίζει τους διαφημιζόμενους που τρέχουν native καμπάνιες, ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες του native advertising για να πετύχουν τους στόχους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα