Ο όμιλος Τιτάν σε συμφωνία με «πράσινο» χαρακτήρα

Συμφωνία χρηματοδότησης με το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ υπέγραψε ο όμιλος Τιτάν, για το έργο δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα «Ifestos», το οποίο θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα. Η επιλογή του έργου έγινε στο πλαίσιο της τρίτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για έργα μεγάλης κλίμακας από το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ τον περασμένο Ιούλιο.

Το έργο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος του ομίλου για μείωση των εκπομπών CO2 και ουδέτερο

αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050 και προβλέπει την κατασκευή μεγάλης κλίμακας μονάδας δέσμευσης άνθρακα στο εργοστάσιο του Τιτάνα στο Καμάρι Βοιωτίας.

Ανάλογα με το σχετικό ρυθμιστικό και αδειοδοτικό πλαίσιο, η μονάδα θα δεσμεύει 1,9 εκατ. τόνους CO2 ετησίως. Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει στον όμιλο να παράγει περίπου τρία εκατ. τόνους τσιμέντου μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα ετησίως για να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες για «πράσινες» κατασκευές στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας και πέραν αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα