Ο Λευκός Οίκος διερευνά την επίδραση των social media στους ανηλίκους

Στη σύσταση ομάδας εργασίας με σκοπό τη διερεύνηση και αντιμετώπιση της επίδρασης των social media σε παιδιά και εφήβους προχώρησε η διοίκηση Biden, στο πλαίσιο των ανησυχιών σχετικά με την ψυχική υγεία των ανηλίκων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η ομάδα, της οποίας ηγείται το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, «θα εντοπίζει τρέχοντες και μελλοντικούς κινδύνους που σχετίζονται με τις ψηφιακές πλατφόρμες για τους ανηλίκους, καθώς και πιθανά οφέλη για την υγεία από τη χρήση τους».

Στα σχέδια της ομάδας εργασίας

βρίσκεται και η ανάπτυξη εθελοντικής καθοδήγησης, καθώς και η παροχή συστάσεων για νομοθετικές πρωτοβουλίες. Σύμμαχο στην πρωτοβουλία αυτή βρήκε η διοίκηση Biden στο πρόσωπο του οργανισμού για την προστασία των παιδιών Fairplay, ο οποίος κάλεσε εκ νέου το Κογκρέσο να περάσει νέους νόμους.

Η είδηση για τη νέα ομάδα εργασίας του Λευκού Οίκου δόθηκε στη δημοσιότητα την ίδια ημέρα κατά την οποία ο Δρ. Vivek H. Murthy, Αμερικανός ιατρός και Αντιναύαρχος στο Σώμα Επιτελών της Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας των ΗΠΑ, ο οποίος έχει διατελέσει 19ος και 21ος Surgeon General τη χώρας υπό τους προέδρους B. Obama, D. Trump και J. Biden, ανακοίνωσε μελέτη σύμφωνα με την οποία τα social media δεν είναι ασφαλή για τους ανηλίκους.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα