Νηστίσιμα Προϊόντα: Επικοινωνία και PR συνθέτουν το «παζλ» της απόλαυσης

Συνδεδεμένα με τη Σαρακοστή αλλά κι άλλες περιόδους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τα νηστίσιμα προϊόντα σημειώνουν ιδιαίτερη άνοδο. «Η περίοδος της νηστείας παρουσιάζει διαχρονικά σημαντικό ενδιαφέρον τόσο στο εμπορικό σκέλος όσο και στον τομέα της καινοτομίας», εξηγεί ο Γιώργος Λαγός, Group Brand Manager, Εverest. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρείες καλούνται να προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα τα οποία αφενός θα καλύπτουν τις γευστικές προτιμήσεις τους και αφετέρου θα μπορούν να διαφοροποιηθούν σε σχέση με

τον ανταγωνισμό μέσα από καινοτόμες ιδέες και προτάσεις. «Οι νηστίσιμες επιλογές σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αποτελέσει έναυσμα για λανσαρίσματα μόνιμων κωδικών. Θεωρούμε ότι αυτό θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο προσεχές διάστημα, καθώς η μείωση κατανάλωσης κρέατος αποτελεί μια συνεχώς ανερχόμενη τάση».

Τα νούμερα «μιλούν» από μόνα τους. Η παγκόσμια αγορά θαλασσινών αυξήθηκε από 250,02 δισ. δολάρια το 2022 σε 269,34 δισ. δολάρια το 2023, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 7,7%, σύμφωνα με τη «Seafood Global Market Report 2023» της The Business Research Company. Όσον αφορά στην παγκόσμια αγορά ρυζιού, το μέγεθός της αποτιμήθηκε σε 287,45 δισ. δολάρια το 2021 και αναμένεται να επεκταθεί με CAGR 2,2% από το 2022 έως το 2028, σύμφωνα με τη «Rice Market Size & Share Report, 2022-2028» της Grand View Research. Ανάπτυξη και για την αγορά οσπρίων στην Ευρώπη, η οποία υπολογίζεται να επεκταθεί με CAGR άνω του 3% κατά την περίοδο 2020-2030, ώθηση που αποδίδεται και στην τάση της πλούσιας σε φυτικές ίνες διατροφής.

Για άνοδο της τάσης του veganism, με την παράλληλη προτίμηση των καταναλωτών σε μάρκες που κινούνται με γνώμονα την περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα, έκανε λόγο η Λύδια Τούρλου, Group Brand Manager, Goody’s. «Η τάση του veganism αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, οδηγώντας όλους τους παίκτες της εστίασης στην περαιτέρω διεύρυνση του κωδικολογίου τους, ώστε να παραμένουν πάντα στο επίκεντρο της επιλογής των καταναλωτών. Οι νηστίσιμες επιλογές, αποτελούν κατά πλειοψηφία κομμάτι της τάσης των vegan και vegetarian επιλογών, τόσο για αυτούς που νηστεύουν όσο για αυτούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γευστικές προτιμήσεις τους για ποικίλους. Έτσι, λοιπόν, στα Goody’s Burger House, διατηρώντας σταθερή την προτεραιότητα παροχής αναβαθμισμένων ποιοτικά προϊόντων, επενδύουμε διαρκώς στην ανανέωσή τους μέσα από καινοτόμους κωδικούς οι οποίοι να απαντούν στις συγκεκριμένες ανάγκες καθόλη τη διάρκεια του έτους».

Τη στροφή στις πιο υγιεινές επιλογές εντόπισε και ο Γ. Λαγός. «Ο σύγχρονος καταναλωτής αναζητά μια συνολική και, ταυτόχρονα, ξεχωριστή εμπειρία η οποία περιλαμβάνει τόσο τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, όπως για παράδειγμα τις vegeterian επιλογές και τις εξεζητημένες πρώτες ύλες, όσο και τις σύγχρονες ψηφιακές τάσεις όπως το online οrdering, τα smartphone applications και τα social media».

Τον δικό της απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, έκανε η Λήδα Παπάζογλου – Βατσάκη, Marketing Manager, Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ. «Παρατηρήσαμε ότι μια μερίδα καταναλωτών εμφάνισε ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον, αναφορικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων που αγόρασε την περίοδο της Σαρακοστής. Με άλλα λόγια, για αυτή τη μερίδα καταναλωτών, η Σαρακοστή δεν αποτέλεσε μια χρονική περίοδο κατά την οποία προχώρησε σε παρορμητικές αγορές νηστίσιμων προϊόντων προκειμένου να τηρήσει τα ήθη και έθιμα της περιόδου, αντιθέτως, αναζήτησε προϊόντα που κάλυπταν συγκεκριμένες απαιτήσεις της (σε επίπεδο καινοτομίας, παραγωγού, brand, ποιοτικών χαρακτηριστικών κ.ά.). Δεδομένης της τάσης που έχει ήδη σχηματιστεί τα προηγούμενα χρόνια για αναζήτηση καινοτόμων προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία, θεωρούμε ότι αυτή η μερίδα καταναλωτών θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα».

Από την πλευρά της, η Έφη Βλόντζου, Marketing Director, Pescanova Hellas ΕΠΕ, ξεχώρισε τη στροφή των καταναλωτών στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας λόγω της πίεσης που δέχονται από το οικονομικό περιβάλλον. «Ειδικότερα στην αγορά των κατεψυγμένων αλιευμάτων, η διείσδυση των PL/WL προϊόντων είναι πραγματικά μεγάλη και σε κάποιες κατηγορίες υψηλού τζίρου, αγγίζει το 70% σε αξία. Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον για το πραγματικό value for money που μπορούν να πάρουν μέσα από τα branded προϊόντα παραμένει σταθερά υψηλό». Κάτι που, επίσης, παρατήρησε, είναι πως post-covid, οι καταναλωτές αρχίζουν να συμπεριλαμβάνουν περισσότερα κατεψυγμένα αλιεύματα στις επιλογές τους, με εστίαση στα παναρισμένα προϊόντα. «Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες σεφ προτείνουν θαλασσινά μέσα από τις συνταγές τους. Εμείς, οι άνθρωποι της Pescanova, ως ειδικοί της θάλασσας γνωρίζουμε πολύ καλά τα οφέλη που προσφέρουν τα θαλασσινά στον οργανισμό και δεσμευόμαστε να μεταφέρουμε αυτή τη γνώση στους καταναλωτές, μέσα από τη συνεχή επικοινωνία μας. Απώτερός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε την περεταίρω εισαγωγή των αλιευμάτων στο εβδομαδιαίο μενού και τη βελτίωση της ποιότητας της διατροφής».

Το έθιμο που γίνεται τρόπος ζωής
Τα νηστίσιμα προϊόντα, πλέον, κατέχουν περίοπτη θέση στα ράφια των καταστημάτων, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. «Τα τελευταία χρόνια ο καταναλωτής, στο ευρύτερο πλαίσιο της αναζήτησης για φυσικά και ευεργετικά προϊόντα, έχει αναγνωρίσει τη διατροφική αξία των τροφίμων που είναι πλήρως συνυφασμένα με τη Μεσογειακή Διατροφή και έχουν ως βάση το σουσάμι (προϊόντα, δηλαδή, όπως ο χαλβάς, το ταχίνι και το παστέλι), εντάσσοντάς τα ολοένα και περισσότερο στην καθημερινή του διατροφή», αναφέρει η Λ. Παπάζογλου – Βατσάκη. Και συνεχίζει: «Συνεπώς, τα νηστίσιμα προϊόντα δεν είναι πια μόνο “σαρακοστιανά”, αλλά έχει, πλέον, διευρυνθεί η καταναλωτική τους βάση και έχουν περίοπτη θέση στα ράφια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνδυασμό με τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή βάσει του απαιτητικού τρόπου ζωής, η παραγωγή και κυκλοφορία καινοτόμων προϊόντων (είτε από πλευράς συσκευασίας ή από πλευράς σύστασης) είναι πλέον καθοριστικής σημασίας για εταιρείες, όπως η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, που είναι leaders στις αγορές όπου και δραστηριοποιούνται».
Στη ζήτηση των θαλασσινών όλη τη διάρκεια του έτους εστίασε και η Έ. Βλόντζου. «Αναμφίβολα, τα κατεψυγμένα θαλασσινά βρίσκονται στο κέντρο της διατροφής κατά την περίοδο της νηστείας, αλλά οι καταναλωτές τα επιλέγουν όλον τον χρόνο, λόγω της ευκολίας που προσφέρουν». Αυτό, βέβαια, οφείλεται και στην καινοτομία, στην οποία επενδύει η εταιρεία. «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η καινοτομία είναι μέρος του brand DNA και χαρακτηρίζει τις πρακτικές και τα προϊόντα μας. Από το 2020 που έγινε το λανσάρισμα του brand Pescanova στην ελληνική οργανωμένη λιανική, προσφέρουμε συνεχώς καινοτόμες λύσεις στους καταναλωτές ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν, εύκολα, τα καλύτερα της θάλασσας κάθε μέρα», προσθέτει η ίδια.

Επιλεκτικός & ενημερωμένος ο καταναλωτής
Σύμφωνα με τη Λ. Παπάζογλου – Βατσάκη, ο σύγχρονος καταναλωτής έχει γίνει πιο επιλεκτικός και προσεκτικός, περιορίζοντας τις αγορές παρόρμησης, ειδικά σε είδη που δεν θεωρούνται πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, είναι πιο ενήμερος από ποτέ για τα προϊόντα (την ποιότητά τους, ποιος τα παράγει κλπ.), όπως και για τις προσφορές στο ράφι, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει την ποιότητα προκειμένου να πετύχει μια «έξυπνη» αγορά. «Όλες αυτές τις απαιτήσεις καλύπτει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, όπου ένας από τους πάγιους στόχους είναι η διαρκής ανάπτυξη και ενίσχυση του ήδη πλούσιου portfolio προϊόντων που διαθέτει με νέες, στοχευμένες προτάσεις υψηλής διατροφικής αξίας, ειδικά σχεδιασμένες ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, συνδυάζοντας, παράλληλα, τις άριστες πρώτες ύλες, τις παραδοσιακές αξίες και τη σταθερή ποιότητα».

Στην πραγματική αξία των που αναζητούν οι καταναλωτές σήμερα, εστίασε η Έ. Βλόντζου, τονίζοντας πως για την Pescanova αυτό δεν είναι απλώς ένα insight ούτε κάτι καινούργιο, αλλά ο πυρήνας της στρατηγικής της τόσο σε εταιρικό όσο και σε προϊοντικό επίπεδο. «Εδώ και δεκαετίες καινοτομούμε, αλιεύουμε, εκτρέφουμε και επιλέγουμε τους θησαυρούς της θάλασσας, όπου κι αν βρίσκονται και φέρνουμε τη φρεσκάδα σε κάθε τραπέζι, ενώ, παράλληλα, δεσμευόμαστε να φροντίζουμε το περιβάλλον, εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Αυτές τις αξίες μεταφέρουμε με ειλικρίνεια και φροντίδα στους καταναλωτές, μέσω των προϊόντων μας. Με κορυφαίας ποιότητας ψάρια και θαλασσινά, χωρίς πρόσθετα, προετοιμασμένα έτσι ώστε να τα απολαμβάνουν εύκολα και πάντα στη σωστή τιμή. Παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας και νιώθουμε δικαιωμένοι από την “εμμονή” μας με την ποιότητα, γιατί οι καταναλωτές μας επιβραβεύουν με την προτίμησή τους».

Ευκολία, ποιότητα & νοστιμιά…
Με γνώμονα τη διατήρηση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, από το 2022, η Goody’s Burger House έχει προχωρήσει σε ανανέωση της γκάμας των νηστίσιμων προϊόντων της, με την προσθήκη καινοτόμων κωδικών οι οποίοι πέραν του νηστίσιμου χαρακτήρα, απαντούν σε vegetarian & vegan διατροφικές ανάγκες και αποτελούν πόλο έλξης για όλο το έτος. «Ενδεικτικά, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τη vegan εκδοχή των Goody’s nuggets ή να απολαύσει μία νέα συνταγή bao buns με crispy γαρίδα μαζί με 15 άλλα καινούργια αλλά και all time classics πιάτα, αναβαθμίζοντας και τη συνολική εμπειρία του στα Goody’s Burger House. Η επικοινωνία των Μεσογειακών συνταγών μας γίνεται, κατά κύριο λόγο, μέσα από το δίκτυο των 120 καταστημάτων μας σε όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με κλασσικά μέσα (όπως το ραδιόφωνο και η OOH προβολή) και τα new media, στα οποία επενδύουμε σημαντικά δεδομένου ότι η στόχευσή μας επικεντρώνεται στο νεανικό κοινό», εξηγεί η Λ. Τούρλου.

Φέρνοντας τα θαλασσινά στο γιορτινό τραπέζι, η Pescanova λάνσαρε τη νέα σειρά Pescanova Finest Selection, η οποία περιλαμβάνει προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξεπέραστης γεύσης, όπως Γάμπαρη Αργεντινής, Καρδιές Φιλέτου Μπακαλιάρου με πιστοποίηση MSC, Γαρίδες Πανέ και το limited edition προϊόν Μαριναρισμένες Γαρίδες. «Στόχος μας να προσκαλέσουμε τους καταναλωτές να σκεφτούν διαφορετικά το εορταστικό μενού ενώ, παράλληλα, να αυξήσουμε το brand presence, χτίζοντας μια επικοινωνιακή “γέφυρα” με την καμπάνια της Σαρακοστής», αναφέρει η Έ. Βλόντζου. Επιπλέον, από τις αρχές Φεβρουαρίου η εταιρεία «τρέχει» καμπάνια σε συνεργασία με την Ελληνίδα σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που «ξεδιπλώνεται» σε τηλεόραση, digital και outdoor με έντονη instore ενεργοποίηση. «Στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας μας με τη σεφ, δημιουργήσαμε για το YouTube κανάλι της Pescanova μια σειρά από 7 video-συνταγές, όσες και οι εβδομάδες της νηστείας, με τίτλο “Λείπει η Pescanova από τη Σαρακοστή;”. Η σειρά περιλαμβάνει πραγματικά πεντανόστιμες συνταγές που θα αποτελέσουν έμπνευση για μια Σαρακοστή γεμάτη θάλασσα και υπέροχες γεύσεις», τονίζει η ίδια, επισημαίνοντας πως κάθε Τρίτη «ανεβαίνει» μία νέα συνταγή.

Παράλληλα, η Μπάρμπα Στάθης διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της με τη σειρά «360° Plant Based Meals». Η εν λόγω σειρά συνδυάζει φυτικά κεφτεδάκια από πρωτεΐνη αρακά, σε τέσσερα ελληνικά πιάτα, δημιουργώντας πλήρη γεύματα, έτοιμα σε 10-15 λεπτά.

Πλούσια σε λανσαρίσματα αυτή η σεζόν και για την Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, με τα κυριότερα να αφορούν σε 2 νέες γεύσεις Μακεδονικού Ταχινιού (συγκεκριμένα, Μακεδονικό Ταχίνι με Λεμόνι και Μακεδονικό Ταχίνι Espresso), καθώς και στη διάθεση Μακεδονικού Χαλβά σε συσκευασία precut vacuum, τόσο σε υπάρχουσες γεύσεις όσο και σε νέα (Μακεδονικός Χαλβάς με Σοκολάτα και Φράουλα).

Όσον αφορά στην Agrino, υποδέχθηκε το 2023, εμπλουτίζοντας το portfolio της με τη νέα σειρά Quick Deli, που αποτελείται από 4 προτάσεις (Mexican Rice με parboiled ρύζι, πιπεριές, καλαμπόκι και μπαχαρικά, Steamed Basmati με αρωματικό Basmati Ινδίας μαγειρεμένο στον ατμό, White & Red Quinoa με λευκή και κόκκινη κινόα και το Tabbouleh & Quinoa, ένα μεσογειακό πιάτο με κινόα, πλιγούρι, λεμόνι και μέντα), έτοιμες σε μόλις 2 λεπτά.

…Με «πυξίδα» την εταιρική ταυτότητα
Καθώς η εταιρική ταυτότητα λειτουργεί ως «πυξίδα» που δείχνει την κατεύθυνση και τον σκοπό της εταιρείας, τα brands προχωρούν ανά διαστήματα στην ανανέωσή της, θέλοντας να δώσουν φρεσκάδα στην εικόνα τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Καλλιμάνης προχώρησε σε πλήρη ανανέωση της εταιρικής της ταυτότητας, σε συνεργασία με τη Milk Branding Professionals, η οποία σχεδίασε το νέο logo της με μινιμαλιστική και τυπογραφική προσέγγιση και γραμμές που αντλούν έμπνευση από την ουρά ψαριού. Το νέο λογότυπο περιλαμβάνει, επίσης, αναφορά στη χρονολογία ίδρυσης ως υπενθύμιση της εμπειρίας της Καλλιμάνης.

Κοινωνική προσφορά & βιωσιμότητα
Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας και της συμμετοχής του στην εθελοντική πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», ο όμιλος Goody’s-Everest προχωρά σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την ανάπτυξη συστήματος ποσοτικοποίησης και παρακολούθησης των αποβλήτων τροφίμων στα καταστήματά του. Tο σύστημα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από κοινού με την ερευνητική ομάδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η οποία συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life-IP CEI-Greece για την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, συνεχίζοντας μια «παράδοση» ετών στο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς, η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ πραγματοποίησε φέτος μια μεγάλη περιβαλλοντική δράση. Συγκεκριμένα, την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας, ο Μακεδονικός Χαλβάς, υπό την αιγίδα των Δήμων Περιστερίου και Θεσσαλονίκης, ανέλαβε μια μεγάλη πρωτοβουλία για μια Καθαρά Δευτέρα πραγματικά Καθαρή, δίνοντας οικολογικά tips για το τραπέζι της ημέρας, μοιράζοντας χαρταετούς φτιαγμένους από ανακυκλωμένα υλικά και τσάντες πολλαπλών χρήσεων, αλλά και τοποθετώντας ειδικούς κάδους ανακύκλωσης σε 3 κεντρικά σημεία σε Αθήνα (στρατόπεδο Καραϊσκάκη και Ποικίλο Όρος) και Θεσσαλονίκη (δάσος Σέιχ Σου).

Στρατηγική συνεργασία που κερδίζει
Εverest: Τον τελευταίο καιρό, μέσω της στρατηγικής σημασίας συνεργασίας με τον chef Βασίλη Καλλίδη, η Εverest έχει ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ταυτότητα της μάρκας ως κορυφαίο food προορισμό της πόλης για κάθε περίσταση. Φέτος, η κατηγορία των νηστίσιμων προϊόντων εμπλουτίστηκε από πολλούς νέους κωδικούς, που μπορούν να καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους, απολαμβάνοντας έναν Vegan Cappuccino, ενώ οι λάτρεις των γλυκών γεύσεων μπορούν να απολαύσουν ένα Κουλούρι με χαλβά, μια Μηλόπιτα με σταφίδες ή το μοναδικό Croissant με πραλίνα υγείας, χαλβά και μαρμελάδα πορτοκάλι. «Στην κατηγορία των αλμυρών, ο Βασιλης Καλλίδης έχει σχεδιάσει για εμάς 2 μοναδικές συνταγές, οι οποίες ως βασικό συστατικό, έχουν ένα προϊόν που είναι το πλέον συνυφασμένο με την περίοδο της Σαρακοστής, το ντολμαδάκι. Έτσι, στην κατηγορία του κρύου sandwich ο καταναλωτής μπορεί να απολαύσει ένα χορταστικό Sandwich με ντολμαδάκια και λευκή ταραμοσαλάτα ενώ στην κατηγορία της Tortilla, μια λαχταριστή Tortilla με ντολμαδάκια και avocado. Επιπλέον, για μια ελαφριά επιλογή, μπορεί να βρει τον κωδικό σαλάτας με μαυρομάτικα φασόλια και κινόα», σημειώνει ο Γ. Λαγός.

Κρατώντας τη σχέση «ζωντανή»
Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ: Η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ επέλεξε την Pitch για την προϊοντική και εταιρική της επικοινωνία. Συγκεκριμένα, η συνεργασία τους που ξεκίνησε από την αρχή του 2023, αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, μέσα από τη στρατηγική και στοχευμένη προβολή των επιχειρηματικών της δράσεων. Επιπλέον, η εταιρεία ανέθεσε στην Admine το σύνολο της επικοινωνίας της για όλα τα brands της, συμπεριλαμβανομένων των «Μακεδονικός Χαλβάς» και «Μακεδονικό Ταχίνι». Η συνεργασία ξεκινά με 360° ενέργειες για την περίοδο της Σαρακοστής, με τον «Μακεδονικό Χαλβά» να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καμπάνιες με άρωμα θάλασσας & σαρακοστής

Lidl Hellas: Τη νέα της καμπάνια για τη σειρά «Νηστίσιμα» παρουσίασε η Lidl Hellas, την οποία «υπογράφει» η The Newtons Laboratory, φέρνοντας στο προσκήνιο όλες τις νηστίσιμες γεύσεις με μια ταινία με γρήγορο μοντάζ, διασκεδαστικό λόγο και χρήση πολλών διαφορετικών τεχνικών κινηματογράφησης. Η καμπάνια αναπτύσσεται σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, υλικά καταστημάτων, φυλλάδια και booklet, online, social media κ.ά. Την παραγωγή ανέλαβε η Boo Productions και τη σκηνοθεσία ο Θ. Μιταυτσής.

Μπάρμπα Στάθης: Ogilvy και Μπάρμπα Στάθης δημιουργούν ξανά νέα καμπάνια για τη σειρά «Ας μαγειρέψουμε…», θέλοντας να παρουσιάσουν στον κόσμο πως τώρα μπορεί και να απολαμβάνει θρεπτικά πιάτα, αλλά και όλα όσα τον ευχαριστούν. H καμπάνια προβάλλεται σε TV, social media και YouTube, ενώ εταιρεία παραγωγής είναι η Foss Productions.

Καλλιμάνης: Στο πλαίσιο της επιστροφής της στην αγορά, η Καλλιμάνης λανσάρει την καινούργια τηλεοπτική επικοινωνία της, με τίτλο «Ιστορίες της Θάλασσας». Η καμπάνια θα ξεδιπλωθεί σταδιακά μέσα στο έτος, ξεκινώντας στις αρχές Φεβρουαρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής, με πολλαπλά TV σποτ να εστιάζουν σε διαφορετικό προϊόν. Την καμπάνια υλοποίησε η Soho Square Athens, σε παραγωγή Foss Productions και σκηνοθεσία Γιώργου Κανελλόπουλου.

Pescanova: Φέτος, η Pescanova ξεκίνησε τη Σαρακοστή από… τον Δεκέμβριο με την καμπάνια «Γιορτινές Ανατροπές», λανσάροντας τη νέα σειρά Pescanova Finest Selection, κάνοντας μια μικρή επανάσταση στην κατηγορία της. Η καμπάνια βρίσκεται στον «αέρα», με ένα δυνατό επικοινωνιακό πλάνο σε τηλεόραση, digital και in store. Την επιμέλειά της ανέλαβε η All Tricks Pony, ενώ την παραγωγή του τηλεοπτικού σποτ έκανε η Norro Group Films, σε σκηνοθεσία Στάθη Μουρδουκούτα.

Γιώργος Λαγός, Group Brand Manager, Εverest

Αναβαθμισμένες εμπειρίες & καινοτομίες
«Τα Εverest αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστίασης της ελληνικής αγοράς. Προσαρμόζονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, προσφέροντας αναβαθμισμένες εμπειρίες μέσα από συνεχείς καινοτομίες τόσο σε προïοντικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών. Επιπλέον, η αναζήτηση value for money επιλογών είναι μια από τις κυρίαρχες τάσεις στον κλάδο».

Λύδια Τούρλου, Group Brand Manager, Goody’s

Τόνωση σε εικόνα και πωλήσεις
«Τα “Μεσογειακά” των Goody’s Burger House αποτελούν εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, μία από τις πλέον επιτυχημένες προϊοντικές κατηγορίες της μάρκας, συνεισφέροντας σημαντικά τόσο στις πωλήσεις της αλυσίδας όσο και στη συνολική εικόνα της».

Έφη Βλόντζου, Marketing Director, Pescanova Hellas ΕΠΕ

Τα θαλασσινά σε άλλη διάσταση
«Στην Pescanova, πάντα προσφέρουμε επιπλέον λόγους για να μας επιλέξουν οι καταναλωτές: αδιαπραγμάτευτη, κορυφαία ποιότητα, απόλυτη φρεσκάδα εφάμιλλη των νωπών αλιευμάτων και έμπνευση για να πάνε παρακάτω τη σχέση τους με τα θαλασσινά».

Σταθερή αξία και ποιότητα
«Στο κομμάτι των προωθητικών ενεργειών, πάγια θέση της εταιρείας αποτελεί η διάθεση every-day value προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό, ενώ, παράλληλα, η ποιότητα και το είδος οποιασδήποτε προωθητικής ενέργειας είναι τέτοιο ώστε να διατηρείται σταθερή η αξία και η ποιότητα του προϊόντος».
Λήδα Παπάζογλου – Βατσάκη, Marketing Manager, Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ

Keywords
παζλ, νηστισιμα, επικοινωνια, αργυρω μπαρμπαριγου, εν λόγω, καθαρα δευτερα, group, global, market, business, size, view, γνώμονα, vegan, burger, house, online, media, αβεε, hellas, επε, σεφ, οφείλεται, εταιρεία, dna, προσφορες, σημαίνει, ειλικρίνεια, nuggets, νέα, time, ελλαδα, msc, outdoor, youtube, espresso, σοκολατα, quick, ρυζι, white, red, logo, δραση, θεσσαλονικη, tips, αθηνα, chef, food, sandwich, lidl, ogilvy, soho, square, athens, store, films, video, ομαδα διας, νικος παπαζογλου, www.youtube.com, αξια, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, ξανα, αργυρω, γνωση, διατροφη, ηθη και εθιμα, θαλασσα, καθημερινη, λυδια, μηλοπιτα, μπαρμπαριγου, ντολμαδακια, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, ραδιοφωνο, σεφ, τηλεοραση, ψαρια, ωθηση, ωρα, dna, everest, lidl, msc, ogilvy, square, time, youtube, αβεε, αγορα, αρωμα, εβδομαδες, βρισκεται, γαριδες, γεγονος, γινει, γινεται, γνώμονα, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δειχνει, δικτυο, εγινε, εθιμα, εθιμο, ευκολα, ηθη, ειλικρίνεια, ελξης, εμπνευση, εν λόγω, επε, εστιαση, εταιρεία, ετων, ετος, εναυσμα, ευρωπη, ζωης, ιδεες, ιδια, ιδιο, ειδος, εικονα, ινες, κεφτεδακια, κινοα, λαγος, λευκη, λεμονι, ληδα, λογια, λογο, μεσογειακη διατροφη, μειωση, μονα, ομαδα, παντα, ομιλος, οφείλεται, παπαζογλου, περιβαλλον, πιατα, ποιοτητα, πιστοποιηση, πλιγουρι, πωλησεις, ραφια, ρολο, σεζον, συγκεκριμενα, σειρα, σουσαμι, σκηνοθεσια, συνταγη, ταυτοτητα, ταραμοσαλατα, ταση, ταχινι, τιμη, τριτη, τσαντες, υψηλη, φασολια, φυσικα, φυλλαδια, χαλβας, athens, group, αγορες, burger, business, white, chef, εφαρμογη, ειδη, ελληνικα, films, food, γευσεις, global, house, hellas, ιδιαιτερα, κομματι, καρδιες, life, logo, media, market, sandwich, nuggets, outdoor, ουρα, quick, red, σημαίνει, size, soho, tips, online, θαλασσινα, υγειας, υλικα, vegan, view, ξεκινησε, store
Τυχαία Θέματα