Νέα στρατηγική από το TikTok για την ενίσχυση του e-commerce

Την απαγόρευση links σε άλλα e-commerce websites, με σκοπό να προωθήσει την υιοθέτηση της δικής του πλατφόρμας shopping, η οποία εκτιμάται ότι θα χάσει φέτος, στις ΗΠΑ, περίπου μισό δισ. δολάρια, πρότεινε το TikTok. Η video πλατφόρμα του TikTok αποτελεί κρίσιμο μέσο για τους δημιουργούς και τους marketers, είτε μέσω των influencers είτε μέσω των direct media αγορών, ωστόσο, με τόση επισκεψιμότητα

και την εμπειρία τεράστιας επιτυχίας μέσα από τη στρατηγική του στην Κίνα, το TikTok φαίνεται να σταματά να παραμένει θεατής στις τόσες δυνητικές επιχειρηματικές δραστηριότητες που περνούν από την πλατφόρμα.

Ωστόσο, η προσθήκη ενός αγοραστικού προορισμού σε μια media πλατφόρμα δεν είναι εύκολη υπόθεση και η επένδυση αυτή αποδείχθηκε «βαριά» για την εταιρεία. Με κάποια σημάδια ανάπτυξης δε, σύμφωνα με reports, η εταιρεία φαίνεται να σκέφτεται πώς να ξεπεράσει τα δαπανηρά κίνητρα και να κατευθυνθεί προς κάποιους νέους κανόνες. Σχετικά με τη νέα στρατηγική, το website The Information αναφέρει ότι η πλατφόρμα σχεδιάζει να περιορίσει την προσβασιμότητα των influencers στο Amazon ή σε άλλα shopping sites, μέσω link, αν και προς το παρόν, δεν είναι γνωστό το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα