Κυβερνο-κίνδυνοι και ενεργειακή κρίση στις πρώτες εταιρικές απειλές

Η Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) δημοσιεύει τη 12η ετήσια έρευνα για τους πιο σημαντικούς επιχειρησιακούς κινδύνους, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις απαντήσεις 2.700+ συμμετεχόντων.

Οι φυσικές καταστροφές και η κλιματική αλλαγή υποχωρούν στην κατάταξη, καθώς οι επιχειρήσεις δίνουν προτεραιότητα στις πιεστικές μακροοικονομικές εξελίξεις- στον πληθωρισμό, την ενεργειακή κρίση και την πιθανή ύφεση.

Το ξέσπασμα της πανδημίας υποχωρεί στην κατάταξη, καθώς

οι περιορισμοί για την Covid-19 έχουν καταργηθεί σε μεγάλο βαθμό. Στην Ελλάδα, ως κορυφαίοι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις το 2023, αναδείχθηκαν η ενεργειακή κρίση, οι μακροοικονομικές εξελίξεις, οι κυβερνο-κίνδυνοι και οι φυσικές καταστροφές.

Ο Joachim Mueller, CEO της AGCS, σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Για 2η συνεχή χρονιά, το Allianz Risk Barometer δείχνει ότι οι επιχειρήσεις ανησυχούν περισσότερο για τους αυξανόμενους κινδύνους στον κυβερνοχώρο αλλά και την πιθανή διακοπή των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων τους. Ταυτόχρονα, βλέπουν τον πληθωρισμό, μία επικείμενη ύφεση και την ενεργειακή κρίση ως άμεσες απειλές για τη δραστηριότητά τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα