Η εποχή απαιτεί χρήσιμη, έξυπνη και διαδραστική επικοινωνία

Σύμφωνα με την Action Global Communications.

Η προορατική επικοινωνία και το έξυπνο περιεχόμενο είναι αλληλένδετοι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία δυνατών και διαχρονικών δεσμών με το κοινό, υποστηρίζει η Action Global Communications, η οποία εξέδωσε συμβουλές για τη διατήρηση της επαφής των brands με τους καταναλωτές εν καιρώ κρίσης.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη στα brands/εταιρείες, αναφέρει:
1. «Μιλήστε, δυνατά και καθαρά»: Η επικοινωνία με τους καταναλωτές

κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα πρέπει να παραμείνει απρόσκοπτη. Ως brand ή ως εταιρεία που περνά μέσα από την καταιγίδα, θα πρέπει να επιδείξετε δύναμη και να προβάλετε ένα αίσθημα σιγουριάς προς το προσωπικό και τους καταναλωτές σας. Τα έξυπνα brands πρέπει να δώσουν στον καταναλωτή να καταλάβει ότι αποτελούν ένα σταθερό παράγοντα μέσα στο χάος που τον περιτριγυρίζει.

2. «Γίνετε η φωνή της σοφίας»: Εάν θα πείτε κάτι να είστε σίγουροι ότι αυτό το κάτι αξίζει την προσοχή του κοινού σας. Φροντίστε ότι το περιεχόμενό σας είναι χρήσιμο και όχι προωθητικό, για να μην θεωρηθείτε ότι εκμεταλλεύεστε την κατάσταση. Θετικότητα, απλότητα και ενθάρρυνση θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τα μηνύματά σας.

3. «Αξιοποιήστε τη δύναμη του βίντεο»: Η τάση προς το διαδικτυακό περιεχόμενο και συγκεκριμένα υπό τη μορφή βίντεο, ήρθε για να μείνει, ιδιαίτερα ανάμεσα στους millennials και τους Gen Z. Ως επιχείρηση, θα πρέπει να αξιοποιήσετε την ευκαιρία που σας δίνει το μέσο αυτό, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες βίντεο-κλήσης για συναντήσεις με τους πελάτες και αναρτώντας δημιουργικά βίντεο για να επικοινωνήσετε με τους καταναλωτές.

4. «Να είστε έξυπνα διαδραστικοί»: Η κοινωνική δικτύωση έχει εκτοξευθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες δίνουν σημασία σε όποιο post εμφανιστεί μπροστά τους. Για να τραβήξετε την προσοχή τους δημιουργήστε διαδραστικό περιεχόμενο όπως κουίζ, ψηφοφορίες, οτιδήποτε που να τους καλεί ξεκάθαρα σε δράση (Call To Action). Τέλος, μην παραμελήσετε το newsletter της εταιρείας σας.

5 «Ακολουθήστε τις τάσεις»: Πέραν από εκπαιδευτικό, εμπνευσμένο και διαδραστικό, το περιεχόμενό σας πρέπει να ανταποκρίνεται στο σήμερα, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο μέσα σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Μέσω του Google Trends tool μπορείτε να αποκτήσετε μια εικόνα των τάσεων στον τομέα σας μελετώντας τις διαδικτυακές αναζητήσεις του κοινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα