Η αναγνώριση των πρωταγωνιστών του ελληνικού τουρισμού για το 2024

Σε μια λαμπερή τελετή, με προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα, επιβραβεύτηκαν, χθες (15 Απριλίου), στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα, οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τον ελληνικό τουρισμό.

Με την 11η απονομή τους, τα βραβεία – θεσμός του κλάδου μπήκαν δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία τους, βάζοντας στο επίκεντρο την Ελληνικότητα και τη Βιωσιμότητα και αναδεικνύοντας τους

πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν του κλάδου.

Βαρβάρα Αυδή

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, Βαρβάρα Αυδή, Partner & Board, Vice Chairman Historic Hotels of Europe και Founder, Yades Greek Historic Hotels, κατά την εναρκτήρια ομιλία της στάθηκε στο κεντρικό θέμα των βραβείων και συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ελληνικότητα που μας συνδέει, μας καθορίζει και μας διαφοροποιεί, μέσα από την ποικιλομορφία της, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της, και πάνω απ’ όλα, την οικουμενικότητα που εκπέμπει. Βιωσιμότητα, καθώς αισιοδοξούμε να αφήσουμε ένα καλύτερο αποτύπωμα στις επόμενες γενιές. Κι αυτή η δέσμευση αφορά όλους τους τομείς: το περιβάλλον, την οικονομία και προπάντων τις μικρές κοινωνίες, επειδή ο τουρισμός στην Ελλάδα μας αφορά όλους. Το υψηλό επίπεδο όλων των συμμετοχών αποτελεί και το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα αυτού του θεσμού για τη νέα σελίδα που γράφεται στον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος τα τελευταία 2 χρόνια διακρίνεται για τις εξαιρετικές του επιδόσεις. Θερμά συγχαρητήρια στους τιμηθέντες και όλους τους βραβευθέντες, να τιμήσετε τα βραβεία σας με την προτροπή να συνεχίσουμε να προάγουμε τον ελληνικό τουρισμό με ήθος, όραμα και αφοσίωση».

Ο Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην όλο και σημαντικότερη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας και συνεχάρη τους βραβευθέντες για το έργο τους. Αμέσως μετά, απένειμε τα Τιμητικά Βραβεία της χρονιάς.

Η ομάδα των Tourism Awards, η Boussias Events και η Επιτροπή Αξιολόγησης υπό την Προεδρία της Βαρβάρας Αυδή, αφιέρωσαν την Ενότητα Strategy των βραβείων στη μνήμη του Νίκου Σκουλά, που έφυγε πριν μερικούς μήνες από τη ζωή και εκτός από υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος του ΕΟΤ, ήταν και ο πρώτος Πρόεδρος των Tourism Awards, το 2013.

4 Τιμητικά Βραβεία
Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στη Βικτωρία Καρέλια, Πρόεδρο επί μακρόν του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας και Ιδρύτρια του Μουσείου-Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών στην Καλαμάτα για τη συνεισφορά της στον Πολιτισμό της Ελλάδας. H Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», έργο ζωής της Β. Καρέλια συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών στην Καλαμάτα.

Αντίστοιχα, Τιμητικό Βραβείο έλαβε η Σοφία Στάικου, Πρόεδρος του Semeli Estate για τη συνεισφορά της στον Πολιτιστικό Τουρισμό και Οινοτουρισμό της Ελλάδας. Το μεγαλύτερο επίτευγμα, επί προεδρίας της στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, είναι η δημιουργία ενός πρότυπου δικτύου εννέα θεματικών μουσείων στην ελληνική περιφέρεια, η συνεισφορά των οποίων υπολογίζεται σε πάνω από 10 εκατ. ευρώ στην εθνική οικονομία.

Τα 2 παραπάνω Τιμητικά βραβεία προλόγισε η Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, ομότ. Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Το τρίτο Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στον Νίκο και τη Νίκη Κουτσιανά για τη συμβολή τους στην καινοτόμα βιώσιμη επιχειρηματικότητα και αναγεννητική οικονομία. Σύζυγοι και συνοδοιπόροι υιοθέτησαν τη βιωσιμότητα ως τρόπο ζωής, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας με κοινωνική υπευθυνότητα.

Το βραβείο προλόγισε ο δικηγόρος Στάθης Ποταμίτης.

Τέλος, απονεμήθηκε Τιμητική Διάκριση στον Θεοφάνη Παπαγεωργίου για τη Φωτογραφική Έκθεση Μνήμες (Επετείων) στο Ιστορικό Νεκροταφείο Καλαβρύτων που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στις 13/12/1943.

Τα Platinum Βραβεία
Τα Platinum βραβεία των Tourism Awards 2024 κατέκτησαν οι:

Attica Group στην ενότητα StrategyLimni Eco-agro-tourism IKE στην ενότητα Hotel, Resorts: Top Stay ExperienceGreece Bird Tours στην ενότητα Travel Companies & ServicesCareunderSun στην ενότητα SustainabilityΜπίρα Νήσος (Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο) στην ενότητα Βrand Greece.

Villa Awards 2024
Στη βραδιά ανακοινώθηκαν, επίσης, οι νικητές των Villa Awards. Φτιαγμένα από τους δημιουργούς των Tourism Awards, τα μοναδικά αυτά βραβεία αναδεικνύουν τα κορυφαία luxury rentals από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τον κορυφαίο τίτλο Best Villa Agency in Greece απέσπασε η Etouri IKE.

Η Etouri Vacation Rental Management κατέκτησε δύο Gold βραβεία για τη βίλα Pure C στις κατηγορίες New Villa of the Year και Luxury Villa of the Year. Η Bright Blue Villas απέσπασε το Gold βραβείο για τη Villa Genevieve στην κατηγορία Design Villa of the Year. Με Gold βραβείο στην κατηγορία Beach Villa of the Year διακρίθηκε η Villa Dikoarch. Βραβείο Gold στην κατηγορία Cosmopolitan Villa of the Year απέσπασαν τα Aria Hotels για τη Villa Posillipo, member of Aria Hotels. Τέλος, η Etouri Vacation Rental Management τιμήθηκε με Gold βραβείο στις εξής κατηγορίες: Mountain Villa of the Year για τη βίλα Sunshine, Urban Villa of the Year για τη βίλα Kalon και Family Villa of the Year για την Aerial βίλα.

Μια βραδιά γεμάτη χαμόγελο
Nικητές, πολιτική ηγεσία, προσκεκλημένοι και δημοσιογράφοι της γεμάτης αισιοδοξία και χαρά βραδιάς, απόλαυσαν το γιορτινό δείπνο τους συνοδευόμενο από εκλεκτούς οίνους του Κτήματος Avantis και της εταιρείας Τσιλιλής (αφρώδης οίνος Aprilis). Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι δημοσιογράφοι Σοφία Κωνσταντινίδου και Πέτρος Κουμπλής.

Τα Tourism Awards 2024 διοργάνωσε η Boussias Events, με Χορηγούς την Geberit και την iMove, Χορηγό Κατηγορίας την Hospitality Integrated Technologies (ΗΙΤ) και Υποστηρικτές τους Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, Artisan Water και Nespresso Professional.

Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Έχουν, επίσης, την Τιμητική Υποστήριξη του Προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ (ΑΕΙ)».

Πίνακας Νικητών

Keywords
Τυχαία Θέματα