Η Microsoft επενδύει 10 δισ. δολάρια στην ΟpenΑΙ

Η Microsoft επενδύει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, της οποίας το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT «άναψε φωτιές» στο διαδίκτυο από την παρουσίασή του τον Νοέμβριο, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 1 εκατ. χρήστες μέσα σε λίγες ημέρες, πυροδοτώντας, παράλληλα, μια νέα συζήτηση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη στον εργασιακό χώρο.

Με την εν λόγω

επένδυση, η Microsoft επιδιώκει να αποκτήσει πλεονέκτημα σε μερικά από τα πιο δημοφιλή και προηγμένα συστήματα ΑΙ, καθώς ανταγωνίζεται την Alphabet, την Amazon και τη Meta. Από την άλλη, το OpenAI χρειάζεται τη χρηματοδότηση της Microsoft και την cloud-computing «δύναμή» της, ώστε να επεξεργαστεί τεράστιους όγκους δεδομένων και να «τρέξει» τα ολοένα και πιο πολύπλοκα μοντέλα που επιτρέπουν σε προγράμματα όπως το ChatGPT, να δημιουργεί human-like κείμενο συνομιλίας, ως απάντηση σε διάφορα ερωτήματα.

«Διαμορφώσαμε τη συνεργασία μας με την OpenAI γύρω από μια κοινή φιλοδοξία, να προωθήσουμε με υπευθυνότητα την έρευνα αιχμής για την τεχνητή νοημοσύνη και να εκδημοκρατίσουμε την τεχνητή νοημοσύνη, ως μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα», ανέφερε ο Satya Nadella, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft.

(Πηγή: AdAge)

Keywords
Τυχαία Θέματα