Η Havas με οργανική ανάπτυξη 4,4% για το 2023

Oργανική αύξηση των εσόδων κατά 4,4% μείον το κόστος μετακύλισης σε 2,695 δισ. ευρώ σημείωσε η Havas, το 2023. Η αύξηση των εσόδων της ήταν από τις ισχυρότερες στην κατηγορία της για το έτος, ερχόμενη δεύτερη μετά την Publicis Groupe, αν και το περιθώριο κέρδους της ήταν χαμηλότερο από αυτό των ανταγωνιστών της.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 8,4% σε 310 εκατ. ευρώ. Αυτό αντιστοιχούσε στο 11,5% των καθαρών εσόδων, συνεχίζοντας την τάση αύξησης των κερδών του ομίλου, σταθερά από το 2019. Ο Yannick Bolloré, Πρόεδρος της Vivendi, μητρικής εταιρείας της Havas,

δήλωσε στο Campaign ότι είναι επιφυλακτικός για το 2024, αλλά ελπίζει ότι θα έχει παρόμοια τάση αύξησης των εσόδων με το 2023, χωρίς να δεσμευτεί σε κάποια πρόβλεψη.

Οι επιδόσεις της Havas συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων της Vivendi κατά 9,5% και στα κέρδη προ φόρων ύψους 934 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,5%. Ο Arnaud de Puyfontaine, Πρόεδρος του ΔΣ της Vivendi, δήλωσε: «Η εταιρεία συνέχισε τη στρατηγική της για στοχευμένες εξαγορές και σύναψε σημαντικές συμμαχίες στον τομέα της τεχνολογίας, ιδίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης». Σημειώνεται πως η Havas προχώρησε στην εξαγορά 10 agencies το 2023. Ο όμιλος συνεχίζει αυτήν τη στρατηγική το 2024, προσθέτοντας πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιό του το B2B marketing agency Ledger Bennett.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα