Η BBDO αποχαιρέτησε τον Γιώργο Ζαννιά

Τον Δεκέμβριο του 2023, η οικογένεια της BBDO αποχαιρέτησε με θλίψη και μεγάλη συγκίνηση τον Γιώργο Ζαννιά, τον ιδρυτή της BBDO και του ΒΒDO Group στην Ελλάδα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει: «Ο Γιώργος Ζαννιάς υπήρξε μία χαρισματική προσωπικότητα

και ένας πρωτοπόρος οραματιστής, ο οποίος με το σπάνιο δημιουργικό του ταλέντο σημάδεψε όσο λίγοι τον κλάδο της διαφήμισης στην Ελλάδα.

Εμβληματικός εκπρόσωπος της διαφημιστικής γενιάς του ’70, όπως ο ίδιος δήλωνε με περηφάνια, ήταν από τους ρομαντικούς που υποστήριζαν ότι το πιο σημαντικό σε αυτήν τη δουλειά είναι να αισθάνεται κάποιος σπουδαία στη δουλειά του και όχι να αισθάνεται σπουδαίος. Συγχρόνως, όμως, ήταν ένας τολμηρός επιχειρηματίας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος και αιώνιος εξερευνητής του καινούργιου.

Το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με το παγκόσμιο brand της BBDO, αποτέλεσμα της επιτυχημένης δημιουργικής διαδρομής της πρώτης του διαφημιστικής εταιρείας, Ikon. Για όλους τους εργαζόμενους του BBDO Group, για τους παλαιότερους που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, αλλά και για τους νεότερους, ο Γιώργος Ζαννιάς αφήνει πίσω του μία πολύτιμη κληρονομιά έργου και ήθους». Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΔΕΕ, με τη υπογραφή του Προέδρου της, Μανόλη Παπαπολύζου. Σε αυτήν, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο Γιώργος ήταν ίσως ο πιο δημιουργικός άνθρωπος που γνώρισα ποτέ. Νομίζω πως με ό,τι και αν ασχολιόταν ο Γιώργος, θα είχε μία καινούργια οπτική γωνία. Και πάντα θαύμαζα την ικανότητα που είχε να γοητεύει το συνομιλητή του με το δικό του ζεστό τρόπο. Ο Γιώργος ήταν αυτό-σαρκαστικός, ωμός, προκλητικός, χιουμορίστας και εξαιρετικά αγαπητός στις γυναίκες, ένας Καραγάτσης της διαφήμισης – ή κατά κάποιους, ο Έλληνας MadMan. Υπήρξε Πρόεδρος της ΕΔΕΕ στην ταραχώδη περίοδο του Νόμου 2328. Είναι μεγάλο το κενό που αφήνει στην καρδιά των ανθρώπων που τον γνώρισαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα