Για PR και SoMe advertising

Η αξία του κλάδου των Δημοσίων Σχέσεων έγκειται στο κομμάτι των relationships». «Είναι ένα επάγγελμα που δουλειά του είναι να επηρεάζει (influence) αυτό που οι άνθρωποι σκέφτονται και πράττουν». «Τελευταία, παρατηρείται ένα είδος “συγχώνευσης” των τομέων διαφήμισης, δημοσίων σχέσεων και digital, και με τους τρεις να διεκδικούν την ηγεσία της νέας αγοράς που διαμορφώνεται».

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα ειπώθηκαν στο σεμινάριο για PR επαγγελματίες που διοργάνωσαν πρόσφατα ο τομέας Δημοσίων Σχέσεων της ΕΔΕΕ

και o International Com-munications Consultancy Organisation (ICCO). Το σεμινάριο υλοποιήθηκε για τα μέλη της ΕΔΕΕ, με αφορμή την πραγματοποίηση στην Αθήνα της εαρινής συνάντησης του BoD του ICCO. Το MW είχε την ευκαιρία να βρεθεί μεταξύ των παρευρισκομένων και στο παρόν τεύχος θα βρείτε περισσότερα σχετικά με τα όσα μοιράστηκαν οι ομιλητές με το κοινό.

Παράλληλα, στο τεύχος θα βρείτε και συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Tom Curtis, Instagram Creator & Executive Creative Director της Essencemediacom UK, ο οποίος μιλά για το social media advertising, για το μοντέρνο marketing και τα λάθη των διαφημιζόμενων. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η συνεχής μετατόπιση της αντιμετώπισης των paid social media ως δοκιμαστικού καναλιού, αντί ενός μεγαλύτερου μέρους στο πλαίσιο των media plans, θα έχει μεγάλη επίδραση γενικά στον τρόπο που δημιουργούνται οι διαφημίσεις, με λιγότερη brand first και περισσότερη people first νοοτροπία».

Επίσης, επισημαίνει ότι παρατηρεί πολλούς πελάτες να προσεγγίζουν τη διαφήμιση με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν πριν 20 ή 50 χρόνια: «Ξεκινούν με ένα τηλεοπτικό σενάριο και μετά εφαρμόζουν τυχόν ενδιαφέρουσες ή καινοτόμες ιδέες. Καταλαβαίνω ότι οι marketers εστιάζουν στο περιεχόμενο με τη μεγαλύτερη δαπάνη, ωστόσο αυτό οδηγεί σε υποδεέστερο αποτέλεσμα». Υπογραμμίζει τα τρία κορυφαία λάθη που γίνονται από διαφημιζομένους στα social media, ενώ ως μεγάλο παράδοξο του μοντέρνου marketing τονίζει το εξής: «Πλέον έχουμε πρόσβαση στον μεγαλύτερο αριθμό δεδομένων από ποτέ και, παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι πολλοί διαφημιζόμενοι αποφασίζουν τον καθορισμό των δημιουργικών μηνυμάτων τους βασιζόμενοι όλο και περισσότερο στο ένστικτό τους». Περισσότερα στην ολοκληρωμένη συνέντευξη στις επόμενες σελίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα