Έρευνα της Krataion Consulting για την εμπειρία των εργαζομένων στην Ελλάδα

Ένας στους τρεις εργαζόμενους παρουσιάζεται σχετικά ικανοποιημένος με τον ρόλο και το αντικείμενο εργασίας του, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Krataion Consulting το τελευταίο τρίμηνο του 2023 σε 600 εργαζόμενους όλων των ηλικιακών group σε όλη την Ελλάδα και σε όλο το εύρος των επιχειρήσεων. Ωστόσο, από την έρευνα προκύπτουν περιθώρια βελτίωσης της εμπειρίας των εργαζομένων, κοινά σε όλους

τους οργανισμούς ανεξάρτητα από το μέγεθος τους.

Ενδεικτικά, το 66% δήλωσε πως χρειάζεται να είναι πιο ξεκάθαροι οι ρόλοι και η οργάνωση μέσα στην εταιρεία, ενώ το 71% ότι δεν έχει την αυτονομία για να φέρει εις πέρας την εργασία του. Ένας στους δύο εργαζόμενους είναι σχετικά ικανοποιημένος από το feedback που λαμβάνει από τον μάνατζερ του, ενώ μόνο 29% νιώθει άνετα να δώσει ο ίδιος feedback στον προϊστάμενό του.

Μόλις το 20% νιώθει ότι έχει ευκαιρίες στην εταιρεία του για ανάπτυξη, το 18% νιώθει ότι δίνονται ίσες ευκαιρίες και το 55% νιώθει πολύ ή κάπως ικανοποιημένο από την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Επίσης, το 80% των εργαζομένων δεν είναι ικανοποιημένο από τις απολαβές, ενώ μόλις το 42% ότι αναγνωρίζεται το έργο που παράγουν. Τέλος, μόνο το 16% πιστεύει ότι η εταιρεία τους επενδύει στην εταιρική κουλτούρα, παρόλο που προκύπτει ότι είναι καθοριστικός παράγοντας για την εμπειρία των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα