Έναρξη δράσεων του Ronald McDonald House Charities Ελλάς

Η δημιουργία της Οικογενειακής Αίθουσας Ronald McDonald στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» είναι η πρώτη δράση του φιλανθρωπικού οργανισμού Ronald McDonald House Charities Ελλάς (RMHC Ελλάς), ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του και στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν χώρο φιλοξενίας

για τους συγγενείς των παιδιών που λαμβάνουν θεραπεία στο Νοσοκομείο.

Στις εγκαταστάσεις της Οικογενειακής Αίθουσας θα λειτουργούν χώροι διανυκτέρευσης και ανάπαυλας, όπου οι οικογένειες μπορούν να ξεκουραστούν παραμένοντας λίγα βήματα μακριά από τους θαλάμους όπου νοσηλεύονται τα παιδιά τους. Η ανακαίνιση του χώρου θα πραγματοποιηθεί από τον οργανισμό RMHC και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2024.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Ronald McDonald House Charities και στην Ελλάδα, ώστε να παρέχουμε ένα περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους», λέει ο Γιάννης Αποστολόπουλος, Προέδρος του ΔΣ του φιλανθρωπικού οργανισμού Ronald McDonald House Charities Ελλάς και συνεχίζει:

«Στην προσπάθειά μας να καθορίσουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, η συνεργασία με το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Αθήνα, το Αγία Σοφία, ήταν μια προφανής επιλογή. Το πρώτο μας πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που λαμβάνουν θεραπεία και των οικογενειών τους και ευελπιστούμε να επηρεάσουμε θετικά τις πολλές οικογένειες που έχουν παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο». Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ronald McDonald House Charities Ελλάς είναι η Δάφνη Τσακυράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα