Ένα στα 4 brands κρίνουν το media agency μοντέλο τους ως ανεπαρκές μελλοντικά

Μόλις ένα στα 10 διεθνή brands πιστεύει ότι το τρέχον μοντέλο media agency ταιριάζει στις μελλοντικές ανάγκες του, σύμφωνα με έρευνα. Η μελέτη της MediaSense και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων, διαπίστωσε ότι το 24% των brands πιστεύουν ότι το μοντέλο που ακολουθούν δεν ήταν κατάλληλο για μελλοντικούς σκοπούς τους, ενώ η πλειοψηφία (64%) θεωρεί ότι είχε το σωστό μοντέλο, αν και υπήρχε «περιθώριο βελτίωσης».

Η έκθεση «Future of Media Agency Models» βασίστηκε σε διαδικτυακή έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 70 πολυεθνικοί οργανισμοί από διάφορους τομείς. Η έρευνα έδειξε ότι το καθιερωμένο μοντέλο είναι «καλά ευθυγραμμισμένο με αυτήν τη φιλοδοξία» και το 77% λειτουργεί σε αυτό το πλαίσιο, ωστόσο το 23% «προωθεί ακόμη περισσότερο την ατζέντα απλούστευσης και στοχεύει στην ενοποίηση των media, του creative, των data και της τεχνολογίας και στην παροχή τους από έναν συνεργάτη».

Επιπλέον, η έρευνα διαπιστώνει ότι το 45% των ερωτηθέντων αναζητά περισσότερη ευελιξία, συγκεκριμένα στον τρόπο εξυπηρέτησης, και το 37% «απλοποίηση μέσω λιγότερων και πιο ολοκληρωμένων συνεργατών».

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα