Εκτιμήσεις για το 2024

Τι φέρνει το 2024 στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης;
Με την αλλαγή της χρονιάς, πάντα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε προβλέψεις σχετικά με τις περιοχές που θα φέρουν σημαντικές εξελίξεις στην ψηφιακή διαφήμιση και το marketing. Στην έναρξη του 2024, μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

Η αγορά διακατέχεται από έναν αέρα αβεβαιότητας που προέρχεται από τρεις τομείς. Α) Υπάρχουν δύο μεγάλες συγκρούσεις στην Ουκρανία και το Ισραήλ, και μια γενική αίσθηση αυξημένων παγκόσμιων εντάσεων. Υπάρχουν ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με την οικονομία, και υπάρχει

κάποια ανησυχία για το τι πρόκειται να συμβεί όσον αφορά την ύφεση ή την ήπια προσγείωση. Β) Ο κλάδος συνεχίζει να παλεύει με την απώλεια σήματος σε σχέση με τα data και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα φέρουν οι πιθανές εξελίξεις. Γ) Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια θετική αλλά ανατρεπτική αλλαγή και έχει τη δυνατότητα να ξαναγράψει εντελώς το εγχειρίδιο κανόνων όσον αφορά τη δημιουργία λογισμικού και περιεχομένου, και γενικότερα, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις. Στην ελληνική πραγματικότητα επικεντρώνω την προσοχή και το ενδιαφέρον μου στους παρακάτω τομείς:

Ο μετασχηματισμός της τηλεόρασης σε ψηφιακό μέσο συμβαίνει με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Μέσα στο 2024, είναι πιθανό να δούμε στην Ελλάδα FAST channels και την εμπορική λειτουργία των μεγάλων ΟΤΤ διεθνών παικτών όπως το Netflix κ.ά.Data & Identity: Μια περιοχή με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς οι εξελίξεις θα φέρουν σεισμικές αλλαγές, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε στην αγορά της ψηφιακής διαφήμισης. Συνολικά, θα ευνοηθούν οι συνεργασίες στον τομέα των data, και θα περάσουμε από την εποχή του deterministic approach σε περισσότερο probabilistic προσεγγίσεις.Τα σημάδια είναι εξαιρετικά θετικά, και στον ΙΑΒ ελπίζουμε ότι το 2024, η ελληνική αγορά θα πραγματοποιήσει αυτό που όλα τα μέρη ζητούν προκειμένου να υπάρχει μια σύγχρονη και αξιόπιστη έρευνα μέτρησης του ελληνικού Internet για να απαντηθούν οι ανάγκες διαφημιζομένων, διαφημιστικών εταιρειών και ψηφιακών εκδοτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα