Έφη Ισαακίδου, Momentum Athens | Virtual Events: Μετατρέποντας το storytelling, σε story living!

Η σύγκλιση φυσικού και online κόσμου βρισκόταν ήδη στην κορυφή της ατζέντας, όταν η νέα πραγματικότητα της πανδημίας άλλαξε τα δεδομένα. Για την Έφη Ισαακίδου, Managing Director της Momentum WorldWide Athens, είναι μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης των brands μέσα από ξεχωριστές, virtual εμπειρίες. Και εξηγεί πώς.

MW: Τα τελευταία χρόνια, τα brands

αναζητούν να ενώσουν φυσικό και virtual κόσμο, ώστε να μεγιστοποιήσουν το engagement και να δημιουργήσουν μoναδικές εμπειρίες. Ποιες εξελίξεις έφερε στην αναζήτηση αυτή, η κρίση της πανδημίας;

Έφη Ισαακίδου: Τα virtual και τα υβριδικά events προσφέρουν μια ιδανική λύση συνδυάζοντας το καλύτερο κομμάτι της εμπειρίας με το digital engagement που οι καταναλωτές αναζητούν. Η νέα πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε με την πανδημία, απαιτεί ακόμα ταχύτερη υιοθέτηση των νέων εργαλείων και τεχνολογιών. Το working from home, το distance learning δεν είναι πια η εξαίρεση αλλά η κανονικότητα. Όταν αυτή η νέα κανονικότητα συνοδεύεται και από περιορισμούς σε ταξίδια και μαζικές συγκεντρώσεις, δεν μιλάμε πλέον για μια ακόμα επιλογή στο business αλλά για μια ουσιώδη ανάγκη για την εταιρεία ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να ανθίσει.

Μιλάμε λοιπόν για μία νέα τάση. Πως ανταποκρίνεται η Momentum σε αυτήν;

Το δίκτυο της Momentum διεθνώς έχει όλη την τεχνογνωσία να δημιουργήσει και φυσικές και virtual εμπειρίες, μετατρέποντας το Storytelling σε Story Living. Έτσι, η νέα κατάσταση μας έφερε πιο κοντά σε αυτό που ούτως ή άλλως ήταν στα σκαριά, λόγω της έντονης ανάγκης από το ίδιο το κοινό για digital και νέες τεχνολογίες. Το βλέπουμε λοιπόν μόνο θετικά, σαν ευκαιρία να αναδείξουμε τα brands για τα οποία δουλεύουμε μέσα από μοναδικές virtual εμπειρίες. Η τεχνογνωσία και τα εργαλεία του δικτύου, οι γνώσεις και η δημιουργικότητα των ανθρώπων της Μomentum και οι διαφορετικές εναλλακτικές πλατφόρμες που υπάρχουν στο εξωτερικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο από συνεργάτες μας, είναι τα πράγματα που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε με αυθεντικές, μοναδικές αλλά και χρήσιμες virtual εμπειρίες.

Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα virtual event;

Ένα virtual event δίνει κατ’ αρχάς πρόσβαση σε ένα μεγαλύτερο, ακόμα και global κοινό. Κυρίως όμως, προσφέρει την ευκαιρία για πολύ δυναμικό personalization. Η εμπειρία ενισχύεται κατά τη διάρκεια που συμβαίνει με ΑΙ και real time data, ώστε να προσφέρει πιο σχετικό περιεχόμενο και πληροφορίες για το προϊόν ή την υπηρεσία σε κάθε virtual παρευρισκόμενο. Παράλληλα, το follow-up μετά το event ενισχύεται με analytics και integration με υπάρχοντα συστήματα CRM. Σε μία εικονική εκδήλωση μπορείς πολύ εύκολα να ενσωματώσεις social media αλλά και e-commerce. Επίσης εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα χορηγού/ partner στην εικονική εκδήλωση.

Ο βασικός παράγοντας επιτυχίας για ένα virtual event, είναι η τεχνολογία;

Να επισημάνουμε ότι ένα virtual event, δεν είναι ένα tech event. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από την απλή χρήση τεχνολογίας, έως την αξιοποίησή της με τον καλύτερο τρόπο ώστε να βελτιώσουμε την εμπειρία του καταναλωτή και να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες του. Οι πλατφόρμες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά μας βοηθούν να συλλέξουμε data. Όσο περισσότερα data συλλέγουμε, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνουμε τον θεατή της εκδήλωσής μας και μπορούμε να χτίσουμε μια ουσιώδη σχέση μαζί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση.

Υπάρχουν διαφορετικές πλατφόρμες virtual events, και, πως γίνεται η σωστή επιλογή;

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές πλατφόρμες, από τις πιο απλές -παρόμοιες με αυτές που όλοι γνωρίζουμε και χρησιμοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπως teams, zoom, skype κ.α.-, έως πιο περίπλοκες με δυνατότητες gamification, 3D περιβάλλοντος, δημιουργίας avatar και παράλληλης δράσης χρηστών σε πραγματικό χρόνο. Οι πλατφόρμες μπορούν να απαντήσουν στις ανάγκες κάθε τύπου εκδήλωσης: συναυλίες, εκθέσεις, interactive games, συνέδρια και πολλά άλλα.

Στην Momentum, κάθε project το μελετάμε σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους που θέλει να καλύψει και προτείνουμε την κατάλληλη πλατφόρμα με επιλεγμένα εργαλεία και λειτουργικότητες, δημιουργώντας ένα μοναδικό story living. Στο εξωτερικό έχουν βγει ήδη στον αέρα virtual events του δικτύου μας, ακόμα και πριν την καραντίνα, γιατί ή τάση υπήρχε πάντα. Στην Ελλάδα δουλεύουμε αυτή τη στιγμή προτάσεις για κάποιους πελάτες μας και ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε τη χαρά να τα βγάλουμε στον αέρα!

Πιστεύετε ότι οι virtual εμπειρίες θα επικρατήσουν των φυσικών events;

Αυτό που κάποτε ίσως το φοβόμασταν, τώρα μας δίνεται μια ευκαιρία να το δοκιμάσουμε και να το βάλουμε στην ατζέντα μας. Κανείς δεν είπε ότι δεν θα ξαναγίνει εκδήλωση σε φυσικό χώρο με συγκέντρωση κόσμου. Πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για τη φυσική παρουσία και εμπειρία, είναι κάτι που ο άνθρωπος από τη φύση του χρειάζεται και το απολαμβάνει με όλες τους τις αισθήσεις. Σίγουρα όμως, μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και κάποιες virtual εμπειρίες, είτε αυτόνομα, είτε συνδυαστικά με την εμπειρία σε φυσικό χώρο.

CASE STUDY
New York Times – Small Business Summit
H Momentum διευρύνει τα όρια και τις δυνατότητες της παραδοσιακής έννοιας της χορηγίας. Οι συμμετέχοντες πλέον έχουν πρόσβαση σε δεξιότητες και ασύγκριτες ευκαιρίες διασύνδεσης μέσω τoυ Συνεδρίου των New York Times για μικρές επιχειρήσεις. Ξεκινάμε με τον πελάτη και με το πώς μπορούμε να τον κρατήσουμε σε εγρήγορση. Συνεχίζουμε με προσχεδιασμένα θέματα και συζητήσεις, με επιλεγμένους ομιλητές και ευκαιρίες οι οποίες θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία – από ένα εργαστήριο εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί το Twitter και το Facebook κι άλλα σημαντικά SoMe tools, έως ένα διαγωνισμό εκμάθησης δεξιοτήτων και speed networking. (Momentum Network).

Αποτελέσματα
– Καταγραφή NPS, θετικών αποτελεσμάτων έρευνας των συμμετεχόντων
– Reach σε 230Κ χρήστες Twitter
– Περισσότερες από 2Κ προβολές περιεχομένου στο OPEN Forum και στο FΒ
– Συνολικά 62Μ media εμφανίσεις

CASE STUDY
Microsoft – Future Decoded 2019
Η Microsoft στην έκτη κατά σειρά συμμετοχή της στο Future Decoded του 2019, σχεδίασε μια πιο εξελιγμένη παρουσία με στόχο τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών διασύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ BDMs και TechDMs. Η κεντρική ιδέα ήταν η ανάδειξη της Microsoft ΑΙ εμπειρίας με τη δημιουργία ιστοριών του πλανήτη. Επίσης, δημιουργήθηκε το Avenue, ένα interactive networking space για τους παρευρισκόμενους αλλά και ένα «Meet the experts» lounge για prive συναντήσεις και παρουσιάσεις. (Momentum Network).

Αποτελέσματα
– 11.000 πελάτες, συνεργάτες, Τύπος και αναλυτές
– 82 χορηγοί, συμπεριλαμβανομένων των SAP, Dell και HP
– 153 Microsoft συνεδρίες
– 54% κάλυψη της έκθεσης, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου χώρου δικτύωσης 300 τετραγωνικών μέτρων

CASE STUDY
Verizon – Pay it Forward
Με την παύση των προγραμματισμένων μουσικών φεστιβάλ αλλά και των καλλιτεχνικών activations λόγω του Covid-19, το δίκτυο της Momentum ανέπτυξε μια ψηφιακή πλατφόρμα μουσικής και παιχνιδιών για την υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκε το #PayItForwardLIVE, μια εβδομαδιαία ζωντανή εκπομπή με πρωταγωνιστές τα μεγαλύτερα ονόματα της ψυχαγωγίας, δίνοντας στους θεατές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, οι οποίοι ερμήνευαν με live streaming από τα σαλόνια τους. Η Verizon δωρίζει 5 εκατ. δολάρια σε δράσεις υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων. Επιπλέον, κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιεί το hashtag #PayItForward κατά την διάρκεια της καμπάνιας, η εταιρεία προσφέρει 10 δολάρια. Όλες οι εκπομπές είναι live στο Twitter, Twitch, Yahoo, XM Radio, AXS TV και FiOS1. (Momentum Network)

Αποτελέσματα
(1ης εβδομάδας, Dave Matthews Live Stream)
– Πάνω από 4 εκατομμύρια views
– Δύο hashtags του event βρέθηκαν στην 2η και 5η θέση στο Twitter.

Keywords
momentum, athens, athens, momentum, new york times, new york, live streaming, online, νέα, λύση, working, home, business, εταιρεία, global, real, time, data, analytics, crm, media, tech, skype, avatar, games, project, ελλαδα, york, times, twitter, facebook, tools, speed, network, forum, future, microsoft, συμμετοχή, avenue, space, experts, sap, dell, pay, live, yahoo, radio, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, υιοθετηση, εργαλεια, ονοματα, φυσικη, dell, games, microsoft, radio, real, skype, time, times, yahoo, αγορα, ανθρωπος, ατζεντα, γινεται, δυνατοτητα, δικτυο, δυναμικο, εγρηγορση, ευκαιρια, ευκολα, ειπε, υπαρχει, εκθεσεις, επιτυχια, εταιρεία, ιδεα, ιδιο, υπηρεσια, κυρια, λύση, μπορεις, παντα, ορια, πιο πολυ, πλατφορμες, πρωταγωνιστες, σαλονια, σιγουρα, συντομα, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, ταξιδια, ταση, τυπος, φεστιβαλ, φυση, φυσικο, φορα, χαρα, ψηφιακη, avatar, analytics, avenue, business, crm, data, εκπομπες, forum, future, global, γνωσεις, home, live streaming, project, υβριδικα, κομματι, media, new york times, new york, pay, πληροφοριες, sap, speed, space, tech, online, tools, θεματα, θετικα, working, york
Τυχαία Θέματα