e-volution Awards 2024: Innovation-driven βέλτιστες πρακτικές οδηγούν στο μέλλον!

Τα κορυφαία e-shops, e-businesses και e-commerce agencies της χρονιάς ανέδειξαν και φέτος τα e-volution Awards 2024, τα οποία διοργάνωσε, για 13η χρονιά, η Boussias Events. Τις κορυφαίες διακρίσεις απέσπασαν φέτος οι Sleed, Plaisio.gr και BestPrice.gr κατά τη διάρκεια τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, στο Grand Hyatt, παρουσία 500+ στελεχών της αγοράς. Χρυσός χορηγός της τελετής ήταν η ACS, ενώ την παρουσίαση

ανέλαβαν οι Πέτρος Κουμπλής και Σοφία Κωνσταντινίδου.

Τα κορυφαία βραβεία

Τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς απέσπασαν:To Plaisio.gr ως e-Shop of the Year.To BestPrice.gr ως e-Business of the Year.Η Sleed ως e-Commerce και e-Business Agency of the Year.

Οι platinum διακρίσεις της βραδιάς

Αντίστοιχα, με Platinum βραβείο -το οποίο απονέμεται στην υψηλότερη βαθμολογία ανά ενότητα- τιμήθηκαν οι παρακάτω διαγωνιζόμενοι:Lighthouse και Kafkas στην ενότητα «Ηλεκτρονικό Εμπόριο & Ηλεκτρονικό Επιχειρείν».Πλαίσιο Computers στην ενότητα «Πελατοκεντρικότητα & Διαδικασίες».On.Marketing και Public.gr στην ενότητα «Ψηφιακή Επικοινωνία & Marketing».Box Now στην ενότητα «Υπηρεσίες & Υποδομές Ηλεκτρονικού Επιχειρείν».BestPrice.gr στην ενότητα «Καινοτομία & Experience Design».Spitishop.gr και Sleed στην ενότητα «Στρατηγική & Ανάπτυξη».Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 68 καταξιωμένα στελέχη από την Ελλάδα, υπό την προεδρία του καθηγητή Γεώργιου Δουκίδη, Διευθυντή του ΕργαστηρίουΗλεκτρονικού Εμπορίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, Jury President, e-volution Awards 2024

«Καταγράφεται τεχνολογική και επιχειρηματική αναβάθμιση»
Ο Καθηγητής και Jury President των e-volution Awards 2024, Γεώργιος Δουκίδης, σημείωσε ότι «τα φετινά e-volution Awards ανέδειξαν σημαντικές τάσεις, οι οποίες καταγράφουν μια τεχνολογική και επιχειρηματική αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εμπορίου και ηλεκτρονικού επιχειρείν στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, είδαμε: Μεγάλο ανταγωνισμό σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες με απτά αποτελέσματα. Ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών στο ηλεκτρονικό εμπόριο B2B. Αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην πράξη. Πολλά έργα re-design και re-launch, προχωρώντας στη δεύτερη και τρίτη γενιά των υλοποιήσεων. Ένταξη των έργων ηλεκτρονικού εμπορίου στον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου για εξωστρέφεια και εξαγωγές. Προσφορά από τους παρόχους πέρα από τεχνολογικές λύσεις. Ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης».

Έλια Χάραρη, Marketing & Corporate Sustainability Manager, ACS, Χρυσού Χορηγού

«Συνεχίζουμε να είμαστε ο στρατηγικός συνεργάτης στο e-commerce» 
Στον χαιρετισμό της, η Έλια Χάραρη, Marketing & Sustainability Manager, ACS, ευχαρίστησε τους παριστάμενους, την Κριτικη Επιτροπή, καθώς και όλους όσοι υποστηρίζουν τον κλάδο των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα και σημείωσε ότι: «Η αγορά ανεβαίνει και είναι πολύ πιο δύσκολο να αξιολογούμε κάθε φορά όλο και μεγαλύτερο όγκο συμμετοχών με πολύ υψηλότερο επίπεδο. Είναι πραγματικά ευτύχημα για όλους όσοι βρισκόμαστε στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου να συνδεόμαστε με έναν χώρο ο οποίος έχει σταθερή άνοδο σε ετήσια βάση. Είναι τιμή και χαρά για την ACS να βρίσκεται, για άλλη μια χρονιά, μαζί σας στην εκδήλωση απονομής των e-volution Awards και είναι ακόμη μεγαλύτερη χαρά η αναγνώριση των προσπαθειών μας μέσα από τη βράβευση του νέου Κέντρου Διαλογής της ACS, της μεγαλύτερης επένδυσης στην ιστορία της και αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς όλων των ανθρώπων μας». Προσέθεσε επιπλέον ότι: «η ελληνική οικονομία χρειάζεται να ακολουθήσει τις απαιτήσεις των καιρών και να μετασχηματιστεί ψηφιακά. Εμείς, ως ACS, θα συνεισφέρουμε στον βαθμό που μας αναλογεί σε αυτήν την προσπάθεια, κάνοντας πράξη καινοτόμες ιδέες και πρακτικές με σκοπό να συνεχίσουμε να είμαστε ο στρατηγικός συνεργάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο».

Πρωτεύον συστατικό στη «συνταγή» της επιτυχίας τους αναδεικνύουν τον άνθρωπο και τις ομάδες τους οι νικητές των of the Year βραβείων των e-volution Awards, καθώς με τη συμβολή αυτών, με σκληρή δουλειά, επιμονή και με γνώμονα την καινοτομία οδεύουν και θα συνεχίσουν, όπως επισημαίνουν, να οδεύουν προς την κορυφή.

Στέλιος Ηλιάκης, CEO, Sleed

E-Commerce Agency Of The Year & E-Business Agency Of The Year | Sleed
«Οι άνθρωποί μας αγκαλιάζουν την καινοτομία»
«Η φετινή μας διπλή βράβευση, ως e-Commerce και e-Business Agency of the Year, και οι υπόλοιπες 51 διακρίσεις στα φετινά e-volution Awards, είναι μια σημαντική αναγνώριση για όλους τους ανθρώπους μας, συνεργάτες και εργαζόμενους, οι οποίοι, για μια ακόμη χρονιά, πυροδότησαν το μεγάλωμά μας και αγκάλιασαν την καινοτομία. 14 χρόνια τώρα, μεγαλώνουμε μαζί και, παρόλο που είναι η τέταρτη χρονιά που βραβευόμαστε ως Agency of the Year, το πάθος της ομάδας μας με κάνει να νιώθω ότι τώρα ξεκινάμε. Είμαι, επίσης, ιδιαίτερα χαρούμενος, βλέποντας τον κλάδο του digital marketing, του e-commerce και του e-business να ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο στη χώρα μας και είμαστε περήφανοι που η Sleed αποτελεί μέρος αυτής της ευρύτερης προσπάθειας, όλης της αγοράς».

Χάρης Μουρελάτος, Head of Digital Marketing, Πλαίσιο Computers

E-Shop Of The Year | Plaisio.gr
«Επιμονή, υπομονή, στρατηγική»
«Είμαι πολύ περήφανος για αυτήν τη διάκριση. Η επιμονή, η υπομονή και η στρατηγική μας επιβεβαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα των 28 άξιων digital marketers που απαρτίζουν την εσωτερική digital ομάδα μας. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την ελευθερία αποφάσεων και κινήσεων που μας προσφέρει η διοίκηση της Πλαίσιο Computers. Μπράβο σε όλους μας. Εύχομαι, πάντα καινοτομίες».

Γιώργος Παπαδάκης, CEO, BestPrice.gr

E-Business Of The Year | Bestprice.gr
«Αφοσίωση, σκληρή δουλειά, δέσμευση για καινοτομία και εξέλιξη»
«Η ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση και αναγνώριση του BestPrice ως “e-Business of the Year” αποτελεί για εμάς μια μεγάλη πηγή υπερηφάνειας και μας ωθεί να συνεχίσουμε να θέτουμε υψηλούς στόχους και να καινοτομούμε. Το 2023 ήταν μια χρονιά που είχαμε θέσει φιλόδοξους στόχους, οι οποίοι είχαν αντίκτυπο τόσο στον ίδιο τον οργανισμό του BestPrice, όσο και στην αξία που αποδώσαμε σε καταναλωτές, πελάτες και συνεργάτες. Η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά όλων των Bestonians, καθώς και η κοινή μας δέσμευση για καινοτομία και εξέλιξη, ήταν οι βασικοί παράγοντες που μας οδήγησαν στην επίτευξη αυτών των στόχων. Θα ήθελα, εν κατακλείδι, να ευχαριστήσω θερμά και την Κριτική Επιτροπή για τη διάκριση, δεσμευόμενος ότι αυτή θα δώσει το έναυσμα για ακόμη περισσότερη καινοτομία και δημιουργικότητα από το BestPrice το 2024».

Την ικανοποίησή τους για τις platinum διακρίσεις τους εξέφρασαν agencies τα οποία βραβεύτηκαν, σημειώνοντας την πρόθεσή τους να επιτύχουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον, παραμένοντας στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων και παρέχοντας υψηλής ποιότητας εμπειρίες στους πελάτες τους.

Κωστής Παπαδόπουλος, CEO, Lighthouse

Platinum – Ηλεκτρονικό Εμπόριο & Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
Lighthouse
«Με έρευνα και ανάπτυξη στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων»
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος για τις βραβεύσεις της Lighthouse στα φετινά e-volution Awards. Η εταιρεία μας κέρδισε, μεταξύ άλλων 30 βραβείων, και το Platinum της “βαριάς” ενότητας “Ηλεκτρονικό Εμπόριο & Ηλεκτρονικές Επιχειρήσεις” για ένα από τα πλέον απαιτητικά e-commerce έργα μας. Παρ’ όλο που στα βραβεία δεν συμμετείχαν έργα μας του εξωτερικού -τα οποία είναι αρκετά- λόγω των κανονισμών των βραβείων, αυτή η επιτυχία αποτελεί ούτως ή άλλως μια σημαντική αναγνώριση της δουλειάς και της δέσμευσής μας στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στους πελάτες μας. Επενδύουμε διαρκώς στην έρευνα και ανάπτυξη, ώστε να βρισκόμαστε πάντοτε στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων, παρέχοντας καινοτόμες υπηρεσίες προς τους πελάτες μας».

Πάνος Λαδάς, Managing Director, On.Marketing

Platinum – Ψηφιακή Επικοινωνία & Marketing
On.Marketing
«Επόμενος στόχος η μεταφορά του expertise και ανάπτυξη στο εξωτερικό»
«Το Platinum award στην κατηγορία “Ψηφιακή Επικοινωνία & Marketing” για το SEO του Public.gr έρχεται να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα μιας συνεργασίας πέντε ετών. Στόχος από την αρχή ήταν το Public.gr να είναι #1 στην Google για σημαντικά keywords, δημιουργώντας επισκεψιμότητα και πωλήσεις. Το πρώτο milestone ήταν το “Gold Award for SEO” στα Peak Performance Awards 2021. Η On.Marketing τριπλασίασε τα αποτελέσματα του SEO για το Public μέσα σε δύο χρόνια και συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά. Με εμπειρία σε δεκάδες μεγάλα SEO projects θεωρούμε ότι έχουμε αποδεδειγμένα πετύχει έναν σημαντικό στόχο της On.Marketing: να είμαστε η σημαντικότερη εταιρεία SEO στην Ελλάδα, με expertise σε tech SEO και content για e-commerce websites με εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα και σελίδες, με χιλιάδες προϊοντικές κατηγορίες και εκατομμύρια ευρώ μηνιαίο τζίρο. Επόμενος στόχος: η μεταφορά του expertise μας και αντίστοιχη ανάπτυξη στο εξωτερικό».

Χρήστος Παπανδρόπουλος, CMO, Box Now

Platinum – Υπηρεσίες & Υποδομές Ηλεκτρονικού Επιχειρείν
Box Now
«Εμπειρία υψηλής ποιότητας για τον καταναλωτή»
«Η διάκριση με Platinum βραβείο στα e-volution Awards στην ενότητα “Υπηρεσίες & Υποδομές Ηλεκτρονικού Επιχειρείν” αποδεικνύει τη σημαντική παρουσία της Box Now στον τομέα των παραδόσεων και παραλαβών ηλεκτρονικού εμπορίου, με σύγχρονες και αυτοματοποιημένες υπηρεσίες. Σημειώνοντας μια συνεχόμενα ανοδική πορεία, η Box Now αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη για τα μεγαλύτερα brands σε Ελλάδα και Κύπρο, προσφέροντας, ταυτόχρονα, εμπειρία υψηλής ποιότητας για τον καταναλωτή στον τομέα του last mile delivery με πρωτοποριακές υπηρεσίες αποστολής δεμάτων από locker σε locker, όπως το «Στείλε δέμα», που, μέσα σε λίγους μήνες, έγινε ιδιαίτερα αγαπητό από το κοινό. Η τριπλή διάκριση, με ένα Platinum και δύο Gold βραβεία, μάς κάνει όλους περήφανους και μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανάγκες των καταναλωτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα