Από τη Beetroot το rebranding της Εθνικής Τράπεζας

Τη νέα οπτική ταυτότητα της Εθνικής Τράπεζας σχεδίασε η Beetroot. Το rebranding της Εθνικής Τράπεζας είναι ένα μακρόπνοο έργο που ξεκίνησε με διαδικασία διαγωνισμού (spec) την περίοδο 2019-2020. Η συνεργασία της Beetroot με την Τράπεζα εγκαινιάστηκε το 2021.

Με σημείο εκκίνησης την ιστορική κληρονομιά της Εθνικής, δημιουργήθηκε μια νέα

οπτική ταυτότητα που αναδεικνύει το κύρος και τον διαχρονικά καίριο ρόλο της στην ελληνική οικονομία και, ταυτόχρονα, φέρνει την εικόνα της Τράπεζας στο σήμερα, με ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το νέο branding system χτίζεται πάνω στην έλλειψη – ένα σχήμα που συνδέεται ιστορικά με την εικόνα της Τράπεζας τώρα «αποδεσμεύεται» από το λογότυπο, αναδεικνύεται κι εξελίσσεται.

Η έλλειψη μεγαλώνει, μικραίνει, γίνεται περίγραμμα, χωρίζεται σε τμήματα και σχηματίζει μοτίβα. Έτσι, δημιουργείται ένα ευέλικτο και επεκτάσιμο σύστημα οπτικής επικοινωνίας που απαντάει σε όλες τις επικοινωνιακές ανάγκες της Τράπεζας. Η rebranding καμπάνια της Εθνικής Τράπεζας υπενθυμίζεται πως έγινε με την «υπογραφή» της Frank & Fame.

Keywords
Τυχαία Θέματα