Αληθινά πρότυπα

Οι βασικές προκλήσεις για τα brands το 2023 είναι… vα χτίζουν σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές και να παραμένουν αυθεντικά, προωθώντας αληθινά πρότυπα για μία καλύτερη κοινωνία.

Οι προτεραιότητες του σύγχρονου καταναλωτή είναι… αρχικά τα χρήματά του να πιάνουν τόπο. Δίνει έμφαση στην ποιότητα και τη σωστή συσχέτισή της με την τιμή και έχει διάθεση να επιλέξει προϊόντα που διέπονται από έναν απώτερο σκοπό, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνο στη βελτίωση της καθημερινότητάς του, αλλά των μεγάλων κοινωνικών θεμάτων π.χ. προϊόντα που προάγουν τη βιωσιμότητα

και έχουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

Better Marketing σημαίνει… να μιλάς άμεσα στο κοινό με τη γλώσσα του σήμερα, να ακούς και να αφουγκράζεσαι τους προβληματισμούς του καταναλωτή, να δίνεις λύση στην καθημερινότητά του, και να έχεις ένα σκοπό που είναι relevant για την κοινωνία.

Τα ταλέντα που πρέπει να «καλλιεργήσει» ο marketer του μέλλοντος είναι… σίγουρα η προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες και η κατανόηση των αναγκών των διαφορετικών κοινών. Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να σκέφτεται δημιουργικά, στρατηγικά και πολύπλευρα για να λειτουργεί αποτελεσματικά σαν συνδετικός κρίκος. Τέλος, να κατανοεί τον σκοπό της μάρκας του και να θέλει να συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο, ώστε να είναι και ο καλύτερος εκπρόσωπός της.

Η βιωσιμότητα βρίσκεται πολύ ψηλά στην agenda των marketers γιατί… Ο κόσμος προβληματίζεται για το μέλλον του πλανήτη και θεωρεί σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις υπεύθυνες για την κλιματική αλλαγή, τις ενεργειακές προκλήσεις και την παρακμή του οικοσυστήματος. Θεωρεί ακόμα υποχρέωση των εταιρειών και των brands όχι μόνο να δείχνουν, αλλά και να έχουν υπεύθυνη στάση απέναντι στον πλανήτη.

Η επικοινωνία μπορεί να ξεπεράσει το gender stereotyping… με τη δημιουργία επίκαιρων marketing campaigns που προκαλούν και διαταράσσουν τα παραδοσιακά στερεότυπα των φύλων. Οι εταιρείες, με βάση την ταυτότητά τους, οφείλουν να εργαστούν ενεργά για να καταρρίψουν τα επιβλαβή κοινωνικά πρότυπα και να προωθήσουν τη συμπερίληψη και σημασία της μοναδικότητας, ώστε όλα τα κοινά να αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται και εκτιμώνται από τo εκάστοτε brand.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αληθινά,alithina