Viber: Messaging και interaction εταιρειών και χρηστών οι τάσεις του 2022

Τις κύριες τάσεις στον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε το Viber, τo 2022, από τους Έλληνες χρήστες και τις εταιρείες στη χώρα μας, παρουσίασε η Rakuten Viber. Στην Ελλάδα, όπου το Viber διείσδυσε πέρυσι στο 91% των smartphones, ο αριθμός των μηνυμάτων που στάλθηκαν αυξήθηκε κατά 10% σε ετήσια βάση με αλλαγή προτίμησης από την κλήση στα μηνύματα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε ομάδες επίσης αυξήθηκε κατά 11%

σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε αύξηση 32% στον αριθμό των καναλιών και κοινοτήτων με τους χρήστες να παρακολουθούν στενά ανακοινώσεις, τελευταία νέα και ενημερώσεις από δημόσια πρόσωπα και οργανισμούς απευθείας στην εφαρμογή Viber. Επιπλέον, 71% των καταναλωτών θέλει να έχει εύκολη πρόσβαση στην επικοινωνία με μια επιχείρηση.

Το 2022, ο αριθμός των μέσων μηνιαίων impressions διαφημίσεων στο Viber έφτασε τα έξι δισ. παγκοσμίως, με 580 εκατ. από αυτά να εντοπίζονται στην Ελλάδα. Η εφαρμογή σημείωσε αύξηση 100% στον αριθμό των άμεσων διαφημιζόμενων στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων οι κλάδοι: Ταξίδια και Φιλοξενία (379%), Εφαρμογές για κινητά (214%), Ψυχαγωγία (208%) και Αυτοκίνητο (92%).

Keywords
Τυχαία Θέματα