Trick or treat?

Τι γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου; Το Halloween. Μπορεί να μην είναι (ακόμη) τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό τα brands το αντιμετωπίζουν ως μια εξαιρετική ευκαιρία για brand communication και engagement, με πιο fun και… spooky χαρακτήρα. Ας δούμε μερικά από τα φετινά, πιο χαρακτηριστικά activations γνωστών μαρκών.

Η Heinz κυκλοφόρησε νέες εκδοχές των σαλτσών της, τις Black

Garlic Mayo και Tomato Blood Ketchup, σχεδιασμένες για… vampire influencers. Για την προώθησή τους, το brand συνεργάστηκε με τον Toby, έναν influencer-βαμπίρ 280 ετών, ο οποίος προτιμά να πίνει Tomato Blood Ketchup αντί για ανθρώπινο αίμα. Επιπλέον, η Heinz θα ανοίξει κατάστημα μέσα στο δάσος Boldu-Cretuleasca στη Ρουμανία, ανήμερα του Halloween, για μία μόλις ώρα από τα μεσάνυχτα έως τη 1:00, με τους επισκέπτες να λαμβάνουν δώρο δείγματα της Black Garlic Mayo.

Η Burger King, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Home of the Ghosts», κάλεσε τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν το app της σε… κυνήγι φαντασμάτων, για να εντοπίσουν τυχόν παραφυσική δραστηριότητα. Το Burger King app επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν φαντάσματα με τη χρήση αισθητήρα μαγνητικού πεδίου, με όσους καταφέρουν να εντοπίσουν κάποιο, να παίρνουν δώρο ένα Whopper.

Η Kit Kat δημιούργησε ένα «Take all you want» θεματικό μπολ για γλυκά, το οποίο δεν ξεμένει ποτέ από Kit Kat και το οποίο παρουσίασε στο Salem, έναν από τους δημοφιλέστερους αμερικάνικους προορισμούς για το Halloween, ενώ η Papa Johns λάνσαρε ένα ασημένιο μενταγιόν με σκόρδο, το οποίο πωλείται έναντι 114 δολαρίων.

Όπως είναι αναμενόμενο, υπήρξαν και brands που αξιοποίησαν το Metaverse για να γιορτάσουν το Halloween.

Στην τρομακτική έπαυλη Cheetos Hill στην Chesterville κάλεσαν τους καταναλωτές τα Cheetos. Μπαίνοντας στην έπαυλη, οι fans μπορούν να ξεκλειδώσουν την ευκαιρία να ψηφίσουν το αγαπημένο τους «φάντασμα του παρελθόντος των Cheetos» και να φέρουν πίσω στην αληθινή ζωή μια από τρεις γεύσεις Cheetos που δεν κυκλοφορούν πια.

Από την πλευρά της, η TCL υλοποίησε το πρώτο της Metaverse activation με ένα θεματικό Halloween #Fun_Tastic πάρτι στο Roblox. Αφού διαλέξουν ένα προσωποποιημένο Halloween κοστούμι για το avatar τους, οι χρήστες είναι ελεύθεροι να εξερευνήσουν το «Dream House» της TCL. Κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει ένα Halloween mini-game συνδεδεμένο με ένα προϊόν TCL, παράλληλα με την αντίστοιχη spooky διακόσμηση και ένα virtual photo booth.

Trick or treat, λοιπόν;

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Marketing Week