Tο greenhushing στερεί πρόσθετη αξία από τα brands

Αποτυγχάνοντας να επικοινωνήσουν την πρόοδο και τα επιτεύγματά τους στον τομέα της βιωσιμότητας, τα παγκόσμια brands ενδεχομένως χάνουν δισ. δολάρια, σύμφωνα με νέα έκθεση της Brand Finance.

Ο νέος Sustainability Perceptions Index, ο οποίος παρουσιάστηκε στο 2024 IAA World Congress στη Μαλαισία, υπογράμμισε το συγκεκριμένο

πρόβλημα. Ενδεικτικά, οι αντιλήψεις που έχουν οι καταναλωτές σχετικά με τη δέσμευση μιας μάρκας για βιωσιμότητα σπάνια ευθυγραμμίζονται με την πραγματικότητα – αυτό δημιουργεί κινδύνους και ευκαιρίες.

Εάν η απόδοση της μάρκας υπερβαίνει την αντίληψη για αυτή, υπάρχει η ευκαιρία να αποκτηθεί αξία μέσω ενίσχυσης της επικοινωνίας. Μεταξύ των 10 κορυφαίων brands με θετικό χάσμα αξίας συμπεριλαμβάνονται η Microsoft (3.156 εκατ.), η Apple (1.604 εκατ.) και η Google (1.529 εκατ.). Από την άλλη, η μελέτη αναγνώρισε την Tesla ως brand με αρνητικό χάσμα αξίας. Παρά το γεγονός ότι κατέχει Sustainability Perceptions Value αξίας 13,7 δισ. δολαρίων, υπολείπεται σημαντικά του μέσου όρου των ομοτίμων της.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα