TV & Video Conference: Πώς διαμορφώνεται η σχέση της TV με τα αποτελέσματα;

Πλήθος στελεχών από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας, brands, media agencies και άλλους φορείς του οικοσυστήματος έδωσαν το «παρών» στο TV & Video Conference της Boussias Events, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Hotel SofitelAthens Airport. Ανάμεσα

στις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις του συνεδρίου, o Daniel Knapp, Chief Economist, IAB Europe, εστιάζοντας στις τάσεις που επηρεάζουν το industry, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της CTV, στην οποία η αμερικανική αγορά ποντάρει ενώ η Ευρώπη κάνει τα πρώτα βήματα, αλλά και στην ενίσχυση των retail media.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ενώ το outcome spend ξεπερνά το audience spend, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται ότι η τηλεόραση «πουλά κοινά» και δεν «αποτελεί μια μηχανή πωλήσεων». Από την άλλη, η τηλεόραση έχει πλέον περισσότερες συνδέσεις δεδομένων για να αποδώσει τα αποτελέσματα. Στους διαφορετικούς στόχους που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε Μέσο αναφέρθηκε και ο Malcolm Devoy, Worldwide Chief Planning Officer, PHD, προτάσσοντας κατά περιπτώση το δημόσιο έναντι του ιδιωτικού.

Τα μηνύματα με κοινά νοήματα, σε αντίθεση με τα εξατομικευμένα, μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα την αποτελεσματικότητα μακροπρόθεσμα, με τον ίδιο να τονίζει τη σημασία της δημιουργικότητας έναντι του relevance. «Ζωηρή» ήταν η συζήτηση του πάνελ με στελέχη της ελληνικής αγοράς και συγκεκριμένα με τη Βάσω Μαργέλου, Media & Budgeting Senior Manager, OTE Group, τον Κάρολο Αλκαλάι, General Manager, Star TV και τον Νίκο Σύμπουρα, CEO, Tempo OMD, η οποία έθιξε το ζήτημα του Cross Media Measurement.

Όπως τόνισε η Βάσω Μαργέλου ο ΣΔΕ ασχολείται αρκετά με το θέμα καθώς οι διαφημιζόμενοι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους. Από τη μεριά του ο Νίκος Σύμπουρας τόνισε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να φτάσουμε στο ζητούμενο, και χρειάζεται η αγορά να εξετάσει τι θα κάνει μέχρι τότε, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία που μπορούν να δώσουν μια προσεγγιστική εικόνα. Ο Κάρολος Αλκαλάι τόνισε ότι η αργοπορία της ελληνικής αγοράς της δίνει το πλεονέκτημα να ακολουθήσει λύσεις που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό, αρκεί να υπάρξει συμφωνία στις παραμέτρους. Αναλυτική κάλυψη του TV & Video Conference σε επόμενο τεύχος του MW.

Keywords
Τυχαία Θέματα