Special Edition: 20 under 40 in Social Media Marketing

Καθώς το Social Media Marketing δημιουργεί συνεχώς νέες βάσεις στην επικοινωνία, η πρώτη λίστα 20 under 40 in Social Media Marketing ήρθε να αναδείξει ανθρώπους που με την καινοτόμο σκέψη, πρακτική και ηγεσία τους οδηγούν τις εξελίξεις στον τομέα. Η λίστα περιλαμβάνει 20 επαγγελματίες του Social Media Marketing κάτω των 40 ετών, οι οποίοι, είτε ατομικά είτε ως

μέλη ομάδας, έχουν δώσει με την εργασία ή το έργο τους σημαντική ώθηση σε μια εταιρεία, ένα brand, ένα agency, ένα project ή μία καμπάνια. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, 20 ταλαντούχα στελέχη κάτω των 40 ετών που έχουν αφήσει το καθένα το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στον διαρκώς εξελισσόμενο τομέα του Social Media Marketing!

Βίκυ Αθανασοπούλου, EKA Hellas
«Inbound Marketing και νέα ψηφιακή εποχή για την EKA Hellas»
Ως υπεύθυνη του τμήματος Marketing της EKA Hellas, η Βίκυ Αθανασοπούλου ακολουθεί πάντα νέες digital πρακτικές, επιδιώκοντας την εξωστρέφεια που προσφέρει το online & offline Marketing. Διατηρώντας μια 360º παρουσία σε Τύπο, Social Media, Native Campaigns και Google, φροντίζει η εταιρεία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κοινού της για omnichannel επικοινωνία. To 2022 σηματοδότησε μια νέα εποχή για την EKA Hellas στον ψηφιακό κόσμο. Η Βίκυ Αθανασοπούλου με την ομάδα της επαναπροσδιόρισαν όλη τη στρατηγική τους για το Digital Marketing, στήνοντάς την από την αρχή με σκοπό να βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τις καλύτερες και πιο καινοτόμες πρακτικές του B2B Marketing. Έχοντας ολοκληρώσει το rebranding της εταιρείας τον Ιούνιο του 2022, ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν με τη στρατηγική δημιουργία του νέου website. Οπτικοποίησαν πιο αποτελεσματικά το ποιοι είναι, τόσο από αισθητικής αλλά και από επικοινωνιακής άποψης. To νέο website έκανε launch τον Νοέμβριο του 2022 και κατάφερε να είναι ένα website φιλικό προς τις μηχανές αναζητήσεις της Google, που παρέχει value στον επισκέπτη. Για το αποτέλεσμα αυτό, χρειάστηκαν πολύμηνα discovery meetings, τα οποία έθεσαν μια γερή βάση για τη νέα τους B2B στρατηγική: το Inbound Marketing. Σημαντικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής, η SEO-optimized αρθρογραφία, ενισχύοντας έτσι την αύξηση των qualified leads. Ένα δυνατό και καινοτόμο CRM tool ήταν αυτό που χρειαζόταν για να ενισχύσουν την Inbound στρατηγική τους. Τον Μάρτιο του 2022, λοιπόν, επέλεξαν τo HubSpot: ένα CRM που τους παρέχει πολύτιμα automations. Παράλληλα με την έναρξη του HubSpot και έχοντας κάνει ενδελεχή έρευνα των personas τους, η Βίκυ Αθανασοπούλου και η ομάδα της ξεκίνησαν την πρώτη τους Lead campaign στο LinkedIn. Πέτυχαν να αφήσουν το αποτύπωμά τους, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στον υγιή ανταγωνισμό.

Δημήτρης Βλάμης, Blue Rocket
«Κάνοντας disrupt τις παραδοσιακές μεθόδους marketing που χρησιμοποιούν οι λογιστικές εταιρείες»
Το project που ανέλαβε ο Δημήτρης Βλάμης μαζί με την ομάδα του στην Blue Rocket ήταν σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα λογιστικά γραφεία της Αθήνας. Σαν βασικό στόχο είχαν το brand awareness του γραφείου και ταυτόχρονα την προώθηση ενός B2C προϊόντος (εφαρμογής) που υποστήριζε αγορές εντός του app. Η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν το πώς θα κάνουν πιο φιλικό αλλά και πιο κοινά αποδεκτό το περιεχόμενο ενός κλάδου που οι περισσότεροι καταναλωτές θεωρούν «βαρετό» και «αναγκαίο κακό» που τους κοστίζει πόρους, έχει περίπλοκες ορολογίες και εμπλέκεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες και νόμους. Η στρατηγική που ακολούθησαν σαν content marketing agency ήταν η δημιουργία περιεχομένου που προσφέρει αξία στον τελικό χρήστη, θέλοντας να μεταμορφώσουν το brand σε έναν thought leader του κλάδου. Επέλεξαν το delivery να γίνει στην πλατφόρμα του TikTok που έχει τα καλύτερα οργανικά αποτελέσματα, εφόσον εκτελεστεί σωστά. Από τη στιγμή που είχαν την επικοινωνία ενός Β2Β brand αλλά και ενός B2C προϊόντος και ήθελαν να γίνουν πολύ στοχευμένοι στο περιεχόμενό του, αποφάσισαν να δημιουργήσουν 2 ξεχωριστά προφίλ, ένα της εφαρμογής και ένα της επιχείρησης. Η διαφορά που έκανε η δουλειά τους ήταν αξιοσημείωτη για τον πελάτη καθώς είχε επιρροή σε όλα τα επίπεδα, όπως διψήφια αύξηση προσφορών, οργανική αύξηση τζίρου και καθημερινά τηλεφωνήματα με requests και αναφορές σε TikTok posts. Η στρατηγική τους έκανε disrupt τις παραδοσιακές μεθόδους marketing που χρησιμοποιούν οι λογιστικές εταιρείες. Και αυτό γιατί η ομάδα κατάφερε όλα τα παραπάνω χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ για πληρωμένη διαφήμιση, καθώς βασίζονταν αποκλειστικά σε οργανική απήχηση & στο virality μέσω στρατηγικής δημιουργίας περιεχομένου.

Αλίκη Διακίδου, Όμιλος ΟΤΕ
«Στρατηγική που απέδωσε μεγάλη αξία στη μάρκα, ενισχύοντας τη σύνδεσή της με το νεανικό κοινό»
Η Αλίκη Διακίδου ανέλαβε τη στρατηγική για την αύξηση της σύνδεσης του What’s Up με το νεανικό κοινό στα Social Media. Με στόχο να συνεχιστεί η υποστήριξη του entertainment value του brand, η Αλίκη μαζί με την υπόλοιπη ομάδα δημιούργησε μια Social Media Marketing στρατηγική που εστίασε στη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου και στη χρήση influencers που ταιριάζουν με τη φιλοσοφία και την εικόνα της μάρκας. Μέρος αυτής της στρατηγικής ήταν η ενίσχυση του καναλιού του What’s Up στο YouTube, ένα από τα κύρια μέσα entertainment για το core audience της μάρκας. Για το 2022, έτρεξε τέσσερα original content:

«Foititobeef», ένα φοιτητικό show ορόσημο με παρουσιαστή
τον Φάνη Λαμπρόπουλο.«Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΒΛΟΓΚ», μια ταξιδιωτική εκπομπή που δημιουργήθηκε από GenZers, για τους GenZers, με πρωταγωνίστρια την TikToker Πέρσα Παπασούλη.«Love to hate xmas», το κατεξοχήν Χριστουγεννιάτικο content μέσα από τα μάτια του κωμικού Ανδρέα Πασπάτη.«Cringare to!», μια εκπομπή που δίνει το βήμα στους νέους να τρολάρουν καταστάσεις με τις οποίες cringarουν, με παρουσιαστή τον Αλέξανδρο Τσουβέλα.

Ένα καίριο κομμάτι της στρατηγικής αυτής ήταν η διανομή και προώθηση του content σε όλα τα Social Media, με σημείο αφετηρίας το YouΤube και δημιουργώντας εξειδικευμένα υλικά και για τα υπόλοιπα Social Media. Παράλληλα, αξιοποίησε στο έπακρο τους ίδιους τους influencers που πρωταγωνίστησαν στο περιεχόμενο αυτό, για να το προωθήσουν και στα δικά τους κανάλια σε YouΤube, TikTok, Instagram και Facebook.Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Η στρατηγική απέδωσε μεγάλη αξία στη μάρκα, ενισχύοντας τη σύνδεσή της με το νεανικό κοινό και ξεπέρασε όλους τους αρχικούς στόχους. Ταυτόχρονα απέφερε μια αύξηση 10% σε subscribers στο YouΤube κανάλι του What’s Up, είχε τεράστιο engagement, ενώ το sentiment του κοινού ήταν πολύ θετικό.

Αγγελική Δούκα, Ginger Communications
«Το “Bazaraki Μας” αποτέλεσε μία από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις του είδους του»
Στις 18 & 19 Φεβρουαρίου 2023, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων & επικοινωνίας Ginger Communications σε συνεργασία με τον Fipster «μοίρασαν αγάπη», διοργανώνοντας ένα διήμερο bazaar pre-owned ειδών με στόχο την ενίσχυση των δράσεων του έργου του Make-A-Wish. Η ενέργεια αποτέλεσε ιδιωτική πρωτοβουλία της Αγγελικής Δούκα, CEO & Founder, και του Fipster οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να στηρίξουν έμπρακτα και με πολλή αγάπη, παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Στόχος ήταν να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την εκπλήρωση παιδικών ευχών, σημειώνοντας ότι όλα τα έσοδα από την πώληση των ρούχων διατέθηκαν στον οργανισμό. To Bazaar πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, συγκεντρώνοντας 32.384 ευρώ, ενώ η ενέργεια βραβεύτηκε στην «Βραδιά του Ευχαριστώ» που πραγματοποίησε ο οργανισμός. Με τη βοήθεια και τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεπέρασαν τα 20.000 τεμάχια, ενώ κατά τη διάρκεια του διημέρου περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι πέρασαν από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το «Bazaraki Μας» αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις τέτοιου είδους. Τα ρούχα συγκεντρώθηκαν αποκλειστικά μέσα από Social Media shout outs – σε μία προσπάθεια τριών μηνών – με μηδενικό spending είτε σε performance είτε σε digital Μέσα. Συνολικά επετεύχθησαν περισσότερες από 15 organic δημοσιεύσεις σε μέσα πανελλαδικής εμβέλειας. Την ενέργεια στήριξαν με μηδενικό spending οι μεγαλύτεροι influencers της χώρας, οι οποίοι μέσω Call to Action καλούσαν τον κόσμο να συμμετέχει στην ενέργεια, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη non paid influencers καμπάνια. Η ενέργεια υποστηρίχθηκε από δεκάδες χορηγούς, ενώ η δισκογραφική εταιρεία Minos EMI, a Universal Music Company συντόνισε αφιλοκερδώς ένα μουσικό διήμερο με live εμφανίσεις. Στο τέλος της ημέρας, η ενέργεια κατάφερε να ενώσει εκατοντάδες ανθρώπους, με το «Bazaraki Μας» να βοηθά στην εκπλήρωση 7 ευχών παιδιών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Μάριος Ζδράγκας, Minor 6
«Μια καμπάνια αρκετά διαδραστική για τον εγχώριο μουσικό κλάδο»
Ο Μάριος Ζδράγκας και το Digital Marketing Agency που έχει ιδρύσει, η Minor 6 Media, ανέλαβαν το στήσιμο και την προώθηση ενός νέου μουσικού videoclip, με τον τίτλο «Μαγικό Χαλί», ενός καινούργιου μουσικού label. Επικεντρώθηκαν στο κομμάτι του marketing, επέλεξαν σαν στρατηγική το Influencer Pairing, με κύρια στόχευση το TikTok. Η ομάδα του επέλεξε τους κατάλληλους TikTokers για την προώθηση του ήχου και χρησιμοποίησε δύο απ΄ τους πιο αναγνωρισμένους influencers, ως πρωταγωνιστές στο videoclip. Το συγκεκριμένο Social Strategy που ακολουθήθηκε, κατόρθωσε να φέρει πρωτόγνωρα αποτελέσματα για ένα νεοσύστατο label, όπως 21 εκατομμύρια TikTok views και 11.000 άτομα να χρησιμοποιούν τον πρωτότυπο ήχο του κομματιού για να δημιουργήσουν το δικό τους content (Numbers Source: Orchard Music Distributor). Αυτό κατόρθωσε να φέρει το κομμάτι στην #8 θέση των trends του ελληνικού YouTube. Το αποτύπωμα που άφησε η συγκεκριμένη καμπάνια ήταν αρκετά διαδραστικό για τον εγχώριο μουσικό κλάδο και μια αφορμή για να προσεγγίσουν την Minor 6 με στόχο μελλοντικές συνεργασίες, όσον αφορά το Influencer Marketing αλλά και να ακολουθήσουν παρόμοιες στρατηγικές, μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, όπως η Minos EMI /Universal Music, η Heaven Music, Panik Records κ.ά.

Χλόη Θεοδωρακοπούλου, Κωτσόβολος
«Μεταμορφώνοντας τα Social Media κανάλια της Κωτσόβολος»
H Xλόη Θεοδωρακοπούλου έχει δώσει τον τελευταίο χρόνο πολύ σημαντική ώθηση στην Social Media εικόνα του brand Κωτσόβολος. To social media community που διαχειρίζεται αριθμεί πάνω από 700k συνολικά followers, στο οποίο καταγράφονται πάνω από 800.000 interactions με πελάτες μέσα στη χρονιά, ενώ χειρίζεται συνεργασίες με πάνω από 100 διαφορετικούς influencers και creators. Η μεγάλη ανάγκη της Κωτσόβολος ήταν να αποκτήσει έναν πιο social χαρακτήρα με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να μιλήσει με διαφορετικό τρόπο στα διαφορετικά social κανάλια και τα αντίστοιχα κοινά. Η Χλόη με τη νέα στρατηγική που χάραξε, τα κατάφερε! Στο κάθε κανάλι έδωσε συγκεκριμένο χαρακτήρα. Στο Facebook, o κάθε user μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται σχετικά με προϊόντα και τεχνολογίες. Στο Instagram υπάρχει μία πιο lifestyle προσέγγιση του brand με έμφαση στην ωραία αισθητική. Στο YouΤube, ο χρήστης μπορεί να βρει longform περιεχόμενο που είναι για πάντα επίκαιρο και χρηστικό, ενώ στο TikTok, που η Χλόη ήταν εκείνη που λάνσαρε για πρώτη φορά το επίσημο account της Κωτσόβολος, οι followers μπορούν να δουν την πιο fun πλευρά του brand και με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει τα πιο youth κοινά. Το Twitter έχει πιο «ειδησεογραφικό» χαρακτήρα επικοινωνώντας τα corporate νέα της Κωτσόβολος, ενώ το Spotify account είναι ο απόλυτος προορισμός για να βρει κανείς μοναδικές playlists, κάθε μία από τις οποίες βασίζεται και σε ένα μοναδικό concept. Μέσα λοιπόν από όλα αυτά τα κανάλια, η Xλόη έχει καταφέρει να κάνει την Κωτσόβολος να βρίσκεται δίπλα στο κοινό της με always on content που αναδεικνύει τους στρατηγικούς πυλώνες της εταιρείας, χτίζει μία δυνατή social ταυτότητα, εμπλουτίζει την αγοραστική εμπειρία και ενισχύει τον διάλογο.

Πέννυ Κασσαβέτη, InYourCity
«Εκτέλεσε υποδειγματικά την ψηφιακή μετάβαση ενός exceptional brand»
Η Πέννυ Κασσαβέτη σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Το ενδιαφέρον της για τον χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας εκδηλώθηκε με την παρακολούθηση μιας σειράς πολυεπίπεδων σεμιναρίων και μετουσιώθηκε με την εργασία της ως in-house στέλεχος σε επιχειρήσεις. Έτσι, όταν ανέλαβε καθήκοντα social media manager στην InYourCity, κλήθηκε να συνδυάσει την έως τότε εργασιακή της εμπειρία με τις θεωρητικές γνώσεις της. Λόγω ακριβώς του potential να διαχειριστεί projects διαφορετικού προσανατολισμού, ανέλαβε, μεταξύ άλλων, το accounting 2, εκ πρώτης όψεως, αντίθετων περιπτώσεων. Συγκεκριμένα, αυτό της Boxer, της γνωστής βιομηχανίας υποδημάτων, και της καμπάνιας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών για την ανάγκη γνωστοποίησης της συμμετοχής στην πανελλαδική έρευνά του για την έμφυλη βία. Αυτό που κατάφερε η Πέννυ Κασσαβέτη και στα 2 projects, ήταν να συμβάλλει καθοριστικά, από κοινού με την υπόλοιπη ομάδα της IYC, στο κατάλληλο social & digital contextualisation των καμπανιών και την, αντίστοιχη, εγχάραξή του σε επίπεδο περιεχομένου και ενεργειών.
Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της Boxer, εκσυγχρόνισε τη δημόσια εικόνα της, μέσω οπτικής αναβάθμισης της ψηφιακής παρουσίας της, με περιεχόμενο, ύφος και κειμενογραφία που υπηρετούσαν αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν απομείωναν τη βαρύτητα του ονόματος της μεγαλύτερης εγχώριας βιομηχανίας υποδημάτων. Παράλληλα, κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια ψηφιακή επικοινωνία με εξωστρέφεια και απεύθυνση σε νεότερα κοινά, και στη ρητή απαίτηση να μην χαθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του brand, λόγω της ιστορικότητάς του.
Στην περίπτωση της καμπάνιας για το ΕΚΚΕ, η Πέννυ Κασσαβέτη επικοινώνησε ένα εξαιρετικά επίμαχο κοινωνικό ζήτημα, με τρόπο συμπεριληπτικό και μη πατερναλιστικό, με copywriting που δεν συνέβαλε στη δευτερογενή θυματοποίηση των γυναικών που έχουν υποστεί εμπειρίες βίας. Επίσης, υλοποίησε την κατάλληλα προσαρμοσμένη διοχέτευση του παραχθέντος περιεχομένου στα επιλεχθέντα κανάλια επικοινωνίας, βελτιστοποιώντας, έτσι, τη διαχείριση του, περιορισμένου για μια πανελλαδική καμπάνια, διαθέσιμου Ad Spend.

Θεοφάνης Κομσέλης, Softly
«Σκέψη outside of the box και με διαφορετικές οπτικές ανάλογα με το business»
Η post-Covid εποχή μας έχει διδάξει ότι τίποτα δεν είναι ίδιο με πριν 3 χρόνια στο επιχειρείν. Για τον λόγο αυτό, ο Θεοφάνης Κομσέλης μελετά προσεκτικά τις ανάγκες των συνεργατών ξεχωριστά, αξιοποιεί κάθε πτυχή της AI τεχνολογίας και των web analytics εργαλείων και παράλληλα προσπαθεί να σκέφτεται outside of the box και με διαφορετικές οπτικές ανάλογα με το business. Automarin: Με την Automarin όντας συνεργάτες για πάνω από 6 έτη, έχουν περάσει από το βήμα του Digital Transformation, με το marketing και τα social media να παίζουν Νο1 καθοριστικό παράγοντα. Τελευταίο σημαντικό milestone είναι η πρωτοβουλία του Θεοφάνη Κομσέλη για δημιουργία TikTok. Μέσα σε 6 μήνες έχει φτάσει τα 2,91 εκατ. προβολές και κοντά 10k followers, και ο στόχος είναι να κρατά την Automarin πάντα top-of-mind στο πελατειακό κοινό. Με 6 βραβεία την περασμένη χρονιά σε e-volution & Peak Αwards, έκαναν ένα ακόμα level up στο Brand και στην αξιοπιστία της εταιρείας.

Αθήνα 984: Ο Αθήνα 984 είναι ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Πρόκειται για έναν αμιγώς δημόσιο -με πολλές παθογένειες- οργανισμό αλλά παράλληλα με τεράστιες δυνατότητες. To project ήταν ένας μεγάλος προσωπικός στόχος στο κατά πόσο ο Θεοφάνης Κομσέλης θα προσφέρει την τεχνογνωσία του και παράλληλα θα ξεπεράσει εμπόδια γραφειοκρατίας που επικρατούν. Η επιτυχία ήρθε με την αλλαγή της εικόνας του σταθμού, εισάγοντας νέες social media marketing καμπάνιες όπως το «Ξαναγνωρίζουμε την Αθήνα», «Δράσεις στην Αθήνα», «Διαβάζουμε αποσπάσματα σε τοπικά βιβλιοπωλεία» και «ΕΞΟΔΟΣ» με σκοπό οι κάτοικοι του Δήμου να αγαπήσουν ξανά την Αθήνα. Τα αποτελέσματα ήταν 40% αύξηση των συνολικών χρηστών στην ιστοσελίδα και 150% αύξηση των followers στα social media.

Αλεξάνδρα Κοντζόγλου
«Αξιοποιώντας διαφορετικές στρατηγικές ανάπτυξης για επιτυχημένα e-shops»
Όντας υπεύθυνη για τα κανάλια e-commerce της Αφοι Κοντζόγλου Δίκτυο Διανομών ΑΕ, η Αλεξάνδρα Κοντζόγλου συνέβαλε στη δημιουργία 4 ηλεκτρονικών καταστημάτων για την εξυπηρέτηση τόσο των πελατών λιανικής, όσο και χονδρικής. Η δημιουργία του κάθε e-shop έγινε έπειτα από μελέτη ώστε να απευθύνεται σε διαφορετικό target group, καλύπτοντας έτσι το μεγαλύτερο κομμάτι αναγκών στη ζήτηση των πελατών. Δημιουργώντας διάφορες στρατηγικές ανάπτυξης κατάφερε αύξηση των πωλήσεων κατά 70%, μέσα σε έναν χρόνο, ενσωματώνοντας και όλες τις βέλτιστες υπηρεσίες που παρέχει 65 χρόνια τώρα η Αφοι Κοντζόγλου με το παραδοσιακό κανάλι εξυπηρέτησης. Από τις χορηγούμενες διαφημίσεις προβολής, τη μελέτη στατιστικών επισκεψιμότητας έως και τη μελέτη στατιστικών σχετικών με τα target groups, τα αποτελέσματα της σωστής διαχείρισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέφεραν τα likes των πελατών, την αύξηση της προβολής και την ευκαιρία εύρεσης νέων σταθερών πελατών. Όλα αυτά εξετάζονται με βασικούς δείκτες απόδοσης, όπως ο αριθμός των ατόμων που είδε την ανάρτηση, πόσες φορές εμφανίστηκε η ανάρτηση, πόσα likes, shares, σχόλια ελήφθησαν. Ως αρχικοί στόχοι είχαν τεθεί η αύξηση της αναγνωρισιμότητας, η δημιουργία δυνητικών πελατών, η προσαρμογή στα συνεχώς νέα δεδομένα της αγοράς, η επένδυση στην ποιότητα των υπηρεσιών με όσο το δυνατό μειωμένο κόστος, και έχουν επιτευχθεί στο 100%, συνεχίζοντας σε ακόμα πιο υψηλούς στόχους.

Μαριάννα Κωνσταντέλλου, Goody’s – Everest
«Επιτυχημένη αλληλεπίδραση με το δυναμικό κοινό που βρίσκεται στα new media»
Η Μαριάννα Κωνσταντέλλου είναι New Media Manager του ομίλου Goody’s – Everest και είναι υπεύθυνη για τη στρατηγική, τη διαχείριση και το περιεχόμενο των social media όλων των brands του ομίλου της εστίασης – δηλαδή συνολικά 6 brands (Goody’s Burger House, everest, La Pasteria, Flocafe, Kuzina, Forky) σε 4 διαφορετικά Μέσα (Facebook, Instagram, TikTok, YouTube), καθώς και την παρουσία του ομίλου στο Linkedin. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει συντελέσει σημαντικά στην ανάπτυξη της digital επικοινωνίας και προβολής των σημάτων αυτών, ενώ έχει δημιουργήσει τη social media εικόνα τους, σχεδόν από την αρχή. Συγκεκριμένα, έχει χαράξει την στρατηγική τους σε ότι αφορά το content, τα campaigns και τα activations που το κάθε brand υλοποιεί, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του καθένα, τις ιδιαιτερότητές τους και τα διαθέσιμα media spending, καθώς και έχει ηγηθεί της ομάδας που υλοποιεί τη στρατηγική αυτή. Ένα project στο οποίο η Μαριάννα Κωνσταντέλλου ηγήθηκε είναι η «επέκταση» του Goody’s Burger House, μιας κατεξοχήν νεανικής μάρκας, στο TikTok, το πλέον engaging «νέο» μέσο, που έχει πάρει τον τίτλο «king of content». Το TikTok βασίζεται στο πρωτότυπο περιεχόμενο, οπότε δημιουργούν συνεχώς νέα videos για τα Goody’s Burger House με χιουμοριστικό χαρακτήρα και βασικό θέμα τα προϊόντα τους. Επίσης, συνεργάζονται με διάσημους creators του μέσου, βάζοντάς τους να συμμετέχουν σε branded «challenges», όπως να δημιουργήσουν μια «αλυσίδα αγάπης» για το προηγούμενο πρόγραμμα ArGOODaki, το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του brand για παιδιά. Παρά τους περιορισμούς του μέσου για τα branded accounts, έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τους 28k followers και να έχουν σε μηνιαία βάση σχεδόν 1m video views. Ένα ακόμα project της Μαριάννας Κωνσταντέλλου είναι η δημιουργία του εταιρικού προφίλ του ομίλου στο Linkedin, όπου στον έναν χρόνο συστηματικής οργανικής παρουσίας, έχει σημειωθεί αύξηση 72% στον αριθμό followers, με πάνω από 180k impressions και engagement rate 13,4%.

Κωνσταντίνος Μαρτσάκης, Nestle
«Ξαναχτίζοντας τη σχέση του Nescafé με το κοινό»
Ο Κωνσταντίνος Μαρτσάκης ήρθε να συμβάλλει στην προσπάθεια του Nescafé να ξαναχτίσει σχέση με το κοινό του μέσω της επικοινωνίας του. Μετά την απόλυτα επιτυχημένη καμπάνια του 2021, με νέο insight, brand ambassador για 2η χρονιά και με βασικό επικοινωνιακό μήνυμα «Όποιο κι αν είναι το καλοκαίρι σου, ένας είναι ο καφές σου. Nescafé Frappé», η νέα καμπάνια ήταν digital by design & πρόκληση ώστε να επαναλάβουν τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2021. Με γνώμονα τα passion points του brand (ταξίδια, μουσική και sports), δημιουργήθηκε ένα σενάριο και μια 360o καμπάνια διάρκειας 3,5+ μηνών με κύριο προσανατολισμό το digital περιβάλλον όπου ο Κωνσταντίνος Μαρτσάκης πρότεινε και αξιοποιήθηκαν:

Το personalization at scale σε Facebook & YouTube, με dedicated υλικά για κάθε passion point/μέσο.DCO programmatic καμπάνια για 1η φορά, βάσει των brand passion points.Programmatic καμπάνια σε in game advertising, για λόγους recruitment μικρότερων ηλικιών.Το Spotify, καθώς η creative idea στηριζόταν σε πολύ γνωστό τραγούδι.

Τα αποτελέσματα; Ενδεικτικά: Brand norms – Best metrics ever σε metrics relevance/δημιουργικών, 100% Creative X results, YouTube – 100% reach, 14% περισσότερα YouTube impressions από τα planned, 120% περισσότερα views από τα planned, +66% organic views της main επικοινωνίας, Facebook/IG – 88% reach, Social listening – 70% positive sentiment, In game advertising – +30% περισσότερα impressions από τον στόχο.

Κωσταντίνος Κωτσιγιάννης, Value Marketing Agency
«Natural language data mining και sentiment analysis»
Ο Κωνσταντίνος Κωτσιγιάννης, ένας από τους συνιδρυτές της Value Marketing Agency, είναι ένας από τους πρώτους που αναγνώρισε τη σημασία του natural language data mining και του sentiment analysis και τα ενσωμάτωσε στην εταιρεία του, βοηθώντας τους πελάτες του να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά των πιθανών καταναλωτών στον ψηφιακό χώρο, αξιοποιώντας την ανάλυση μεγάλων δεδομένων. Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος έχει ειδικευθεί στον σχεδιασμό UI & UX και έχει δημιουργήσει επιτυχημένα σχέδια και λειτουργικά διαισθητικά. Τα έργα του στο UI & UX έχουν λάβει θετικές κριτικές από τους χρήστες και ο ίδιος έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς UI & UX στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μερικές από τις δράσεις του είναι η συνεισφορά του στο digital περιβάλλον του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη, όπου όχι μόνο έχει φέρει εις πέρας κάθε digital καμπάνια του, αλλά κατάφερε και έκλεισε επιπλέον τον σχεδιασμό της νέας ιστοσελίδας του, η οποία είναι πλέον live. Έχει ηγηθεί της καμπάνιας της Elixir Make-Up, όπου κύριος στόχος του brand είναι οι πωλήσεις, οι οποίες έχουν επιτευχθεί και ξεπεραστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία, κάτι που αποδεικνύει και η συνεργασία με το ίδιο το brand 6 χρόνια τώρα. Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία στρατηγικής για το Meno Pearl και το Pali Baby, καθώς επίσης και για το Phaedrus Living.

Μαρία Μαυρογένη, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
«Επιτυγχάνοντας σε ένα project γεμάτο προκλήσεις»
Κατά τη διάρκεια της αβέβαιης και γεμάτης προκλήσεις εποχής του Covid-19, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) αποφάσισε να ενισχύσει την ψηφιακή του επικοινωνία. Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, το machine learning και το Νatural Language Processing (NLP), ο ΔΑΑ δημιούργησε τον νέο του ψηφιακό βοηθό με την ονομασία «Φίλος ο Αθηναίος» («Philos the Athenian»), στην επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου www.aia.gr στις 30/03/2021 και μερικούς μήνες αργότερα στην επίσημη Facebook σελίδα του. Στόχος ήταν να εξυπηρετήσει τις αυξημένες επικοινωνιακές ανάγκες του κοινού, να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη σχέση του ΔΑΑ με τους πελάτες τους και να βοηθήσει τις εσωτερικές του λειτουργίες. Τον Αύγουστο του 2022, όταν άρθηκαν τα μέτρα προστασίας, ο Covid-19 Virtual Assistant μετατράπηκε σε Travel Virtual Assistant. Η ανανεωμένη εκδοχή του «Φίλου» κυκλοφόρησε με νέο layout και ενισχυμένη βάση γνώσεων που ενσωμάτωνε ταξιδιωτικές πληροφορίες, πληροφορίες για το αεροδρόμιο, για αγορές και parking. Η Μαρία Μαυρογένη ήταν υπεύθυνη για το project analysis, τον συντονισμό, το content curation και τη διαχείριση του after-launch. Οι προκλήσεις ήταν πολλές, από το αυστηρό deadline λόγω της περίστασης, έως τη συνεχή ανανέωση και εκπαίδευση του ψηφιακού βοηθού βάση των ειδοποιήσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Παράλληλα, η σταδιακή μετατροπή ενός Covid-19 virtual assistant σε travel virtual assistant ήταν μια διαδικασία γεμάτη προκλήσεις που απαιτούσε συνεχές optimization. Ο «Φίλος ο Αθηναίος» ξεκίνησε με σχεδόν 100 ερωτήσεις στη βάση του και πλέον κατανοεί και απαντά σε περίπου 180. Ο αριθμός των χρηστών που ζητούν τελικά να συνδεθούν με υπάλληλο, είναι λιγότερο από 0,01%. Περισσότερες από 200.000 ερωτήσεις έχουν απαντηθεί τόσο στο aia.gr όσο και στο Facebook, με ποσοστό επιτυχίας 96%.

Ειρήνη Μπουσνιάρη, Τοyota
«Μια ιδιαίτερη ενέργεια, πέρα από τις συνηθισμένες καμπάνιες»
Η Τοyota είναι ένα love brand που έχει ψηλό engagement με τους πελάτες στα social media. Κεντρικό συστατικό της στρατηγικής της Ειρήνης Μπουσνιάρη στα social media ήταν το βαθιά engaged κοινό και η δημιουργία υψηλού αισθήματος περηφάνιας για τη μάρκα. Ειδικά, δε, μετά την περίοδο Covid-19 και τα προβλήματα που δημιούργησε στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, η εστίαση τους Loyalists ήταν ακόμα πιο καθοριστική για τη μάρκα. Στόχος, λοιπόν, ήταν να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον των πελατών για τα νέα μοντέλα και να αυξηθεί το engagement. Aποφασίστηκε λοιπόν το καλοκαίρι τoυ 2022 να τρέξει μια καμπάνια που ενθάρρυνε τους πελάτες της εταιρείας να μοιραστούν όμορφες καλοκαιρινές στιγμές τους με τα οχήματά τους.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες έπρεπε να ανεβάζουν story στο Instagram, όπου έκαναν tag την εταιρεία και χρησιμοποιούσαν το hashtag #ΚαλοκαίριμεToyota όπου αναδείκνυαν τα Toyota οχήματά τους σε ελληνικά τοπία και με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η Toyota ανέβαζε το story στα δικά της social media. Οι πελάτες ενθουσιάστηκαν με την ενέργεια αφού έβλεπαν το αυτοκίνητο τους και το story τους να ανεβαίνει στην επίσημη σελίδα της εταιρείας στo Instagram. Η ενέργεια αυτή βοήθησε την Toyota να έχει ενεργή παρουσία στο Instagram, να αυξηθεί το engagement με τους ιδιοκτήτες Toyota, να αυξηθεί το engagement με ιδιοκτήτες οχημάτων που δουλεύουν για τη Toyota και να παραχθεί πρωτότυπο genuine και localized περιεχόμενο.

Κωνσταντίνα Ντόγκα, Alpha Bank
«Επικοινωνία που οδήγησε στην ανάπτυξη ουσιαστικού engagement με το κοινό»
Η Κωνσταντίνα Ντόγκα εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως Sοcial Media Manager στην Alpha Bank, συνδιαμορφώνοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της Social Media στρατηγικής. H πρότερη εμπειρία της στο content development για δράσεις ΕΚΕ αποδείχθηκε valuable asset, καθώς ανέδειξε το πολύπλευρο και σημαντικό ΕΚΕ έργο της τράπεζας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια στην επικοινωνία των σχετικών δράσεων.

Η Κωνσταντίνα Ντόγκα διέκρινε αμέσως τη σημασία του να επικοινωνηθεί με συνεπή και ουσιαστικό τρόπο στο κοινό το έντονο κοινωνικό έργο, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Έτσι, δημιουργήθηκε μία πολυκαναλική always-on επικοινωνιακή στρατηγική στα Social Media για όλες τις δράσεις των ΕΚΕ προγραμμάτων της Τράπεζας. Το insight στο οποίο στηρίχθηκε η εν λόγω στρατηγική ήταν ότι οι άνθρωποι δεν συνδέονται με απρόσωπες πληροφορίες, αλλά με ανθρώπινες ιστορίες. Η Κωνσταντίνα Ντόγκα αξιοποίησε αυτή τη γνώση αποτυπώνοντας μέσα από αφηγήσεις και testimonials το πραγματικό θετικό αντίκτυπο των δράσεων στις ζωές των επωφελούμενων. Οι ιστορίες των ανθρώπων που βρίσκονταν πίσω από τις δράσεις «φιλοξενήθηκαν» σε όλα τα ψηφιακά κανάλια της Τράπεζας καθώς και στο Instagram profile Alpha Bank stories που στόχο έχει την ανάδειξη της ανθρώπινης πλευράς του Οργανισμού.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν ιδιαιτέρως απαιτητικό και σε επίπεδο υλοποίησης καθώς η Αlpha Bank έχει ένα εκτεταμένο και συνεχές πρόγραμμα δράσεων σε όλη την Ελλάδα. Για να μπορέσει να καλυφθεί η ανάγκη για high quality περιεχόμενο, η Κ. Ντόγκα σε συνεργασία με τους εξωτερικούς συνεργάτες δημιούργησε ένα «task force» το οποίο ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα αναλαμβάνοντας τον ρόλο του «ανταποκριτή» για τις συγκεκριμένες δράσεις. Η επικοινωνία του ανθρώπινου προσώπου του οργανισμού οδήγησε στην ανάπτυξη ουσιαστικού engagement με το κοινό.

Σοφία Παγκαλίδου, Frenzy
«Συν-δημιουργία της ταυτότητας του brand μαζί με το κοινό»
Η Σοφία Παγκαλίδου είναι στέλεχος του τμήματος digital marketing της Frenzy, έχοντας πολλά επιτυχημένα projects στο ενεργητικό της. To project στο οποίο έχει ξεχωρίσει είναι αυτό της Madame Fraise, του πρώτου ghost pastryshop της χώρας, για το οποίο έχει αναλάβει το strategy και το management των social media. Η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει το brand ως ghost ζαχαροπλαστείο είναι η απουσία βιτρίνας. Με τις πωλήσεις να εκτελούνται online, oι πελάτες δεν μπορούν να επισκεφτούν ένα φυσικό κατάστημα και να έρθουν σε άμεση επαφή με το προϊόν. Η Σοφία Παγκαλίδου κατάφερε να καλύψει αυτό το «κενό» μετατρέποντας τα SoMe της Madame Fraise σε βιτρίνα. Το curated Instagram feed με τα ροζ backgrounds, καθώς και οι συνεχείς φωτογραφικές καμπάνιες και reels στα οποία συμμετέχει ως art director, αντικατοπτρίζουν απόλυτα το concept του brand και αναδεικνύουν τα προϊόντα με τον καλύτερο τρόπο. Επιπλέον, η Σοφία βρίσκεται πίσω από τα stories, τα οποία κάθε πρωί στις 11.00 καλωσορίζουν το κοινό στο virtual ζαχαροπλαστείο, με τη mystery persona της Madame Fraise να ποστάρει τις νέες της συνταγές, να ενημερώνει για νέα releases ή collaborations και να ευχαριστεί το κοινό για το sold out στα γλυκά της. Έτσι, δίνεται η αίσθηση ότι το brand και η persona του είναι ζωντανά, δίνοντας παράλληλα ένα σταθερό εικονικό ραντεβού με τον πελάτη. Η εντυπωσιακή και γρήγορη αύξηση του engagement είναι ακόμη μια επιτυχία της Σοφίας. Τα καθημερινά reposts από followers, που αναδεικνύουν τις υπέροχες δημιουργίες της Μadame σε συνδυασμό με το engaging copywriting της ίδιας που προωθεί τον διάλογο με το κοινό, οδήγησαν το προφίλ σε λιγότερο από 12 μήνες να αποκτήσει πάνω από 11.000 followers, αύξηση παραγγελιών μέσω της πλατφόρμας του Instagram και ενίσχυση της συνολικής ταυτότητας του project.

Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, Alpha Bank
«Μετάφραση των Corporate Goals σε μία συνεπή social media στρατηγική»
Mε την ανάληψη των ευθυνών του στην Alpha Bank, ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος έφερε αξία στον τομέα διαχείρισής του, μέσω της μετάφρασης των Corporate Goals σε μία συνεπή Social Media στρατηγική που στοχεύει στο Growth του ψηφιακού αποτυπώματος της Τράπεζας. Το project το οποίο παρουσιάζεται εδώ, είχε βάθος διετίας και εξελίχθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση συμπεριελάμβανε τον στρατηγικό σχεδιασμό βάσει της ανάλυσης της υπάρχουσας κατάστασης σε συσχέτιση πάντα με τους ευρύτερους στόχους της Τράπεζας και η δεύτερη φάση την υλοποίηση. Σεβόμενος το Culture και το Legacy της Τράπεζας, o Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος ακολούθησε μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση στον ψηφιακό σχεδιασμό καθώς αφουγκράστηκε τον πραγματικό παλμό της κάθε πλατφόρμας, σπάζοντας το κατεστημένο που θέλει τις τράπεζες να έχουν παρουσία μόνο σε LinkedIn & Twitter. Το Social Media mix της Τράπεζας εμπλουτίστηκε με δύο νέα accounts σε Ιnstagram & Facebook, με το Facebook να αναλαμβάνει τον ρόλο του Retailer και το Ιnstagram μέσω των alpha bank stories να λειτουργεί ως ο storyteller με μία πιο «ανθρώπινη» προσέγγιση στην παραγωγή περιεχομένου. Το κανάλι της Τράπεζας στο YouTube ανέλαβε τον ρόλο του training room και τo Messenger προσεγγίστηκε ως ένα ακόμα touch point με τον πελάτη. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας την αξία του LinkedIn, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην παραγωγή HR και thought leadership περιεχομένου. Ως αποτέλεσμα, ενδεικτικά, η σελίδα της Τράπεζας στο LinkedIn είναι η μεγαλύτερη στον χρηματοοικονομικό κλάδο και δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, η Facebook σελίδα μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια απέκτησε 42.000 νέους followers, ενώ στο YouTube, ο μέσος χρόνος παρακολούθησης των βίντεο της Alpha Bank υπερδιπλασιάστηκε, από 0:30 λεπτά σε 1:04 λεπτά.

Βασίλης Πολύζος, The VScope
«Πολλά case studies, με αποτελέσματα»
O Βασίλης Πολύζος δραστηριοποιείται στον χώρο του digital marketing από το 2010 και το 2019 ίδρυσε το προσωπικό του boutique Digital Marketing Agency, τη The VScope. Μέσα στις «εχθρικές» συνθήκες του Covid και σε λιγότερα από 4 χρόνια, με τη βαθιά τεχνογνωσία του, το καινοτόμο επιχειρηματικό του μοντέλο, αλλά και την ικανότητα να αναγνωρίζει και να αξιοποιεί στο έπακρο όλες τις νέες τάσεις πριν αυτές γίνουν trends, κατάφερε να αναδείξει την The VScope σε leader της αγοράς με το πιο premium portfolio στο hospitality στην Ελλάδα. Η The VScope υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι και αυτή τη στιγμή διαθέτει 25 εξειδικευμένα μέλη, γραφεία σε Αθήνα και Κρήτη, και ένα πελατολόγιο στο οποίο φιγουράρουν premium διεθνή brands. Χωρίς καμία χρηματοδότηση σε κανένα στάδιο, ξεπέρασε το 2022 το 1.000.000 ευρώ σε τζίρο και τα 15 εκατομμύρια έσοδα για τους πελάτες της. Μερικά στοιχεία που αναδεικνύουν το ηχηρό έργο του Β. Πολύζου στην The VScope:

Είναι το πρώτο και μόνο digital marketing agency που εφαρμόζει ολιστική digital marketing φιλοσοφία καθώς διαθέτει δικό της Production House για την παραγωγή photography
και videography.Η παραπάνω μοναδικότητα καθιστά την εταιρεία του όχι μόνο δημιουργούς content για τα social media, αλλά creators της ίδιας της εικόνας που προβάλλεται και αναπαράγεται στα social media των πελατών της.Πολλές από τις συνεργασίες του την περασμένη χρονιά, έχουν αποτελέσει case studies, όπως τα αποτελέσματα στα social media του ξενοδοχείου Numo Ierapetra, για το οποίο και χωρίς αυθεντικό υλικό, κατάφερε να ξεπεράσει τους 1.000 followers, πριν από το official opening του ξενοδοχείου και μόλις σε 4 μήνες 100% οργανικά.

Αθανασία Ρουγγέρη, Teleperformance Greece
«Στρατηγική social media που έγινε σημείο αναφοράς για όλο το EMEA region»
Όταν η Αθανασία Ρουγγέρη εντάχθηκε στην ομάδα της Teleperformance Greece ανέλαβε όλα τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στα καθήκοντα του τμήματος Digital & Social Media Marketing, όπως νέα digital tools, digital advertising παγκοσμίως, website management, SEO, performance, content marketing, διαχείριση των SoMe και Community management. Ένα από τα πρώτα επιτεύγματα της Αθανασίας ήταν η δημιουργία στρατηγικά αποτελεσματικών καμπανιών για την ανεύρεση νέων ταλέντων παγκοσμίως. Πέρα από την αύξηση των δυνητικών υποψηφίων κατά 450% από το 2019 μέχρι σήμερα, κατάφερε με την ομάδα της να ενισχύσει την παρουσία του Teleperformance brand και να μειώσει το κόστος CPA, υπερβαίνοντας τα KPIs που είχαν τεθεί. Επίσης, δημιούργησε έναν custom μηχανισμό reporting για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων. Εισήγαγε, για πρώτη φορά στην εταιρεία, εξειδικευμένα digital tools για την παρακολούθηση και ανάλυση των τάσεων της αγοράς και της συμπεριφοράς του target audience. Επίσης συνέβαλε στην ανάπτυξη και υλοποίηση της στρατηγικής του website βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη (UX) με έναν πιο marketing-wise τρόπο. Οι καμπάνιες τρέχουν πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλα τα digital κανάλια και η Teleperformance Greece θεωρείται benchmark για όλο το region (EMEA), παρέχοντας best practices σε όλη την στρατηγική των Social Media στις Teleperformance της Ευρώπης και της Ασίας. Επιπλέον, κατάφερε να ενισχύσει την παρουσία και την προβολή της Teleperformance Greece, όχι μόνο στα social media αλλά και στον online κόσμο, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα του brand.

Πηνελόπη Ψαρράκη, Golden Dust
«Nέα μεθοδολογία που συνδυάζει νέες τεχνικές επικοινωνίας και marketing»
Σε ηλικία 36 ετών, εν μέσω Covid, η Πηνελόπη Ψαρράκη αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό της digital agency «Golden Dust» και να ηγηθεί μιας ομάδας, η οποία κατάφερε να φέρει εις πέρας επιτυχημένες καμπάνιες awareness στα SoMe. Ενδεικτικά, η καμπάνια ενημέρωσης «Creating Oral Health» του Οδοντιατρικού Κέντρου «Οδοντoλύσις» παρουσίασε αύξηση οργανικού Facebook Page Reach 261% (Νοέμβριος 2022 έως και Φεβρουάριο 2023) και αύξηση στο engagement 16,9% το τελευταίο τρίμηνο. Επίσης, η ενημερωτική καμπάνια «Good Health is a matter of choice» του αγγειοχειρουργού Δρ. Φώτη Μαρκάτη παρουσίασε ετήσια αύξηση οργανικού Facebook Page Reach 80% το 2022 και ετήσια οργανική αύξηση σε Facebook Page Visits 246% το 2022. Παράλληλα, η Πηνελόπη Ψαρράκη είναι δημιουργός μιας νέας μεθοδολογίας, με το όνομα Golden Trove, ενός νέου τρόπου επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους ενός brand και στο digital agency. Εφαρμόζεται κυρίως στον τρόπο που λαμβάνεται το brief από έναν πελάτη αλλά έχει προεκτάσεις και στο συνολικότερο client service. Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία έχουν υλοποιηθεί 5 σχεδιασμοί λογοτύπου, 2 website design, 6 καμπάνιες για Social Media καθώς και άλλα δημιουργικά υλικά. Σε όλα αυτά τα projects οι αλλαγές που έγιναν από το πρώτο προσχέδιο έως το τελικό αποτέλεσμα κυμαίνονται από 0 έως 10%. Σε παραπάνω δε από το 50% των projects το αρχικό προσχέδιο ήταν ταυτόχρονα και το τελικό, χωρίς να γίνει καμία αλλαγή.

Ξενοφών Μπέλλος, Vodafone
«Τεχνολογικές δυνατότητες και δημιουργικές κατευθύνσεις για ακόμη πιο αποτελεσματικές επικοινωνίες»
Δεν θα μπορούσαμε να μην προσθέσουμε εδώ και τον επικεφαλής της ομάδας που βρέθηκε στην 1η θέση της λίστας «Top Brands of The Decade» στα τελευταία Social Media Awards.

Το marketing αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και όλοι πρέπει να προσαρμοστούν. Ο Ξενοφών Μπέλλος, Paid Social Lead στη Vodafone, και η ομάδα του στην εταιρεία δημιούργησαν μια Τest and Learn agenda που θα απαντούσε στα παρακάτω ερωτήματα: «Είδε το κοινό μας την διαφήμισή μας; Θυμάται τη διαφήμιση μας και το brand μας; Συνδέουν τη διαφήμιση μας με το brand μας; Τι νιώθουν για το brand μας; Είναι το κοινό μας περισσότερο ενημερωμένο για το προϊόν μας μετά τη διαφήμιση μας; Σκοπεύει να αγοράσει το προϊόν ή την υπηρεσία μας;». Η agenda αυτή εφαρμόστηκε σε κάθε επικοινωνία brand και performance. Στόχος ήταν κάθε impression και κάθε click να έχει νόημα. Σε αυτή την προσπάθεια, το creative παίζει μεγάλο ρόλο. Γι’ αυτό χρησιμοποίησαν μια AI τεχνολογία που τους επιτρέπει να δημιουργήσουν και να βελτιστοποιήσουν τα διαφημιστικά τους μηνύματα, γρηγορότερα, αποτελεσματικότερα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στοιχεία από την παγκόσμια αγορά, που ως στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας των διαφημίσεων και τη μεγιστοποίηση του ROI τους. Σε συνεργασία με DCO πλατφόρμα συμπεριέλαβαν και τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν αυτοματοποιημένο serving διαφορετικών εικαστικών σε διαφορετικά κοινά και έτσι να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα των performance KPIs της καμπάνιας. Παράλληλα, μεγιστοποίησαν το engagement καθώς οι χρήστες έβλεπαν διαφορετικά μηνύματα και σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας. Τέλος σε συνεργασία με το ΜETA χρησιμοποίησαν τα παρακάτω εργαλεία: Gamma Signal Analysis, Offline Conversion Events Mapping, Full Funnel Long Term Brand Lift Brand Metrics Measurement, Conversion Lift Incremental Value, Actionable Insight FB App ISP Change Tracker, Conversions API.

Keywords
media, media, heaven music, la pasteria, alpha bank, εν λόγω, βασεις, εταιρεία, project, νέα, hellas, online, offline, google, crm, tool, linkedin, υγιή, blue, αθηνα, delivery, επιρροή, προσφορες, youtube, original, μπε, love, xmas, instagram, facebook, ginger, bazaar, ceo, ελλαδα, performance, emi, music, live, συγκεκριμένο, views, numbers, heaven, community, user, lifestyle, account, fun, youth, twitter, κρητη, potential, boxer, νεότερα, εκκε, box, web, analytics, business, αμιγώς, e-shop, target, group, likes, everest, burger, house, flocafe, kuzina, king, videos, video, ambassador, καλοκαιρι, design, γνώμονα, sports, scale, game, creative, idea, data, σεφ, pearl, baby, δαα, aia, travel, layout, tag, toyota, alpha, εκε, τραπεζες, ghost, feed, ροζ, art, goals, culture, room, messenger, boutique, ierapetra, official, opening, emea, tools, custom, golden, dust, health, choice, vodafone, top, click, full, long, lift, isp, tracker, api, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, auto show 2010 athens, greek tracker, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.google.gr, www.youtube.com, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, βασεις 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αγγελικη, ξανα, αποτελεσματα, instagram, layout, ξενοφων, la pasteria, βιντεο, οψεως, kuzina, αυτοκινητο, βημα, γλυκα, γνωση, γωνια, δουλεια, εργασια, εργαλεια, ηγεσια, θεμα, κωτσοβολος, μουσικη, οροσημο, πηνελοπη, προγραμμα, ρουχα, σεφ, τα νεα, το βημα, χλοη, ωθηση, aia, alpha, ceo, creative, emi, everest, flocafe, game, ghost, idea, linkedin, music, youtube, αγαπη, αγορα, αεροδρομιο, αθανασια, αυξηση, αισθητικη, αλεξανδρα, αμιγώς, απηχηση, αφορμη, βικυ, βοηθεια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γνώμονα, γραφεια, δαα, δυνατοτητα, δημοσιο, δωσει, διημερο, δικτυο, δυναμικο, δοθηκε, εγινε, εγχειρημα, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκε, εκκε, εκπαιδευση, ενεργεια, εν λόγω, εργα, εξυπηρετηση, εξωστρεφεια, επικοινωνια, επιρροή, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ερευνα, εστιαση, εταιρεία, ετη, ετων, τεχνολογια, υγιή, ιδιο, ηλικια, υπηρεσια, υπηρεσιες, υφος, μηχανες, θεσεις εργασιας, θετικο, διαφημιση, εικονα, ηχο, καφες, κυρια, κοινωνιολογια, λογο, ματια, μηνυματα, μηνες, μοντελα, μαρια, νεες θεσεις εργασιας, νεότερα, νοημοσυνη, νοημα, μπε, ομαδα, παντα, ομιλος, ονομα, οντας, ουσιαστικο, οχηματων, οχηματα, παιδια, περιβαλλον, ποιοτητα, ροζ, προβληματα, πρωταγωνιστες, πρωι, πωλησεις, ραντεβου, ρολο, σεναριο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σοφια, σχεδια, σχολια, ταυτοτητα, τοπια, υλοποιηση, φυσικο, φορα, χρονος, ψηφιακα καναλια, ψηφιακη, ψηφιακο, κωνσταντινος, account, group, fun, αγορες, aia.gr, www.aia.gr, αλυσιδα, ambassador, analytics, api, art, αθηνα 984, bazaar, baby, health, blue, boxer, box, boutique, burger, business, click, community, crm, culture, custom, data, delivery, design, δημητρης, dust, ελληνικα, ελπιδοφορος, emea, εμφανισεις, εμφαση, love, ερωτησεις, web, full, ginger, γνωσεις, goals, golden, tracker, heaven, house, heaven music, hellas, ierapetra, feed, project, isp, user, shop, κομματι, κωνσταντινα, lifestyle, likes, lift, long, μελετη, messenger, room, original, official, offline, opening, travel, pearl, πληροφοριες, potential, πωληση, scale, tag, target, online, tool, tools, top, θεσεις, υλικα, υλικο, videos, views, ξεκινησε, youth, ζαχαροπλαστειο, performance
Τυχαία Θέματα