SPORT24: «Είμαστε ένα community για όλους τους φιλάθλους»

Σάρωσε» η 24ΜEDIA στα φετινά Sports Marketing Awards, λαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, δύο Gold βραβεία στις κατηγορίες «Best Sports Podcast» και Best Editorial / Original / Breaking News Reporting. Ποιοι είναι οι παράγοντες επιτυχίας; O Παντελής Βλαχόπουλος, Editorial Director στο SPORT24

μας παραθέτει τη δική του οπτική.

MW: Πόση αξία έχουν τα βραβεία του κλάδου για ένα αθλητικό brand όπως το SPORT24;

Παντελής Βλαχόπουλος: Τα βραβεία είναι πάντα σημαντικά για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι επιβραβεύεται ο κόπος, η επιμονή και το πλάνο από μία μεγάλη ομάδα όπως είναι το SPORT24. Και ο δεύτερος, γιατί σε γεμίζουν ευθύνη και στόχο για τα επόμενα projects. Τα συγκεκριμένα βραβεία μας δίνουν την ώθηση για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα και μας εμπνέουν για να δίνουμε κάθε ημέρα τον καλύτερο και πιο δημιουργικό εαυτό μας.

Βραβευτήκατε για δύο μεγάλες αποστολές, στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Μιλάνο και το Βερολίνο για το Ευρωμπάσκετ. Τι θέση έχουν στην ατζέντα του SPORT24 αυτές οι τηλεοπτικού επιπέδου αποστολές;

Είναι μεγάλη ικανοποίηση όταν συναντάμε φιλάθλους, αθλητές, προπονητές, παράγοντες αλλά και συναδέλφους, οι οποίοι μας λένε «μα καλά, πήγατε και εκεί;». Το SPORT24 τα τελευταία δύο χρόνια είναι το μοναδικό ΜΜΕ που βρίσκεται παντού. Καλύπτει, επί της ουσίας, όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε όλον τον κόσμο. Από το Μουντιάλ του Κατάρ μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ στις ΗΠΑ.

Από το Final Four της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι μέχρι το Ρολάντ Γκαρός στο Παρίσι. Από το Euro σε όλη την Ευρώπη μέχρι το Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το SPORT24 ταξίδεψε και θα ταξιδέψει παντού, έχοντας πρόσβαση σε όλα τα σπουδαία αθλητικά events παγκοσμίως.

Τι διαφοροποιεί το SPORT24 στον χώρο του αθλητικού περιεχομένου;

Το SPORT24 είχε ένα όραμα. Να γίνει το πρώτο ΜΜΕ στη χώρα που θα γράφει και θα μιλάει αποκλειστικά για αθλητικά γεγονότα και, την ίδια στιγμή, να αποβάλει οτιδήποτε τοξικό υπάρχει στον χώρο των σπορ. Επί της ουσίας, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα community για όλους τους φιλάθλους και να επενδύσουμε στους πρωταγωνιστές -τους αθλητές δηλαδή- και όχι σε καθετί οπαδικό και βίαιο. Με μεγάλο κόστος, τα καταφέραμε και θεωρούμε ότι με αυτήν την κίνηση, θα βρούμε συμπαραστάτες και τα άλλα αθλητικά ΜΜΕ της Ελλάδας. Παράλληλα, μας απασχολεί ιδιαίτερα η ποιότητά μας σε περιεχόμενο και εικόνα. Κάθε χρόνο, προσπαθούμε να καινοτομούμε και να παράγουμε συνεχώς νέα προϊόντα σε όλες τις πλατφόρμες και στα social media.

Από την εκδρομή του SPORT24

Πώς έχει αλλάξει η θέση του διευθυντή ενός αθλητικού site τα τελευταία χρόνια και πώς νιώθετε εσείς σε αυτήν τη θέση;

Η δημοσιογραφία αλλάζει διαρκώς. Συνεπώς, η δουλειά σε θέσεις ευθύνης στα αθλητικά ΜΜΕ εξελίσσεται και διαμορφώνεται, ανάλογα με τις εποχές και τις τάσεις. Είναι ευτυχία και ευλογία να κάνεις το χόμπι σου και αυτό που λατρεύεις, επάγγελμα. Ωστόσο, σε μία διευθυντική θέση έχεις μεγάλη ευθύνη τόσο για το ΜΜΕ που αντιπροσωπεύεις όσο και για τη συντακτική ομάδα στην οποία είσαι επικεφαλής. Μετά από 25 χρόνια δουλειάς σε όλες τις θέσεις και σε πολλούς μεγάλους οργανισμούς, νιώθω ότι δουλεύω στο καλύτερο περιβάλλον, με τους καλύτερους συνεργάτες, στις καλύτερες εγκαταστάσεις και στον καλύτερο όμιλο. Την 24ΜEDIA.

Πού θα εστιάσει το SPORT24 τη στρατηγική του για τη φετινή χρονιά;

Qatar: Αποστολή SPORT24 στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Στρατηγικά φέτος, το SPORT24 θα κάνει ακόμα μεγαλύτερα βήματα στην οικοδόμηση του community που ανέφερα και προηγουμένως. Με ακόμα περισσότερο βίντεο περιεχόμενο, περισσότερες live streaming εκπομπές, μεγάλα events, social προϊόντα, αποστολές στο εξωτερικό και, φυσικά, ακόμα μεγαλύτερη επαφή με το αναγνωστικό μας κοινό.

Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο project του site;

Είμαστε σε θέση να σας αποκαλύψουμε μία μεγάλη συνεργασία. Η 24MEDIA και ο όμιλος ΑΝΤ1 ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη δημιουργία μίας νέας εκπομπής. Η Game Night Late είναι γεγονός και θα βγαίνει στον τηλεοπτικό «αέρα» του ΑΝΤ1 κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με παρουσιαστές τους Παντελή Βλαχόπουλο, Παντελή Διαμαντόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Αλέξανδρο Τρίγκα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της digital δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, ένα site θα δώσει το τηλεοπτικό προϊόν της σ’ ένα κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας.

Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία, καθώς δικαιώνεται επί του πρακτέου η προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα πρωτογενές τηλεοπτικό προϊόν, με δημοσιογράφους και τεχνικούς, οι οποίοι έχουν την εξειδίκευση, τη γνώση και την ικανότητα, ώστε να τους εμπιστεύονται όλοι οι φίλαθλοι της χώρας. Ευχαριστούμε τον ΑΝΤ1 για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μας έδειξε, προκειμένου η Game Night Late να «πετάξει» σ’ ένα διαφορετικό και εξαιρετικά απαιτητικό κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα