Ready Meals: «Χορταστική» 360º επικοινωνία και υγιεινές επιλογές τροφοδοτούν τον κλάδο

Βολικά, οικονομικά και καταμερισμένα σε μερίδες, τα έτοιμα γεύματα σημειώνουν ανοδική πορεία. «Τα έτοιμα γεύματα αποτελούν μια από τις πιο ισχυρές τάσεις των τελευταίων ετών, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής και ο περιορισμένος χρόνος έχει στρέψει ένα μεγάλο ποσοστό του καταναλωτικού κοινού στην αναζήτηση εύκολων λύσεων για το καθημερινό τραπέζι», αναφέρει η Ελένη Κεφερλή, Διευθύντρια Στρατηγικής & Marketing, Κρητικός.
Ερωτώμενη για το πώς αναμένεται να διαμορφωθεί η κατηγορία των έτοιμων γευμάτων, η Σοφία Δροσινού, Brand Manager, Κώστας Α. Παπαέλληνας (Ελλάς) ΑΕΒΕ,

αναφέρθηκε στα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η Grand View Research. «Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς έτοιμων γευμάτων αναμένεται να επεκταθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,1% από το 2022 έως το 2030», συμπληρώνοντας πως τα έτοιμα γεύματα είναι οικονομικά, εναλλακτικά πιάτα που χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να προετοιμαστούν, καθώς είναι προμαγειρεμένα και διαθέσιμα όλον τον χρόνο.

Σύμφωνα με τον Τάσο Πετρόπουλο, Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing, 3αλφα – Αφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ, η αγάπη του καταναλωτικού κοινού για την υγιεινή διατροφή που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, συνεχίζεται και πλέον όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πόσο ευρύ πεδίο είναι. «Η υγιεινή διατροφή έχει σταματήσει να ταυτίζεται με το βαρετό, στεγνό φαγητό και, πλέον, συνδέεται όλο και περισσότερο με τη δημιουργικότητα και την ευεξία. Σε αυτό το πλαίσιο, τα όσπρια αποτελούν, πλέον, ένα βασικό τρόφιμο της νέας ελληνικής μεσογειακής κουζίνας, αφού είναι τόσο θρεπτικό ώστε να καλύπτει τις περισσότερες διατροφικές ανάγκες». Και συνεχίζει: «Οι πολυάσχολες γενιές των Millennials και των Gen Z αναζητούν διαρκώς λύσεις που να χαρακτηρίζονται τόσο από υψηλή θρεπτικότητα όσο και από ευκολία και τα “Έτοιμα Φυσικά!” όσπρια μαγειρεμένα στον ατμό της 3αλφα συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της δικής μας στρατηγικής τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον».

Σημαντική άνοδος από τα προ-πανδημίας επίπεδα
Στην αγορά των ΗΠΑ, η συνολική αξία της αγοράς των έτοιμων και ημι-έτοιμων γευμάτων άγγιξε το πρώτο σχεδόν εννεάμηνο του έτους (έως 27 Αυγούστου) τα 31,3 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή σημείωσε αύξηση 9,3% σε ετήσια βάση (YTD) και 19,2% σε σχέση με το 2019. Ειδικότερα, στοιχεία του αμερικανικού τμήματος της NielsenIQ που περιέχει η έρευνα, δείχνουν ότι με όρους πραγματικών πωλήσεων (σε όγκο), τα προπαρασκευασμένα προϊόντα τροφίμων (π.χ. η πίτσα) σημείωσαν ετήσια αύξηση 2,4% το 2022, ενώ σε σύγκριση με το τελευταίο προ πανδημίας ημερολογιακό έτος (δηλαδή το 2019) η αύξηση αυτή αγγίζει το 7,9%.

Ωστόσο, όσον αφορά στην Ελλάδα, η ραγδαία άνοδος των α’ υλών λόγω κόστους ενέργειας, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ελλείψεις σε παραγωγές, έχουν οδηγήσει σε σημαντικές ανατιμήσεις τον κλάδο (15-20%) και δημιούργησαν ένα ανάχωμα στην ανάπτυξη, όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Εμπορικός Διευθυντής, Χαλβατζής Μακεδονική. «Παρόλα αυτά, η εταιρεία μας ξεπέρασε τις δυσκολίες, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος των ανατιμήσεων, οδηγώντας έτσι τη νέα μας κατηγορία Έτοιμες Σαλάτες στον ατμό “Αγρόκηπος Χαλβατζή” σε σημαντικά αποτελέσματα. Για το νέο έτος, ιδιαίτερα το β’ εξάμηνο, αναμένουμε έναν εξορθολογισμό στα αυξημένα κόστη και μια συγκράτηση του πληθωρισμού, γεγονός που θα ενθαρρύνει την κατανάλωση», προσθέτει ο ίδιος.

Στις πληθωριστικές πιέσεις των πρώτων υλών εστίασε και ο Νίκος Αρμάος, Category Manager, Ready Meals, ΑΒ Βασιλόπουλος, οι οποίες με τη σειρά τους, επηρέασαν και την κατηγορία των ετοίμων γευμάτων. «Για το επόμενο διάστημα αναμένουμε η πίεση να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τη θερινή περίοδο, χρονικό διάστημα που η κατηγορία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυναμική της. Παρόλα αυτά η ΑΒ, προσηλωμένη στη στρατηγική της, συνέχισε να καινοτομεί, λανσάροντας πρώτη στο οργανωμένο λιανεμπόριο τις νέες χάρτινες συσκευασίες ετοίμων γευμάτων που αντικατέστησαν τα μαύρα πλαστικά δισκάκια».

Κυρίαρχες τάσεις τα ready to eat & farm to table
Ο σημερινός καταναλωτής ενδιαφέρεται για τις τροφές που καταναλώνει και εστιάζει σε υγιεινές επιλογές. Σε αυτό, συμφωνεί και ο Κ. Ζορμπάς, εξηγώντας μας πως έρευνες που πραγματοποιούνται διαρκώς, δείχνουν τόσο ευρωπαϊκά όσο και παγκόσμια, ότι η τάση είναι το ready to eat, υγιεινά. Όχι πρόχειρα, ποιοτικά, χωρίς συντηρητικά, με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα και το δυνατόν clean labels, αναδεικνύοντας, επίσης, την τάση από τον σπόρο στο ράφι (farm to table). «Η προσοχή των πρακτικών για το περιβάλλον είναι ακόμα ένα στοιχείο που ο καταναλωτής αξιολογεί στην απόφαση αγοράς. Στην Ελλάδα είναι μικρό ακόμα, αλλά έρχεται. Όλα τα παραπάνω ενσωματώνονται στα προϊόντα “Αγρόκηπος Χαλβατζή” Λαχανικά στον ατμό. Με ορθή γεωργική πρακτική και συμβολαιακή γεωργία πετυχαίνουμε τόσο του στόχους των Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμη ανάπτυξη όσο και “καθαρά” προϊόντα της ελληνικής γης προστιθέμενης αξίας, εύκολα στη χρήση, που συμβάλλουν στην καθημερινή υγιεινή διατροφή των καταναλωτών», συμπληρώνει.

Στη δυναμική των ready-to-eat, που εμπνέονται από την παράδοση, εστιάζει και η Ε. Κεφερλή. «Η Κρητικός, πριν 2 χρόνια, λάνσαρε τη νέα σειρά έτοιμων γευμάτων “Σπιτικές Επιλογές”. Αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής και της ευρύτερης μεσογειακής κουζίνας, που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχικότητα, μαγειρεμένα “σαν το σπίτι σας” με τις αυθεντικές σπιτικές συνταγές της Νεκταρίας Κοκκινάκη και υψηλής ποιότητας υλικά, σε χορταστικές μερίδες», εξηγεί η ίδια.

Την αυξανόμενη ανάγκη του καταναλωτή για υγιεινή και νόστιμη διατροφή στον ελάχιστο χρόνο που διαθέτει, εντοπίζει ο Τ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας πως η εταιρεία είναι περήφανη για τη σύνδεση που έχει καθιερώσει με τον σύγχρονο καταναλωτή. «Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα “Έτοιμα φυσικά!” έχουν αποκτήσει πιστούς καταναλωτές. Με το πέρασμα του χρόνου, αφουγκραστήκαμε την ανάγκη του κοινού για μεγαλύτερη κατανάλωση οσπρίων και άμεσα αυξήσαμε κατά 50% την ποσότητα σε όλη τη σειρά. Έτσι, πέρα από την αγάπη του κοινού για αυτά, καλύψαμε επιπλέον τις πρακτικές και τις οικονομικές ανάγκες που προέκυψαν από την πίεση των τελευταίων μηνών, με απόλυτη συναίσθηση του χρέους μας απέναντι στον καταναλωτή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τη δική του άποψη παραθέτει και ο Ν. Αρμάος, σχετικά με τα θέλω του σύγχρονου καταναλωτή. «Παρόλες τις πιέσεις στο πεδίο των διαθέσιμων εισοδημάτων, αυτό που παρατηρούμε είναι ότι οι πελάτες αναζητούν το ποιοτικό φαγητό και είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν ένα premium για να το απολαύσουν. Αναζητούν, επίσης, και την άνεση και ευκολία που τους δίνουν οι λύσεις αυθόρμητης κατανάλωσης, όπως τα σάντουιτς, σαλάτες και γλυκά on the go». Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι άνθρωποι της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι απόλυτα προσανατολισμένοι στην κάλυψη των αναγκών των πελατών τους και δημιουργούν συνεχώς καινοτόμες λύσεις που ο πελάτης στο παρελθόν έβρισκε μόνο εκτός του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Από την πλευρά της, η Σ. Δροσινού επεσήμανε πως η μετατόπιση των διατροφικών προτιμήσεων των καταναλωτών προς τα έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα είναι επακόλουθο του πολυάσχολου τρόπου ζωής των εργαζομένων, καθώς και του έντονου προγράμματος εργασίας των φοιτητών.

Ποικιλία για κάθε γούστο
Το προηγούμενο διάστημα ήταν πλούσιο σε λανσαρίσματα και επικοινωνιακές ενέργειες. Συγκεκριμένα, το διάστημα που πέρασε, καθώς και αυτό που διανύουμε, η ΑΒ Βασιλόπουλος λάνσαρε και συνεχίζει να προωθεί νέα γεύματα, βασισμένα στις α’ ύλες που προσφέρει η κάθε μία από τις τέσσερις εποχές. «Κατ’ αυτόν τον τρόπο καινοτομούμε, για μια ακόμα φορά, και δίνουμε στο κοινό μας φρέσκιες λύσεις με τα προϊόντα που η γη μας προσφέρει σε κάθε περίοδο του έτους. Οι νέες αυτές λύσεις παρουσιάζονται κάθε τρίμηνο από όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά μέσα αλλά και εντός των καταστημάτων, χώρου που είναι συνυφασμένος με τη διάδραση μεταξύ της μάρκας ΑΒ και των πελατών μας», επισημαίνει ο Ν. Αρμάος.

Με αφορμή το επαναλανσάρισμα των οσπρίων της 3αλφα, δημιουργήθηκε τηλεοπτική ταινία, που προβάλλεται εδώ και έναν χρόνο, «ξυπνώντας συναισθήματα μιας και στην Ελλάδα, όσπρια θα πει 3αλφα!», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Τ. Πετρόπουλος. «Επιπλέον, αναδείξαμε ακόμα περισσότερο τον ρόλο της Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών και των παραγόμενων προϊόντων αυτής σε όλη τη διάρκεια της σεζόν αλλά και, φυσικά, στην Παγκόσμια Ημέρα των Οσπρίων. Παράλληλα, παρουσιάσαμε τις νέες συσκευασίες των ρυζιών μας τόσο μέσα από προωθητικές ενέργειες στα καταστήματα όσο και με τοποθέτηση σε εκπομπές υψηλής τηλεθέασης και στοχευμένες καμπάνιες στα ψηφιακά μας κανάλια με δυναμικό περιεχόμενο και διαγωνισμούς. Ακόμα, ως ενεργοί πολίτες συμμετείχαμε με στοχευμένες ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζοντας επί της ουσίας φορείς».

Ο Τ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στις ενέργειες που έχει προγραμματίσει αυτό το διάστημα. «Έχουμε προγραμματίσει την τοποθέτηση των νέων, αυξημένων κατά 50% “Έτοιμα Φυσικά!” οσπρίων μαγειρεμένων στον ατμό, που θα συνοδευτούν από ξεχωριστό πλάνο δημοσιότητας και προώθησης αλλά και τις Υπέροχες Υπερτροφές, τη νέα σειρά προϊόντων μας που έκανε τώρα την εμφάνισή της στα πρώτα καταστήματα και θα συνεχίσει δυναμικά την πορεία της. Τα ελληνικά νοικοκυριά, κάθε μορφής και σύστασης, ήδη γνωρίζουν, εμπιστεύονται κι αγαπούν την 3αλφα, καθώς τους προσφέρουμε πάνω από 55 χρόνια προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας. Κάθε μας απόφαση μέχρι τώρα αλλά και κάθε μελλοντική, θα συνεχίσει να τιμά αυτή την εμπιστοσύνη κι αφοσίωση. Έτσι, μέσα στους επόμενους μήνες σκοπός μας είναι να διευρύνουμε την ήδη υπάρχουσα ποικιλία προϊόντων, με νέες γεύσεις και κατηγορίες».

Σε νέα λανσαρίσματα προχώρησε και η Μπάρμπα Στάθης. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά «Επιλέγουµε» λανσάρεται με μια ποικιλία 4 νέων συνδυασμών έτοιμων γευμάτων -Κινόα με λαχανικά, Ρεβίθια με λαχανικά, Πλιγούρι με λαχανικά και Φακές με λαχανικά- τα οποία ετοιμάζονται εύκολα και γρπηγορα, σε 5 λεπτά στα μικροκύματα ή σε αντικολλητικό σκεύος, σε ειδική, 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία.

Αναφορικά με την Κρητικός, αυτή τη σεζόν πραγματοποιήθηκε Repackaging όλης της συλλογής «Σπιτικά Γεύματα»:

In store επικοινωνία: Αφίσα, δείκτης ραφιού,Ολοσέλιδες καταχωρίσεις στα φυλλάδιαDigital επικοινωνία στα εταιρικά κανάλια επικοινωνίας & χορηγούμενηBTL ενέργειες : Γευστικές δοκιμέςΑποστολή Δελτίου Τύπου.

«Υπάρχει σχέδιο μελλοντικής ανάπτυξης μέσω του εμπλουτισμού της συλλογής με περισσότερες συνταγές – επιλογές για την καθημερινή κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης, βασισμένη πάντα στην εποχικότητα αλλά καις στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις», τονίζει η Ε. Κεφερλή.

Επιπλέον, η Μακεδονική Χαλβατζή λάνσαρε τις έτοιμες σαλάτες λαχανικών και οσπρίων στον ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή». Περιλαμβάνουν, Πλιγούρι με κινόα, Κους κους με λαχανικά και Κινόα με ρεβίθια. Μάλιστα, οι εν λόγω έτοιμες σαλάτες βραβεύτηκαν από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) των Βρυξελλών, στα Superior Taste Award 2022.

Θέλοντας να ικανοποιεί τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού, η Κώστας Α. Παπαέλληνας (Ελλάς) ΑΕΒΕ προχώρησε σε νέα λανσαρίσματα για το brand Riso Gallo, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:

Έτοιμα μείγματα Παέγια μόλις σε 2 λεπτά (σε φούρνο μικροκυμάτων ή τηγάνι), Basmati Mixed Paella: Μπασμάτι ολικής αλέσεως με κρέας και ψάρι, Basmati Rice Paella Mare: Μαύρο ρύζι ολικής αλέσεως με θαλασσινά, Red Rice Paella Veggie: Κόκκινο ρύζι ολικής αλέσεως με μπουκίτσες σόγιας και λαχανικά.

Έτοιμα μείγματα στον ατμό μόλις σε 2 λεπτά (σε φούρνο μικροκυμάτων ή τηγάνι), μαύρο, κόκκινο και καστανό ρύζι.

Παράλληλα, η Paliria, θέλοντας να συμβαδίζει με τις τάσεις της υγιεινής διατροφής, παρουσίασε φέτος τη νέα σειρά έτοιμων γευμάτων Paliria On Your Side που περιλαμβάνει 4 γευστικούς συνδυασμούς από όσπρια και κινόα, με λαχανικά, που προσφέρονται σε ατομικό πιατάκι των 200 gr., και μέσα περιέχεται ένα ξύλινο πιρουνάκι ώστε να διευκολύνεται η κατανάλωση, όπου και αν βρίσκεται ο καταναλωτής.

Στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη
Η Μπάρμπα Στάθης, μέσα από το πρόγραμμα εθελοντικών δράσεων «Μαζί κάνουμε καλό!», εστιάζει στην ενίσχυση των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, αναλαμβάνοντας πλήθος διαφορετικών εργασιών, που στόχο είχαν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα των παιδιών. Την πρωτοβουλία συμπλήρωσε η προσφορά καταψυγμένων λαχανικών για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών των παιδιών.

Σε αντίστοιχη δράση και οι εργαζόμενοι της 3αλφα, που σε συνεργασία με το «The Love Van», βρέθηκαν, ακόμη μία φορά, στο πλευρό ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, τα μέλη των δύο εταίρων μαγείρεψαν και μοίρασαν συνολικά πάνω από 200 γεύματα ρεβιθάδας με ρύζι, με όσπρια και τα ρύζια 3αλφα.

«Λαχταριστή» επικοινωνία σε κάθε μέσο

Αγρόκηπος Χαλβατζή: H Kevin+Marshall «υπογράφει» τη νέα τηλεοπτική καμπάνια για τον Αγρόκηπο Χαλβατζή που αφορά στη σειρά Έτοιμες Σαλάτες Λαχανικών στον ατμό, με την PickCodes Productions να αναλαμβάνει την παραγωγή και τη σκηνοθεσία της. Στόχος της καμπάνιας είναι να κάνει ευκολότερη τη μετάβαση προς την ισορροπημένη διατροφή φυτικής προέλευσης (plant-based), συμβάλλοντας στην ευεξία (wellbeing) των καταναλωτών και στην αναβάθμιση της ποιότητας της διατροφής τους.

Pescanova: Τη νέα σειρά θαλασσινών Pescanova Finest Selection παρουσιάζει η Pescanova, συστήνοντάς τη στο κοινό με μια νέα καμπάνια, η οποία το καλεί να ανατρέψει τις παραδόσεις και να φέρει τα θαλασσινά στο εορταστικό τραπέζι. Η καμπάνια βρίσκεται στον «αέρα», με ένα δυνατό επικοινωνιακό πλάνο σε τηλεόραση, digital και in store. Την επιμέλειά της ανέλαβε η All Tricks Pony, ενώ την παραγωγή του τηλεοπτικού σποτ έκανε η Norro Group Films, σε σκηνοθεσία Στάθη Μουρδουκούτα.

Πίνδος: Σε ρυθμούς ραπ και με την υπογραφή της Kevin+Marshall, η σειρά «Έτοιμα ψημένα» της Πίνδος μετέδωσε στο ραδιόφωνο 2 σποτ, σε γνωστούς μουσικούς ραδιοσταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, οι παραγωγοί της πρωινής ζώνης προσέφεραν μέσω ζωντανών διαγωνισμών στους ακροατές τους δώρα της Πίνδος αξίας 50 ευρώ, ενώ οι ίδιοι έλαβαν on air καλάθια δώρων.

Μελλοντικές ενέργειες & στόχοι

Νίκος Αρμάος, Category Manager Ready Meals, ΑΒ Βασιλόπουλος

Ανώτερης ποιότητας α’ ύλες
«Για το εγγύς μέλλον, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές λύσεις, μέσα από καινοτόμες συνταγές, πάντα βασισμένες σε ανώτερης ποιότητας α’ ύλες. Θα συνδυάσουμε τις υγιεινές λύσεις με τρόπο που να προάγει τη βιωσιμότητα και να εξοικονομεί χρήμα και χρόνο στους πελάτες μας. Μένει να μείνετε πιστοί σε αυτό που κάνουμε για να το απολαύσετε!».

Τάσος Πετρόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing, 3αλφα – Αφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ

Φόρος τιμής στην εγχώρια αγροτική παραγωγή
«Στόχος μας είναι να καλύψουμε κάθε αναδυόμενη ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία αλλά και την υγιεινή διατροφή και τη βιωσιμότητα. Κι όλα αυτά, αποτίνοντας φόρο τιμής στην εγχώρια αγροτική παραγωγή και επιχειρηματικότητα, με τρόπο απτό και υποστηρικτικό».

Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Εμπορικός Διευθυντής, Χαλβατζής Μακεδονική

Επενδύοντας στην ανάπτυξη
«Συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας και στους 3 πυλώνες υγιεινής διατροφής (Φρουτοσαλάτες, Λαχανικά στον ατμό, Έτοιμες Σαλάτες λαχανικών & οσπρίων) με νέα λανσαρίσματα που θα ανακοινώσουμε προς το τέλος του 2023».

Σοφία Δροσινού, Brand Manager, Κώστας Α. Παπαέλληνας (Ελλάς) ΑΕΒΕ

«Στόχος να γίνουμε αγαπημένη συνήθεια»
«Η στρατηγική μας θα επικεντρωθεί στο να γίνουν γνωστά και αγαπητά τα προϊόντα μας με κίνητρα προς τους καταναλωτές ώστε να τα αγοράσουν και να τα δοκιμάσουν, κάνοντάς τα αγαπημένη συνήθεια».

Γρήγορα, ποιοτικά, οικονομικά
«Στόχος μας είναι να παρέχουμε χορταστικά, παραδοσιακά γεύματα, σε καταναλωτές που επιθυμούν μια γρήγορη, ποιοτική αλλά και οικονομική λύση στην καθημερινότητά τους. Πιάτα ελεγμένα, πιστοποιημένα, έτοιμα να τα απολαύσουν σε λίγα λεπτά στο σπίτι ή στη δουλειά!».
Ελένη Κεφερλή, Διευθύντρια Στρατηγικής & Marketing, Κρητικός

Keywords
επικοινωνια, εν λόγω, αεβε, view, ηπα, πιτσα, ελλαδα, εταιρεία, νέα, σαλατα, αφοσίωση, store, award, ρυζι, red, sos, θεσσαλονικη, προσφορες, δραση, love, group, films, ραπ, αθηνα, air, βιωσιμότητα, λύση, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, αξια, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αποτελεσματα, αβ βασιλοπουλος, ελενη, αιχμη, βασιλοπουλος, γλυκα, διατροφη, δωρα, ηπα, καθημερινη, οσπρια, ουκρανια, πιεση, πλαισιο, προγραμμα, ραδιοφωνο, σαλατες, τηλεοραση, υγιεινη διατροφη, φακες, αγαπη, αγορα, αγροτικη, αεβε, αυξηση, ανοδος, αφισα, αφορμη, αφοσίωση, βιωσιμη αναπτυξη, βιωσιμότητα, βρισκεται, φαγητο, γεγονος, γεωργια, διαστημα, δικη, δυναμικο, ευκολα, ευρω, εν λόγω, εμφάνιση, εποχες, ερευνα, ερευνες, ερχεται, εταιρεία, ετων, ετος, ευεξια, τεχνολογια, ζωης, ζορμπας, ιδια, ισορροπημενη διατροφη, κινοα, λαχανικα, λύση, μαυρο, μηνες, μικρο, παντα, πεδιο, περιβαλλον, πιατα, πινδος, πλιγουρι, πλαστικα, υπογραφη, ραπ, ρολο, σεζον, συγκεκριμενα, σειρα, σκηνοθεσια, σοφια, σπιτι, συγχρονο, σχεδιο, ταση, τριτη, υψηλη, φυσικα, φορα, χρημα, χρονος, κωνσταντινος, air, group, award, εκπομπες, ελληνικα, love, films, γευσεις, ιδιαιτερα, κρεας, κωστας, μια φορα, ψαρι, red, ρυζια, sos, θαλασσινα, υλικα, view, store, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα