Marketing επενδύσεις εν όψει 2024

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι marketers διεθνώς (στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον), με το 61% να δηλώνει ότι η αγορά θα πάει καλύτερα τον επόμενο χρόνο, σε σχέση με τον τρέχοντα.

Το report του WARC με τίτλο «The Voice of the Marketer 2024» βασίστηκε σε έρευνα με τη συμμετοχή άνω των 1.400 marketers από όλο τον κόσμο.

Με την WARC Media να επισημαίνει ότι η παγκόσμια marketing

επένδυση θα αυξηθεί κατά 8,2% το 2024 και θα ξεπεράσει για πρώτη φορά το 1 τρισ. δολάρια, το report παρέχει ενδιαφέροντα ευρήματα. Ενδεικτικά, το 41% των marketers πιστεύει ότι τα marketing budgets θα αυξηθούν την επόμενη χρονιά, με το ποσοστό αυτό στην περιοχή της Ευρώπης να ανέρχεται σε 37%.

Ενδιαφέρον είναι, επίσης, το γεγονός ότι περισσότεροι marketers κατανοούν ότι η διατήρηση ή αύξηση της επένδυσης στο brand marketing μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική στη διαχείριση οικονομικής ύφεσης. Παράλληλα, σύμφωνα με το report, οι marketers σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους σε social media, online video και mobile, με εκείνες σε print, κινηματογράφο και τηλεόραση να παραμένουν ίδιες ή ελαφρώς μειωμένες. Τη μεγαλύτερη αύξηση σε marketing spend το 2024 αναμένεται να καταγράψουν το TikTok και το YouTube. Τέλος, το 39% των marketers δήλωσε ότι το measurement είναι η μεγαλύτερή του ανησυχία για το 2024 και το 22% παραδέχεται ότι δεν χρησιμοποιεί κανένα σχετικό μοντέλο.

Σε άλλα νέα (αλλά και σε συνέχεια των παραπάνω σχετικά με την αύξηση marketing spend σε TikTok και YouTube), σύμφωνα με στοιχεία της OnlyAccounts.io, το διαφημιστικό κοινό του Instagram άγγιξε τα 1,64 δισ. τον Οκτώβριο, δηλαδή 420 εκατ. περισσότερα από τη δυνητικό ad reach του TikTok. Επιπλέον, στοιχεία της Statista αναφέρουν ότι πάνω από το 80% των επαγγελματιών του marketing ενσωμάτωσε το Instagram στις digital marketing καμπάνιες του το 2023 και πάνω από το 65% σχεδιάζει να το αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Οι διαφημίσεις στο TikTok έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν σχεδόν το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ή 1,22 δισ. ανθρώπους, δηλαδή 420 εκατ. λιγότερους από το Instagram. Ωστόσο, το διαφημιστικό κοινό του TikTok έχει αυξηθεί ταχύτερα, καταγράφοντας αύξηση 272 εκατ. ή 28% σε ετήσια βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα