H OpenAI δοκιμάζει μηχανισμό συνθετικής φωνής

Ένα voice engine με πλήθος δυνατοτήτων για τη διαφήμιση και το marketing έχει αναπτύξει η OpenAI, χρησιμοποιώντας την εισαγωγή κειμένου και ένα δείγμα ήχου 15 δευτερολέπτων για να παράγει ομιλία με φυσικό ήχο που μοιάζει πολύ με τη φωνή του αρχικού ομιλητή.

Η OpenAI ανέπτυξε για πρώτη φορά το μοντέλο το 2022 και το έχει χρησιμοποιήσει για να τροφοδοτήσει τις προκαθορισμένες φωνές που είναι διαθέσιμες στο text-to-speech API, το

ChatGPT Voice και το Read Aloud. «Λαμβάνουμε μια προσεκτική και τεκμηριωμένη προσέγγιση για μια ευρύτερη κυκλοφορία λόγω της πιθανότητας κατάχρησης συνθετικής φωνής», έγραψε η εταιρεία σε ανάρτησή της.

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα νέο advertising unit για αναζήτηση, paid ή οργανικά media. Ωστόσο, υπάρχουν δυνητικά ολέθριες συνέπειες για τις δομές του synthetic voice. Η OpenAI το αντιλαμβάνεται αυτό κι επέλεξε να μην το κυκλοφορήσει ακόμη. «Συνεργαζόμαστε με Αμερικανούς και διεθνείς εταίρους από την κυβέρνηση, τα media, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, την κοινωνία των πολιτών και όχι μόνο, για να διασφαλίσουμε ότι ενσωματώνουμε τα σχόλιά τους καθώς το χτίζουμε», προσέθεσε.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα
OpenAI,