H GroupM ενώνει τους πελάτες της κατά του άνθρακα

Μια πρωτοβουλία με στόχο τη συλλογική προσπάθεια για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος από την τοποθέτηση και κατανάλωση της διαφήμισης εγκαινίασε η GroupM σε συνεργασία με διεθνείς πελάτες της.

Τα ιδρυτικά μέλη του εγχειρήματος Media Decarbonization Coalition περιλαμβάνουν την GroupM, τα agencies της, EssenceMediacom, Mindshare, MSix&Partners και Wavemaker, καθώς και τους πελάτες της Audible, AXA, Bayer, Danone, Deutsche Telekom,

L’Oréal, Mars, Paramount, Sony και Tesco. Τα brands της συμμαχίας αντιπροσωπεύουν συλλογικά παγκόσμια διαφημιστική επένδυση αξίας περί τα 10 δισ. δολάρια. Αν και αυτήν τη στιγμή συμμετέχουν μόνον εταιρείες πελάτες της GroupM, έχουν προσκληθεί και άλλα brands.

Η ατζέντα περιλαμβάνει τον καθορισμό μιας ενιαίας προσέγγισης στη μέτρηση των εκπομπών αερίων του άνθρακα που προκαλούνται από τη διαφήμιση, κοινή για πλατφόρμες, publishers και παρόχους media. H GroupM πρότεινε ένα παγκόσμιο πλαίσιο για τη μέτρησή τους τον Ιούλιο, είχε δηλώσει ωστόσο ότι απαιτείται συλλογική προσπάθεια από το industry.

Ευελπιστεί ότι εφόσον τα μέλη της συμμαχίας δοκιμάσουν το πλαίσιο, η προσέγγιση θα επαληθευθεί και θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή και άλλων παικτών.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα