EQ, ενσυναίσθηση και επικοινωνιακές δεξιότητες διακρίνουν τις γυναίκες στελέχη

Συναισθηματική νοημοσύνη, ενσυναίσθηση και επικοινωνιακές δεξιότητες αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά τα οποία διακρίνουν τις γυναίκες στελέχη στον χώρο εργασίας, αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε, για 11η συνεχή χρονιά, η Διεύθυνση Οικονομικών και Κλαδικών Μελετών της Icap Crif για τη «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα».

Με την αξιοποίησή τους, μάλιστα, οι γυναίκες υιοθετούν μια διαφορετική οπτική στην αντιμετώπιση των επιχειρηματικών προκλήσεων στο εργασιακό τους περιβάλλον σε σχέση με τους άντρες. Μεταξύ άλλων, ο Νικήτας

Κωνσταντέλλος, Προέδρος και Διευθύνων Συμβούλος του ομίλου Icap Crif, σημείωσε ότι οι γυναίκες επιχειρηματίες / ανώτατα στελέχη χαρακτηρίζονται από εργατικότητα – επιμονή και θεωρούν ότι υπερτερούν των ανδρών συναδέλφων τους στην ενσυναίσθηση και κατανόηση (70%), στις επικοινωνιακές δεξιότητες (68%) και στο πνεύμα δημιουργικότητας (65%).

Επίσης, η πλειονότητα των επιχειρήσεων που διοικούνται από γυναίκες (90%) έχει υιοθετήσει την παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους εργαζόμενους και την εταιρική κουλτούρα εμπιστοσύνης και συμπερίληψης, με οκτώ στις 10 εταιρείες (79%) να ακολουθούν πρακτικές πολιτικής ίσων αμοιβών. «Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την ικανότητά τους στην αντιμετώπιση κάθε επιχειρηματικής πρόκλησης και αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες και η γυναικεία επιχειρηματικότητα θα πρέπει να καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον», κατέληξε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
EQ,ενσυναίσθηση και επικοινωνιακές δεξιότητες διακρίνουν τις γυναίκες στελέχη