Bosch και Mercedes-Benz λανσάρουν αυτόνομο σύστημα στάθμευσης

Ένα σημαντικό βήμα αναφορικά με την αυτόνομη οδήγηση πραγματοποίησαν οι Bosch και Mercedes-Benz, καθώς η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας ενέκρινε το εξαιρετικά αυτόνομο σύστημα στάθμευσης των δυο εταιρειών για χρήση στο γκαράζ στάθμευσης P6 που διαχειρίζεται η APCOA στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης. Αυτό, αναφέρουν οι δύο εταίροι, το καθιστά ως την πρώτη εξαιρετικά αυτόνομη λειτουργία στάθμευσης χωρίς οδηγό στον κόσμο, η οποία εγκρίθηκε επίσημα για εμπορική χρήση.

«Η πρώτη έγκριση παγκοσμίως για εμπορική χρήση

της εξαιρετικά αυτόνομης και χωρίς οδηγό λειτουργίας στάθμευσης, που αναπτύχθηκε μαζί με τον τεχνολογικό μας συνεργάτη Bosch, δείχνει ότι η ηγετική θέση στην καινοτομία και το “Made in Germany” συμβαδίζουν», σημείωσε ο Markus Schäfer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, Επικεφαλής Τεχνολογίας, Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Προμηθειών.

«Μετά την κυκλοφορία του συστήματος Drive Pilot επιπέδου 3 στην αγορά, σύντομα θα προσφέρουμε ένα σύστημα επιπέδου 4 για στάθμευση με το Intelligent Park Pilot – όλα αυτά φέτος», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα